Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2017. Jukka Toijala: „Ne putem baza în sfârşit pe întreg lotul şi îi putem învinge pe clujeni”

Paul Olar

Paul Olar
19.05.2017

Finala actualului sezon al Ligii Naţionale aduce faţă în faţă pe U-Banca Transilvania şi Steaua CSM EximBank Bucureşti. Seria începe astăzi la Cluj-Napoca, iar optimismul domneşte în vestiarul bucureştenilor.

Într-un interviu acordat în această dimineaţă, Jukka Toijala spune că formaţia militară îşi poate adjudeca cel puţin o partidă în Sala Sporturilor Horia Demian.Totodată, antrenorul finlandez laudă combativitatea adversarilor transilvăneni.

Domnule antrenor, sunteţi pregătiţi pentru finală?

Cu siguranţă suntem pregătiţi. Acesta a fost obiectivul nostru şi ne bucurăm că am ajuns până aici.
Ce părere aveţi despre atmosfera care va fi deseară în Sala Sporturilor Horia Demian?
Aşa trebuie să se dispute o finală. Fanii ambelor tabere sunt încântaţi că pot urmări un astfel de meci.

Dar despre echipa Clujului, ce puteţi spune?

U-Banca Transilvania a avut un parcurs grozav în acest sezon. Au dominat sezonul regulat, au câştigat Cupa şi Cupa României, deci merită să fie în finală. Cred că U-BT porneşte cu prima şansă, dar noi suntem pregătiţi pentru provocare.

Care jucător de la U-BT reprezintă principalul pericol în opinia dumneavoastră?

Mi-e greu să spun. U-BT are o echipă foarte bună, au multe arme pentru postul de fundaş. Sunt o formaţie completă, nu pot să nominalizez un singur baschetbalist. Ei se află în situaţia în care orice baschetbalist poate fi înlocuit de altul, care să evolueze mai bine.

În sezonul regulat, U-Banca Transilvania şi-a adjudecat disputele cu Steaua. Contează acest aspect în finală?

Nu, nu cred. Acum echipele s-au schimbat. S-a schimbat felul cum abordăm partidele. În această formulă noi nu ne-am duelat încă cu U-BT. De partea cealaltă, la ei nu va evolua Aleksandar Rasic, aşa că totul va fi diferit. Suntem nerăbdători să vedem cum se vor desfăşura partidele. Ne putem baza în sfârşit pe întreg lotul şi îi putem învinge.

Este vitală o victorie aici, la Cluj-Napoca?

Cu siguranţă! Trebuie să câştigăm cel puţin un joc la Cluj-Napoca. Acesta este minimum, ca apoi să ne putem proteja avantajul terenului propriu.

Foto - Cătălin Soare/cronosmedia.ro

6 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    adrian.or
    Niciodata stiaua.

    cu 6 ani în urmă (19.05.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu AlexandruCSU :

    ...
    Sper din suflet sa câștige clujul. Nu e normal ca o echipa cu 250 de fani la meci sa primească 1,2 mil euro bani publici. Csm+eximbank. Superbet e mărunțiș...

    cu 6 ani în urmă (19.05.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Mihai Radu:

      Ce prost ești!
      Pe principiul ăsta, hai să nu mai susținem niciun cluj de box, judo, gimnastică, altetism! Să nu mai vorbim de șah, scrimă etc.
      Doamne, e plină țara asta de proști!

      cu 6 ani în urmă (19.05.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca sapca rosie :

    rezolvam
    faca-se voia voastra :)

    cu 6 ani în urmă (19.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe matusalemic :

    fan
    Sunt clujean, deci subiectiv in acest meci, clar. Dar sa se noteze ca as fi tinut cu Sibiul sau cu Oradea, daca ele ar fi fost in locul Clujului in finala. Tot subiectiv. ;)

    cu 6 ani în urmă (19.05.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid53 :

    Clujul
    Dincolo de rivalitati, doresc sa cistige Clujul, si pina la urma char cred ca a fost cea mai buna echipa, pe tot parcursul campionatului, si mai cred ca o finala su Sibiul ar fi fost mai spectaculoasa. Acum numai arbitrajul de-ar fi bun!?.....

    cu 6 ani în urmă (19.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!