Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2017. Jukka Toijala: „Nu suntem nevoiți să stopăm un jucător sau altul, trebuie să oprim o echipă întreagă”

Radu Bărăian, Eduard Popa

Radu Bărăian, Eduard Popa
26.05.2017

Steaua CSM EximBank București are 0-2 în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin în fața celor de la U-Banca Transilvania Cluj, însă acum seria se mută în fieful formației roș-albastre, iar aceștia sunt încrezători că pot restabili egalitatea. Site-ul nostru a stat de vorbă cu tehnicianul Stelei, finlandezul Jukka Toijala, care a analizat primele două meciuri de la Cluj-Napoca, câștigate de gazde cu 87-85 și 84-80, vorbind și despre ce urmează pentru băieții săi în jocurile de pe teren propriu. 

„Au fost două lupte crâncene la Cluj-Napoca și cred că puteam câștiga cel puțin un meci acolo. Totuși, nu trebuie să stăm prea mult să ne gândim ce s-a întâmplat în trecut, suntem nevoiți să extragem lucrurile pozitive pentru partidele de pe teren propriu. Din punctul meu de vedere primele 20 de minute sunt cele mai importante, după aceea defensiva noastră în primele două meciuri nu s-a mai ridicat la nivelul așteptat. În a doua partidă, în primele 15 minute, le-am dat șansa să marcheze doar 4 coșuri, restul au venit din aruncări libere. Aici e vorba de mici detalii care pot face diferența, un singur coș care poate schimba totul, iar acum acasă putem reveni. 

Ceea ce s-a întâmplat la Cluj din punct de vedere al arbitrajului e deja de domeniul trecutului. Tot ce trebuie să facem acum este să ne concentrăm pe noi înșine, să ne gândim strict la baschet, până la urmă aici este vorba de baschet și nu despre arbitri. Așadar, ce s-a întâmplat este istorie acum”, a subliniat finlandezul de pe banca formației din București. 

Antrenorul Stelei a avut numai cuvinte de laudă la adresa jucătorului Maksym Pustozvonov de la U-BT Cluj

Dacă în primul joc din „Horia Demian” s-a remarcat din lotul adversarilor Ousmane Barro cu 27 de puncte și 13 recuperări, în partida a doua s-au evidențiat din lotul ardelenilor Maksym Pustozvonov și Vlad Moldoveanu, autori a 22, respectiv 23 de puncte. Toijala a vorbit și despre prestațiile elevilor lui Mihai Silvășan, fiiind punctat faptul că principala armă a Clujului este echipa și nu individualitățile. 

„Nu este nicio surpriză prestația lui Maksym Pustozvonov, îl cunosc de mai mult timp, reprezentativele Finlandei și Ucrainei s-au întâlnit des în ultimii ani, deci știu de ce este în stare. Este un jucător excepțional, un shooter de exepție, un luptător, bun competitor, în concluzie este un jucător high class, nu este deloc o surpriză pentru mine, poate pentru alții, dar nu pentru mine. În ceea ce privește pe Barro, pentru meciul al doilea am schimbat puțin tactica pentru a-l putea anihila, ceea ce trebuie să încercăm și în partidele care urmează, avem fundași foarte buni, însă trebuie să jucăm mai mult sub panou. La fel, Moldoveanu a făcut un joc foarte bun în meciul doi, însă la ei nu este vorba de un jucător sau altul, Clujul a demonstrat că este o echipă valoroasă, găsesc rapid răspunsuri în joc, nu suntem nevoiți să stopăm un jucător sau altul, trebuie să oprim o echipă întreagă. Finala este o finală, iar chiar dacă sala noastră este una mai mică, cu siguranță va fi o atmosferă demnă de această fază a competiției”, a concluzionat Jukka Toijala. 

Meciul 3 al seriei dintre Steaua CSM EximBank București și  U-Banca Transilvania Cluj se joacă astăzi, 26 mai, în Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazu” din Capitală, cu începere de la ora 20:00. Partida va putea fi urmărită în direct pe DigiSport 2. În eventualitatea unei victorii steliste, finala continuă duminică. 28 mai, tot la București cu meciul 4. 

*Foto: Andor Marton @totalbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!