Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2017. Memoriile unei legende

Eduard Popa

Eduard Popa
19.05.2017

steaua-sorin-ardelean

Steaua CSM Eximbank București se întoarce într-o finală a Ligii Naționale de Baschet Masculin după 21 de ani de la ultima jucată și 26 de ani de la ultima victorie în LNBM.

Unul dintre oamenii care au fost pe parchet la ultima victorie a Stelei a fost legenda baschetului românesc, Sorin Ardelean. El a povestit, în cadrul unei conferințe de presă organizată de Steaua, experiența de la ulltima victorie a roș-albaștrilor:

“S-a jucat pe parcursul sezonului regulat cu o echipă decimată, au fost foarte multe accidentări la nivelul echipei – de acolo și rezultatele în meciurile directe împotriva Clujului, care ne-a administrat două bătăi destul de severe. S-a ajuns la finală, s-a mers la meci acolo. Am întâmpinat o relaxare a lor care până la urmă s-a dovedit a fi fatală. Ei au considerat că acea echipă pe care o întâlneau în finală e una și aceeași cu cea pe care o întâlniseră în sezon. Au luat meciul mai ușor și au încercat să se trezească, dar n-au prea reușit. Cred că finala a fost câștigată acolo, la ei în sală. A fost frumos. Sper să retrăim cu ajutorul echipei Steaua CSM EximBank aceste momente și le urez baftă în finală.”

Ardelean se arată optimist și față de șansele Stelei în finala din acest an cu U BT Cluj:

“Cred că șansele Stelei sunt foarte mari în finală. La fel ca la ultimul campionat luat, Clujul se așteaptă să ia acest titlu en fanfare 3-0, poate 3-1. Asta arată că există acea relaxare și lipsă de concentrare. Putem specula acest lucru cu o mobilizare și o dăruire exemplară. Cred că titlul se joacă”.

steaua_1991

Sorin Ardelean (#5) alături de colegii săi de la Steaua

Primul meci din finala Ligii Naționale de Baschet Masculin se joacă în această seară la Cluj-Napoca, începând cu ora 19:45. Finala se joacă în sistemul “cel mai bun din cinci jocuri”.

*foto: steauabaschet.ro

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Atat s-a vorbit despre finala asta, eu tare am impresia ca s-a uitat de tot cum a fost castigata si ce s-a intamplat atunnci...avea sa se repete sub alta forma in 2008. Absolut penibil! Pacat ca lumea uita...

    cu 6 ani în urmă (19.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      scuze,
      Poti explica sa intelegem si noi care nu am văzut finala atunci?

      cu 6 ani în urmă (19.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Ai vazut finala din 2008 cu Ploiestiul, aia cu Tab pe banca...noh asta din 91 cu care se lauda boii astia de mitici, a fost cel putin la fel! Si acuma vin si se prezinta ca niste eroi ai patriei, care is ei invingatori pe persoana fizica. Cum crezi ca in fata unei super ehcipa cu Pintea, Rotaru, Cristescu, Ghita, Bubu, Pulbere...cum crezi ca in fata unei astfel de echipe se putea castiga un campionat, altfel decat cu mijloacele unei echipe inca militare la vremea aia. Dupa 25 de ani is eroi...e bine, peste 10 si Ploiestiul ava fi regretata de multi, ca atata ne duce capu! Noi stim ca Steaua si Dinamo is cele mai titrate si stim ca au facut performanta, da nimeni nu se uita cta au furat, cat au umilit competitia si celelalte echipe...nimeni nu se uita ca in spatele unor asa zise performante europene, stau cele mai rusinoase si mai umilitoare infrangeri...

      cu 6 ani în urmă (19.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca mihaicj:

      ...
      lumea nu ştie că noi am luat cele 3 titluri atunci în faţa stelei si a lui dinamo, echipe care încă aveau mijloace specifice.

      cu 6 ani în urmă (19.05.2017)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      free, fara chestii peorative
      Gen, cum cei din provincie ii numesc pe bucuresti mitici iar cei din bucuresti pe provinciali ii numesc tarani. Pa vremea respectiva echipele dim bucuresti erau formate din jucatori din toata tara, plus ca aici e problema de jocuri din culise nu de ce fac jucatorii.

      cu 6 ani în urmă (19.05.2017)
    Raspunde
  • viking33 :

    tv
    Meciul a fost in direct la TV. Dupa 1-0 la Cluj lumea se astepta ca Steaua sa transeze usor meciul si l-au transmis la TV.. Dar au provocat un scandal imens, pentru ca arbitrajul a fost incredibil de jenant.. In prelungiri daca mai tin bine minte a castigat Steaua dupa ce vreo 4 clujeni au fost eliminati. S-a vorbit multa vreme de arbitraj atunci (lumea a fost socata de cum au putut arbitrii sa fluiere)..

    cu 6 ani în urmă (19.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!