Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2017. Steaua acuză arbitrajul din meciul doi. „Este o rușine ce s-a întâmplat”

Paul Olar

Paul Olar
22.05.2017

U-Banca Transilvania a învins pe Steaua CSM EximBank București în primele două jocuri ale finalei Ligii Naționale. Felul cum s-a desfășurat a doua confruntare îi nemulțumește însă pe bucureșteni, care au acuzat vehement arbitrajul.

„A fost un meci de baschet intens. Vreau să spun că respect echipa Clujului. Sunt o formație formidabilă, care joacă un baschet foarte bun. Sper însă ca și noi să fim respectați. Spre exemplu, în această seară nu am fost respectați. Pentru mine, baschetul este un sport internațional. Iar dacă îi atrag atenția arbitrului că timpul de atac nu a pornit, trebuie să se ia măsuri. În schimb, primesc fault tehnic. Nu îmi explic de ce”, a declarat antrenorul stelist, Jukka Toijala.

Întrebat ce părere are despre eliminările a patru dintre baschetbaliștii Stelei, antrenorul a spus:

„Este o rușine. Nu știu cine se face responsabil, dar este o rușine. Două echipe foarte bune nu sunt lăsate să se dueleze. Am sosit de puțin timp în România, dar voi întreba dacă într-adevăr acești arbitri sunt cei mai buni de aici. Voi întreba cine se face responsabil, însă vreau totodată să subliniez faptul că U-BT este o echipă foarte bună. Îi respect, nu este vina lor.”

În ciuda faptului că U-BT conduce seria cu 2-0, antrenorul se declară optimist:

„Vom face tot ce ne stă în putință să ne apărăm, să schimbăm situația. În vestiarul nostru sunt 12 jucători nervoși. Ei simt că nu au avut șansa să se lupte și cred că vor fi motivați în meciul trei. Apoi ne dorim să împingem seria în decisiv. Cum am mai spus, ne vom recupera și vom încerca să revenim aici.”

Disputa de duminică seara a fost condusă de o brigadă alcătuită din Alexandru Olaru, Șerban Rașoga și Valentin Negrea.

28 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    da
    arbirajul chiar a fost foarte prost pt ca s-a fluierat exagerat de mult pt a evita pierderea din mana a jocului. Dar civilizatul asta de finlandez a comentat tot meciul, decizide de decizie. Pt aia si-a primit intr-un final tehnic. Steaua s-a aparat mai agresiv tot meciul, de aia au avut mai multi eliminati. Ca atitudine in teren, Baciu o rusine.
    Le doresc jucatorilor de la U sa castige titlul la Bucuresti si sa le inchida gura acestor baietei plangaciosi.
    Haide U!

    cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Serho:

      Glumesti?!
      Serios, Baciu?! Dar de Baro nu iti este scarba?!

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • viking33:

      @baciu
      de ce atitudinea lui Baciu pe teren e o rusine? a luptat, a incercat sa castige. poate a exagerat in unele momente dar pana la rusine e distanta mare..
      apropo, dunk-ul pe urmarire din meciul 3 cu o mana a fost extraordinar, demn de o finala..

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • viking33:

      @barro
      da barro ce a facut? mie imi pare foarte linistit

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Serho:

      Baro
      Pe la sfarsitul meciului a avut Curry o interceptie la el si a avut o reactie total deplasata intinzand chiar si piciorul pentru a-l opri pe Curyy in tusa..plus alte cateva reactii

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tepes :

    Respect fata de competitie
    Inteleg dorinta federatiei romane de a oferi sansa arbitrilor mai tineri / lipsiti de experienta sa aiba sansa de a se cali. Dar din pacate asa au sacrificat competia.
    Un arbitru cu experienta putina adesea alege sa fluiere tot ce vede ca misca de teama de a nu gresi iar asa isi face meciul greu.
    Cred ca finala trebuia sa aiba cel putin 2 internationali in teren. E greu si pt unul cu experienta sa care in spate 2 arbitri un meci intreg...
    Totusi se joaca o finala!!!

    cu 6 ani în urmă (22.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel :

    @tepes
    nici nu stii cum e mai bine; arbitrii consacrati au de multe ori tentinda de a iesi la rampa. Daca arbitreaza Ciulin sau Grigoras, e plin forumul de "mai rau nu se putea", daca nu vin ei, ne plangem de lipsa de experienta a celorlalti si ne pare rau ca n-a fost o mana de fier pe teren.. deci, oricum ai da-o, tot nu e bine, crede-ma :(

    cu 6 ani în urmă (22.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel :

    eliminari
    cel putin doi din cei patru eliminati ai Stelei au acumulat a 5-a greseala in ultimele 50 de secunde, cand incepuse sarabanda faulturilor, asa ca n-are rost sa exagereze cu asta. Daca-ti trimiti la fault jucatorii cu 4 greseli (subliniez, exact pe aia) si nu-ti bagi forte proaspete de pe banca, mi se pare ca fortezi putin eliminarea lor pentru a avea motiv sa te victimizezi. Chiar si asa, cred ca Steaua a scos "the best of" din finalul de meci, deci n-au fost foarte departe de egalare si trimieterea meciului in prelungiri. Asadar, omul a facut tot ce-a putut, si-a facut-o bine. Atunci s-o lase asa si sa nu mai comenteze, ba chiar sa vada si greselile comise in favoarea lor (aici intotdeauna vor fi puncte de vedere diferite). Si da, tehnicul si l-a luat pentru comentarii repetate, nu pentru unul singur

    cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Serho:

      Ai vazut meciul?
      Daca da, inseamna ca ai vazut si tu cum trei jucatori aveau 3-4 greseli personale pe la jumatatea sfertului 2?

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      serios?
      Care sunt acei jucatori cu 3-4 greseli in min 15???
      sau ai venit doar asa, in trecere pe aici

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Serho:

      ...
      Curry, Baciu, si daca nu ma insel Paul, aveau cate 3 greseli pe la inceputul sfertului 2

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U
      Asa-i doar ca inceputul ii sfarsitul si nu era doi ca era trei... Ca la radio Erevan!

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel:

      @Serjo
      Da, Baciu si Curry au acumulat relativ repede 3 greseli, dar (cred c-ai vazut si tu meciul) daca insisti si te aperi agresiv, in ciuda faptului ca ai deja doua, vine si-a treia. Baciu s-a urcat (fara sa vrea, e drept, dar tot fault este e) si l-a daramat pe-un clujean, ce-ai fi vrut, sa nu se sanctioneze pentru ca intentia conteaza? Da, s-a fluierat mult aiurea, dar in ambele directii; nu contest ca unii stelisti nu si-au luat cam usor greselile, dar au fost fi faulturi nesanctionate la ei, precum si faulturi usor acordate la Cluj. Incearca sa fii obiectiv si judeci cu aceeasi unitate de masura

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel:

      @Serho
      Pardon, @Serho nu @Serjo (typo)

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      In sfertul 2 au avut 3 greseli Curry si Kuti. Primul a iesit Kuti cu 6 minute inainte de final. Oricum Curry a fost iertat de un fault mai inainte, primindu-l Fraseniuc, deja Curry isi pusese mainile-n cap! Asa se intampla cand pui arbitru in finala pe Negrea. Pai asta nu primeste meciuri cu miza nici macar in LNBF, el arbitreaza susele lu' Nini la feminin! N-a fost rea vointa, doar prostie.

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      am apreciat
      ca rusinoasa atitudinea lui pt ca atunci cand joci in fata unei sali care te aplauda (in calitate de fost jucator la acea echipa) la prezentarea echipelor in ambele meciuri, nu comentezi, nu simulezi, nu provoci. Iti vezi de joc si incerci sa iti faci treaba cat de bine poti.
      Si Baciu si Santa si Mandache si Pasalic si Lalovic si-au dat viata pe teren impotriva clujului. Parca aveau ceva de demonstrat. In afara de Mandache (pe alocuri) restul nu si-au demonstrat pana la urma decat limitele. Uitati-va si voi la un Barnette de exemplu. Ce jucator este si ce caracter si bun simt are.
      Cat despre Barro, poate are un stil enervant de joc (cu multe miscari largi) dar in limitele regulamentului. In rest mi se pare in majoritatea cazurilor fair-play.

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • viking33:

      @studentu?
      stai ca nu inteleg.. simt un repros fata de fostii jucatori ca de ce isi dau viata pe teren contra noastra? sa inteleg ca ai fi mai fericit daca toti adversarii ar sta cu capul plecat si ar astepta sa piarda ?

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      nu, n ai inteles
      as aprecia daca si ar pastra doar partea de motivare sportiva si ar avea o atitudine mai potrivita fata de sala si adversar, avand in vedere trecutul lor la acel avdersar.
      Mai ales atunci cand sala ii "adopta", cum e cazul lui Baciu. Care e si jucator de nationala, samd.
      E parerea mea ca Baciu are un comportament de multe ori regretabil, daca imi permiti, mi-o mentin.

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    Raspunde
  • viking33 :

    @steaua
    felicitari lu georgescu si stanescu ca au adus asemenea specimene in baschet. https://www.youtube.com/watch?v=1lMBB-OIaDs sa mergi prin centrul clujului si sa strigi asa ceva merita un premiu

    cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • BC CSU Sibiu AlexandruCSU:

      Fantastic!!!
      De asta "iubim" steaua! Un interviu cu marii președinți ai stelei pe cand? I-as întreba daca pentru cei din clip au solicitat cele 200 bilete? Asa ceva nu are voie sa existe in baschet! NU AICI!

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Ha, ha, ha Steaua critica arbitrajul
    Echipa asta a furat titluri mai ceva ca Asehotii si acum striga unul de.al lor ca se fura? Sa ne amintim doar JAFUL.din 1991, cand 5 din primii 6 jucători ai lui U au fost eliminati in primele 35 de minute, doar ca sa poata ajunge steaua in prelungiri. Bai nepatatilor, ce ziceti, sunteti de acord ca, inainte de a mai miorlai despre arbitraje sa renuntati la titlurile castigate cu arbitrii? 😏

    cu 6 ani în urmă (22.05.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    U
    Arbitrajul a fost orice dar nu arbitraj! Cred ca tot sezonul nu am reusit sa adun atatea mutre tampe cate am reusit aseara, pur si simplu nu am inteles ce fluierau ei acolo, nici pentru noi nici pentru steaua.... doar un tehnic si un antisportiv pentru arbitrii mai lipsea pentru a fi tacam complet.....

    cu 6 ani în urmă (22.05.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea popsiis :

    Stoica
    Mai arbitreza ca nu l-am vazut de ceva timp, poate ar fi ok sa fie delegat la meciurile urmatoare

    cu 6 ani în urmă (22.05.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea vlad_csmoradea :

    Banca Transilvania
    Exista speculatii cu privire la urmatorul aspect, si anume: BT fiind sponsorul principal al U-BT Cluj si totodata partener principal al FRB... "cineva" ar trebui sa castige titlul de campion. Eu totusi cred ca U-BT Cluj nu s-ar preta la un asa joc de culise deoarece au demonstrat ca pot practica un joc extraordinar pe parchet.

    cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Digi
      Asta-i din aceasi categorie cu echipa sponsorizata de Digi (care transmite si meciurile, deci da bani la federatie) ... Sau ca Horia Paun, fost stelist e presedintele federatiei.
      Nu cred ca isi au loc astfel de conspiratii!

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Urât
    Nu înțeleg ce aveți de comentat la adresa arbitrilor in meciul de duminică, dacă nu fluierau din primul sfert am fi văzut un meci foarte foarte urât, care după părerea mea a fost foarte urât, eu cred că nu asta e baschetul care e plăcut cu apărare cât mai agresivă și cu multe faulturi lăsate să treacă doar că de joaca agresiv, recomand sa va uitați la meciuri din NBA și Euroliga și chiar Eurocup și atunci să mai comentați de modul.de fluierat al arbitrilor, mai ales că în NBA , Euroliga și Eurocup de joaca un baschet frumos, nu cu apărare agresivă care de multe ori stârnesc spectatori sau pe cei mai împătimiți fani ai echipei pe care o susțin, dacă tot este vorba de fair-play atunci arăți că știți ce este fair-play. Hai U-BT

    cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe universitar:

      Mai
      Pune si tu cate un punct din cand in cand ca e gratis. Altfel, e f logic tot ce spui.

      cu 6 ani în urmă (22.05.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Universitar
    Nu prea mă uit cum tastez, mai ales că scriu de pe telefon. Hai U-BT

    cu 6 ani în urmă (22.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!