Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2017. U-Banca Transilvania, la o victorie distanță de titlu

Paul Olar

Paul Olar
21.05.2017

Hotărâtă să răzbune înfrângerea din jocul precedent, Steaua a început în forță meciul. Marius Runkauskas a fost omul actului întâi pentru bucureșteni, care s-au desprins la 3-12. U-BT a încercat diverse variante să contracareze jocul adversarilor, însă clujenilor le-a lipsit precizia în spațiul de trei secunde. Spre neșansa lui Jukka Toijala, fundașul Mo Curry a acumulat trei greșeli personale și a fost retras pe banca de rezerve. La rândul său, Cătălin Baciu a fost sancționat tot cu trei faulturi, iar tehnicianul Stelei s-a văzut nevoit să îi utilizeze pe Miță Paul, respectiv Yurii Fraseniuk.

După o serie de time-out-uri ale lui Mihai Silvășan, U-BT a dat semne de revenire. Ousmane Barro a fost găsit eficient de Filip Adamovic, în timp ce Max Pustozvonov a ieșit la rampă în sfertul doi. Ucraineanul a pus-o chiar pe U-BT la conducere, scor 25-23. Din acel moment, amfitrionii nu au mai pierdut teren și au intrat la cabine sub adăpostul a trei lungimi, 37-34.

Revenită pe parchet, Steaua a oferit un joc superior din punct de vedere ofensiv. Cu alte cuvinte, Marius Runkauskas a ieșit la rampă cu reușite de la mare distanță, la fel ca Nikola Malasevic. Totuși, numărul uriaș de faulturi dictat împotriva vizitatorilor a favorizat-o pe U-BT. Drept dovadă, Vlad Moldoveanu s-a aflat la linia de pedeapsă de nu mai puțin de 18 ori și a fructificat tot atâtea aruncări. Pe lângă Moldoveanu, remarcabil a evoluat și Max Pustozvonov. Până la final, bucureștenii i-au pierdut pe Mo Curry, Cătălin Baciu, Yurii Fraseniuk și Miță Paul, iar U-BT a avut o viteză în plus pentru a obține o victorie cu 84-80. 

Vlad Moldoveanu a izbutit 23 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Max Pustozvonov a contabilizat 22 de puncte și o pasă decisivă, în timp ce Kyndall Dykes a pus pe tabelă 12 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive.

De partea cealaltă, Marius Runkauskas a ieșit în evidență cu 21 de puncte, 4 pase decisive și două recuperări. Nikola Malasevic a reușit 17 puncte, 4 pase decisive și o recuperare.

*Foto - Valentin Todea

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tepes :

    2-0 Neconvingator
    Din pacate primele 2 meciuri ale finalei au fost neconvingatoare. Clujul are 2-0 si atat, joc slab si incalcit. Steaua joaca ceva insa pare insuficient.
    Cred ca in continuare finala e deschisa oricarui rezultat.
    Sa bata la bucuresti U are nevoie de o zi de gratie in care 3-4 greuceni sa iasa la rampa cel putin lucru ce nu s a intamplat pana acum in finala asta.

    cu 6 ani în urmă (22.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel :

    Articol
    "Numarul urias de faulturi dictat impotriva vizitatorilor a favorizat-o pe U-BT" - prefer sa cred, stimate d-le Olar, ca prin afirmatia asta nu insinuati ca arbitrajul ar fi fost pro-gazde si a influentat rezultatul.

    cu 6 ani în urmă (22.05.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    faulturi
    Numarul urias de faulturi a afectat "spectacolul baschetbalistic", ca sa folosesc un cliseu. E drept ca Moldoveanu a avut 18 aruncari, dar si Runkauskas a avut 12, iar Malesevic 8! Ca Steaua a ratat mai mult de la libere e alta poveste.

    cu 6 ani în urmă (22.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!