Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2017. Vlad Moldoveanu: „Bucureștean fiind, mi-ar plăcea să câștig titlul în București, în fața unei echipe îngâmfate”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
17.05.2017

Vlad Moldoveanu s-a calificat alături de U-Banca Transilvania Cluj în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, acolo unde se va duela cu Steaua CSM EximBank București. Clujenii și-au asigurat prezența în ultimul act al campionatului în urma unei semifinale intens disputate, câștigată în meci decisiv cu CSM CSU Oradea. 

Componentul formației pregătite de Mihai Silvășan și al naționalei României a fost prezent în cadrul emisiunii „Divizia Locală” de la Digi24 Cluj, acolo unde a oferit o serie de declarații interesante despre seria cu Oradea și ce urmează în finala cu Steaua. 

Având 2-0 la general în semifinale, U-BT s-a văzut egalată după partidele de la Oradea, iar decisivul se muta în Sala Sporturilor „Horia Demian”, acolo unde alb-negri au reușit să tranșeze soarta calificării în finală după un rezultat final 84-78. Vlad a făcut un rezumat la tot ceea ce s-a întâmplat în această semifinală impresionantă. 

„Seria cu Oradea a fost decisă de avantajul terenului propriu, cred că s-au întâlnit cele mai în formă două echipe din campionat în ultimele 3-4 săptămâni, care se bazează foarte mult pe propriul teren. Este foarte greu să câștigi la Oradea în play-off, probabil foarte multă lume se aștepta să terminăm serie cu un 3-0 după primele două meciuri de acasă, vorbim totuși de echipa campioană și o echipă care a jucat foarte bine în Champions League. În cele două jocuri din deplasare, Oradea a fost mai agresivă și până la urmă, a fost echipa care și-a dorit mai mult victoria. Ne-au bătut de două ori în primul sfert, părerea mea este că acele meciuri au fost câștigate în primul sfert. Ulterior, decisivul a fost un meci de totul sau nimic, un joc care se putea câștiga doar prin voință și prin efort. Această partidă pe mine cel puțin m-a obosit psihic mai mult decât orice, trebuie să fii conectat la orice fază, să vezi cum îți poti ajuta echipa, iar orice greșeală te poate costa enorm. Seria asta a demonstrat că două echipe valoroase ale campionatului pot realiza succesiv aceele „run-uri” de 10-11 puncte la rând. Aici s-a demonstrat valoarea, atât noi, cât și ei, a fost un spectacol baschetbalistic”, a subliniat sportivul. 

După 21 de ani, Clujul și Steaua se întâlnesc din nou în finala campionatului, acolo unde ardelenii vor beneficia de avantajul terenului propiu. Cu toate acestea însă, Moldoveanu a recunoscut că și-ar dori să-și adjudece titlul național în orașul natal, într-un eventual meci 3 sau 4. De asemenea, jucătorul cu numărul 1 din lotul echipei clujene a dezvăluit care ar putea fi punctele cheie care vor decide finala. 

 „Acum urmează finala, nu se mai gândește nimeni la oboseală și așa mai departe, se joacă cu trofeul pe masă, este totul sau nimic. Bucureștean fiind, mi-ar plăcea să câștig titlul în București, mi-ar plăcea să câștig acasă, în orașul natal, și mai ales în fața unei echipe îngâmfate. Sunt oameni în conducerea Stelei care au așa un aer de echipă superioară, nu am nimic cu ei, este Steaua până la urmă, avem și noi mândria noastră, și sincer dacă aș putea să-l câștig, l-aș câștiga la București. Din păcate este sala de 500 de locuri, dar ar fi frumos să câștigăm în sala Stelei.

Cheia în această finală cred că va fi pe partea mentală. Antrenorii vor pregăti planul, se vor contracara, dar nu cred că într-o finală un antrenor este mult peste celălalt ca să domine decisiv. Dacă ne uităm atent, jucătorii suntem foarte apropiați valoric, Barro cu Falker, eu cu Dudzinski, Dykes cu Malesevic și așa mai departe. Depinzi puțin de forma de moment, dar depinzi în mare măsură de tăria psihică de a trece peste orice ratare și de a trece peste oboseală, este clar că va fi o serie obositoare”, a punctat Vlad în direct la Digi24 Cluj. 

U-BT Cluj și Steaua s-au întâlnit de 5 ori în sezonul competițional 2016-2017, de 4 ori în sezonul regulat și o dată în semifinalele Cupei României, toate cele 5 meciuri fiind câștigate de ardeleni. Vlad însă crede că toate aceste aspecte nu mai contează acum, fiind de părere că adversarii se află pe o pantă ascendentă. 

Clar nu ne putem lua după statistici, Steaua este într-o urcare, trebuie să recunoaștem, se mișcă mult mai bine de când a venit antrenorul finlandez, au schimbat și fundașul, Curry și-a dat drumul la joc. Cred că ei psihic stau mult mai bine, Curry îi ajută foarte mult, însă eu sunt de părere că Randal Falker este un plus foarte mare, atâta doar că lui i-a trebuit mai mult timp să-și intre în formă. Din punctul meu de vedere, Falker este unul dintre cei mai buni jucători pe poziția 5 care au jucat în campionatul românesc, cel mai complex, recuperează, pasează, marchează din multe poziții și este un lider. El este cheia succesului Stelei în ultimele luni”, a concluzionat jucătorul pregătit în prezent de Mihai Silvășan. 

Cu toate că a avut și probleme de ordin medical pe parcursul actualui sezon, Vlad Moldoveanu a fost și rămâne un pion extrem de important în angrenajul alb-negrilor, fiind românul de bază din lot. Acesta a bifat 32 de prezențe în campionat pentru U-BT în acest sezon, având medii de 15.4 puncte, 5.7 recuperări, 2.4 pase decisive și 17.6 la eficiență, totul în 28:58 minute petrecute în medie pe suprafața de joc. 

Finala 2017 din LNBM va debuta vineri, 19 mai, având următorul program: 

Meciul 1 - U-BT Cluj vs. Steaua CSM / Vineri, 19 mai, ora 19:45 / DigiSport 

Meciul 2 - U-BT Cluj vs. Steaua CSM / Dumincă, 21 mai, ora 19:00 / DigiSport

Meciul 3 - Steaua CSM vs. U-BT Cluj / Vineri, 26 mai / DigiSport

Meciul 4 (dacă va fi necesar) - Steaua CSM vs. U-BT Cluj / Duminică, 28 mai / DigiSport

Meciul 5 (dacă va fi necesar) - U-BT Cluj vs. Steaua CSM / Miercuri, 31 mai / DigiSport

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

21 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe smilu :

    asa-i
    ceva nu-mi place-cred ca alaturarea "acaselor"...

    cu 6 ani în urmă (17.05.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ARK :

    .
    Nimic interesant.

    cu 6 ani în urmă (17.05.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    Finala
    Vlad dorește sa câștige în sala de la București? Nu știe sa înoate sau e prea rece apa din Someș?🙄

    cu 6 ani în urmă (17.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Vlad ...
    Pe cât de bun sportiv este, pe atât de dezastruos sta la capitolul caracter ... Ok, de acord, nici eu nu iubesc pe unii din conducerea Stelei (și mă gândesc în special la Georgescu), dar de aici și pana sa numești public o echipa îngâmfata, este o aberație imensa! O persoana poate fi îngâmfata, dar o echipa ... Deplasat total acel pasaj din declarația lui. Nu-mi place Vlad, repet, oricât de bun ar fi ca jucător, când văd simulările, protestele lui mi se acrește. Dacă va pleca nu-l voi regreta, sunt convins ca va fi înlocuit decent la ce buget va fi și la anul.

    cu 6 ani în urmă (17.05.2017)
    • BC CSU Sibiu danb61:

      Ingamfat
      Are o scuza,cand a dat interviul,tocmai se uita in oglinda!

      cu 6 ani în urmă (17.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      Vlad
      Eu zic sa nu îl judecam ca nu stim despre ce vorbeste exact si sigur el stie mai bine. Sa nu uitam declaratiile lui Georgescu de dinaintea semifinalei cu Clujul cand a atacat echipa noastră intr-un mod răutăcios. Plus astăzi a pus o poza pe Facebook cu #myteamisbetterthanyours deci e clar ca e o lupta a nervilor.

      cu 6 ani în urmă (17.05.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Intreb
    Un "mercenar" pune caracterul lui inaintea banului?! (In sport de multe ori e banul inainte decat caracterul ) Pentru bani si in Crisul Repede ar veni sã facã baie :-) am raspunsul, de ce nu a rãmas in Polonia.

    cu 6 ani în urmă (17.05.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Mercenar sau nu, aici are enorm de multa dreptate. Stelemeaua e o echipa ingamfata, de neam prost si cu un comportament execrabil la nivel de conducere, la nivel de comportantement al bancii in timpul meciurilor si a unor jucatori pe teren. Acuma sibienii sigur ca UNII sibieni sar ca arsi la astfel de declaratii, pt ca am vazut in cupa ca dragostea unora pt stelemeaua si Levi nu cunoaste limite.

    Sa spui ca Vlad simuleaza, cat de penibil poti fi, sa spui un asemenea neadevar...de atatea ori in acets sezon la faze cand publicul fluiera decizii controversate, a ridicat mana si a recunoscut ca el a dat-o afara sau el a faultat...Sa zici asta cand in acest campionat joaca Popescu sau Levi...Levi in finala asta sper ca are ceva burete nou la tricou pt ca va fi cu siguranta pe jos la orice contact cu Adamovic. Asta e o sa jucam cu aceasta minunata echipa plina de fair lay, in sala lor de euroliga, intr-o serie in care nu avem cel mai bun jucator al campionatului, dar daca Clujul va castiga, satisfactiile unei astfel de victorii a fi imense pt multi. DOar cand ma gandesc ce jeg de comportament au avut in cupa...sper ca dreptatea si bunul simt sa invinga pana la urma.

    Pana la urma la CLuj au fost jucatori mari care au venit d ela Bucuresti, unul e Cristescu...interesant e ca toti care au venit la CLuj chiar si din Bucuresti, au ramas la Cluj, asta spune ceva despre baschetul clujean si despre orasul asta in general.

    Sibienii(o sama din voi), vineri sara toata lumea pe Diji ca joaca echipa voastra scumpa si draga, sa stranjeti acolo din pumni...Daca prinde Vlad joc bun si da de 3, va facem noi semn in direct sa aplaudati...

    cu 6 ani în urmă (17.05.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Free ...
      Ești free rău de tot în gândire ... Eu nu sunt din Sibiu. L-am văzut pe Vlad cu niște simulări de toată minunea cel puțin la Oradea (în sezonul regulat) și la Sibiu (în meciurile din 1-6) și mi-a fost mie rușine ca sunt din orașul unde joaca acum ...

      cu 6 ani în urmă (17.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Cu Oradea...serios? Da a lui Pasalic le-ai vazut? Da cand cun Oradea acuma a ridicat mana si a recunoscut un out cand toata lumea era pe arbitu, asta ai vazut? SUnteti penibili cu chestia asta cu Vlad...Popescu de exemplu face numai mizerii si nu vad un comentariu la adresa lui de cand a inceput playoff-ul, dar da-i inainte cu Vlad. Da de Lucic de la Oradea ce sa mai zicem.
      Sa zicem ca simuleaza, tot are dreptate cu Stelemeaua. Zicea Roschnafsky ceva de Ploiesti in 2006 si toata lumea il fluiera ca vai cum si-a permis...e valabil si azi doar ca s-a mutat la capitala...Echipa de oameni "barnaci"

      cu 6 ani în urmă (17.05.2017)
    Raspunde
  • streetball44 :

    Hmm
    Cred ca se da prea multa importanta anumitor detalii, legate de Vlad, bineinteles. Ba ca mercenerar(:))!), ba ca simuleaza, ba ca declara nu stiu ce, ba ca gesturi de bucurie pe parchet...In multe dintre cazuri, oricum, nici nu cred ca merita deschis subiectul. Personal, cat timp el isi face treaba bine pe teren, eu is multumit. Doar de aia e platit, sa joace(bine), sa castige echipa, iar noi sa fim fericiti in urma victoriilor obtinute de el si colegii lui. Asta ma intereseaza, in primul rand, la orice jucator. Sa isi faca treaba. Restul detaliilor, tin strict de el, e treaba lui. Si da, ca zicea domnul @trancer ca nu va fi suparat daca va pleca...Mai mult ca sigur ca nu va pleca, din ce stiu are contract pe 2 ani, deci mai are de stat la noi inca un sezon, ceea ce este minunat. Stim bine ca din sezonul urmator vom avea 6 straini pe foaia de joc, iar Vlad poate fi considerat clar un "strain", pentru ca e foarte bun. Dar pana atunci mai avem cel putin 3 meciuri de jucat...Haideti sa ne pregatim sufleteste de ele si sa speram ca ne vom bucura la final! :)

    cu 6 ani în urmă (17.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Mercenar, nemercenar, un sportiv are ciclul de munca mai scurt decat un om obisnuit! Iar cand are ocazia unui contract care sa-l asigure pe o perioada mai lunga a vietii ar fi prost daca ar da cu piciorul. Cati dintre cei care palavragim pe aici, in fata banului, nu ne-am schimba macar putin opinia? E normal, orice om rational si cu o doza de cinism in limita bunului simt ar alege o singuranta care l-ar distrage de la probleme materiale. Caracterul lui Moldoveanu e doar al lui, il gestioneaza dupa propriile convingeri! Timpul va dovedi daca este in regula.

    cu 6 ani în urmă (18.05.2017)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      In asa ritm
      va semna intr-o zi si cu ingamfatii :-) timpul rezolvã.

      cu 6 ani în urmă (18.05.2017)
    Raspunde
  • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Take2 :

    M
    Muie Steaua

    cu 6 ani în urmă (18.05.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Eduard Cristea :

    @Take2
    Take2, daca ai fost la decisivul cu Oradea probabil ai observat nivelul de fair-play al suporterilor (clujeni si oradeni deopotriva). Atat in sala de baschet cat si pe forumuri de profil este total nepotrivit sa postezi ceea ce ai postat tu.
    Sper sa nu aud scandarea asta in Horia Demian.

    cu 6 ani în urmă (18.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      Haide U
      Corect. Sa fie baschet!

      cu 6 ani în urmă (18.05.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Black_Mamba :

    Miticu' lu' mamica
    As fi vrut ca echipa campioana sa ramana una din Ardeal da' Vladut m-a facut sa tin cu Steaua.

    cu 6 ani în urmă (18.05.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe universitar:

      Precis
      Ca de aia tii tu cu steoaia ca "miticu lu'mamica" i-a facut ingamfati. Mai bine spune ca U te-a facut sa tii cu steoaia:)

      cu 6 ani în urmă (18.05.2017)
    • CSM CSU Oradea Black_Mamba:

      OAU
      Atotstiutoru', superpsihologu' universitar imi explica de ce tin cu Steaua. Asta dupa ce nu odata am scris cam care imi sunt favoritii fiind din Tg-Mures cu studii in Cluj si insurat in Oradea! In plus nu inghit miticismele de nici un fel, nu-l sufar pe limbricul ala de la conducerea Stelei, venit de la Asehoti, dar de "dragul" arogantelor papuselului sunt dispus la o schimbare.

      cu 6 ani în urmă (19.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      oau
      adica o declaratie (fericita sau nu) a unui jucator e pt tine ma importanta convingerile tale sau decat "istoria" asehotilor mutati la steaua in frunte cu "limbricul" - ca sa te citez... Spune multe despre cum te schimbi in functie de cum bate vantul...

      cu 6 ani în urmă (19.05.2017)
    • CSM CSU Oradea Black_Mamba:

      e simplu
      Scarba fata de caracterul unuia intrece antipatia fata de ceilalti.

      cu 6 ani în urmă (19.05.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!