Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2017. Vlad Moldoveanu stabilește un nou record stagional la aruncări libere marcate

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
21.05.2017

U BT Cluj-Napoca s-a desprins în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2016/2017 după ce a câștigat și cel de al doilea meci de pe teren propriu în fața Stelei CSM EximBank, scor 84-80.

În acest joc secund al finalei, Vlad Moldoveanu a stabilit un nou record al sezonului la aruncări libere marcate. Internaționalul român a fost perfect de la linia de libere, de unde a transformat 18 aruncări din tot atâtea încercări. Această cifră reprezintă recordul absolut al sezonului. Înaintea performanței lui Moldoveanu, cele mai multe libere marcate într-un meci le-au reușit Calotă, Bojovic, Runkauskas și Barro, fiecare cu câte 11.

Vlad Moldoveanu a beneficiat în meciul doi cu Steaua CSM EximBank și de cele mai multe încercări de la libere din acest an competițional. Milan Milovanovic de la Phoenix Galați  era jucătorul cu cele mai multe libere încercate într-un meci, 15 într-un joc tot cu Steaua CSM EximBank.

Pe lângă cele 18 libere marcate, Vlad Moldovean a mai marcat în meciul doi cu Steaua CSM EximBank a aruncare din două încercări de la 2 puncte și una din șapte de la 3 puncte pentru un total de 23 de puncte. Extrema de forță a mai adunat 4 recuperări și 3 pase decisive pentru un indice al eficienței de 22 de unități.

În acest sezon, Vlad Moldoveanu are un procentaj de 87.4% de la linia de fault în 38 de partide. El a avut 119 aruncări libere aruncate până în acest moment din care a înscris 104.

Recordul absolut de libere încercat din ultimii ani este deținut de Aleksandar Vlahovic cel care a avut 25 de libere aruncate într-un meci din sezonul 2012/2013 dintre CSU Asesoft Ploiești și SCM U Craiova.

În ceea ce privește recordul de libere marcate, Vlahovic a înscris 19 în meciul mai sus amintit. La fel a reușit Louis Darby Jr. tot în sezonul 2012/2013 într-o partidă dintre Energia Târgu Jiu și  BC Timișoara. În sezonul 2011/2012 Jay Wisseh înscria și el 19 libere într-un joc dintre BCM U Pitești și CSU Sibiu.

foto: Mircea Rosca/ SportPictures

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Bravoooo
    Felicitari pentru ebolutia de azi. Foarte calm si conectat la meci. Se poate adeveri pronosticul facut : baie in Dambovita )). Vlade si Somes trebuie facut chiar daca veniti cu trofeul de la Bucuresti.

    cu 6 ani în urmă (21.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    O părere
    E mai mult decât remarcabil să marchezi 18 din 18 de la libere. Totuși a fost un meci în care s-a fluierat prea mult. S-a fluierat mult și de o parte și de altă, ca să mă fac înțeles. Baschet de balerine.

    cu 6 ani în urmă (21.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!