Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2018. Brandon Taylor, cel mai bun marcator al Stelei în meciul 4

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.06.2018

Brandon Taylor a fost coșgheterul gazdelor de la CSM Steaua Eximbank București în meciul care a încheiat această ediție a Ligii Naționale. Americanul a înscris 22 de puncte, dar nu a fost suficient pentru ca vicecampioana să forțeze decisivul. Orădenii s-au impus cu 92-89 și au câștigat titlul. Alți patru steliști au fost în double-digits.

Jukka Toijala a apelat din nou la Brandon Taylor pentru meciul 4 al finalei, după ce nu l-a mai folosit din primul joc. Fundașul american a avut 9 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive în partida care a deschis ultimul act, cu +13 eficiență medie în 23:47 minute. Tehnicianul finlandez l-a preferat pe Lapornik pentru următoarele două meciuri din finală.

Brandon Taylor a revenit în roster-ul Stelei și a reușit cea mai bună prestație ofensivă a sa în play-off. Americanul a înscris 22 de puncte în 23:03 minute. A avut 5/8 la șuturile de două puncte (62%) și 2/5 de la distanță (40%). A transformat 6 libere din 7 și și-a mai trecut în cont 3 recuperări, 2 pase decisive, 4 mingi pierdute și o intercepție, pentru +17 indice al eficienței. Cu fundașul în teren, CSM Steaua a fost la -3 față de adversari.

Taylor a jucat doar în 9 partide din cele 14 disputate de CSM Steaua Eximbank în această ediție de play-off. A evoluat în 36 de meciuri în primul să sezon în Liga Națională. Are medii de 13.9 puncte, 3.9 recuperări, 5.9 pase decisive, 2.9 mingi pierdute și 1.5 intercepții, pentru +17 eficiență medie în 28:57 minute/meci.

Alți patru „militari” au fost în double-digits la ultimul joc al sezonului. Pavel Marinov a înscris 14 puncte în ziua în care a împlinit 30 de ani. A evoluat 26:49 minute, cu 4 recuperări și 3 pase decisive, pentru +15 la eficiență.

Dragan Zekovic a înscris 13 puncte în 19:53 minute (+12 eficiență), iar Randal Falker a avut 13 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții în 25:50 minute, pentru +16 în dreptul eficienței. Marius Runkauskas a fost pentru prima dată în double-digits în finala din acest an. Shooter-ul Stelei a încheiat partida cu 10 puncte (5 de la linia de fault), la care  a adăugat 4 recuperări, 3 pase decisive, 3 mingi pierdute și o intercepție, cu +8 indice al eficienței în 31:18 minute.

CSM Steaua Eximbank București a condus cu 10 puncte în sfertul doi al meciului patru, dar orădenii au revenit și au obținut victoria care le-a adus titlul cu 3-1 la general. Steliștii încheie al doilea sezon la rând pe locul secund.

*foto: CSM Steaua Baschet facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!