Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2018. CSM CSU Oradea își adjudecă primul meci al seriei cu CSM Steaua EximBank București

Radu Bărăian

Radu Bărăian
04.06.2018

CSM CSU Oradea a câștigat fără mari emoții primul meci al finalei LNBM cu CSM Steaua CSM EximBank București, la 13 puncte diferență, scor final 86-73. Meciul s-a disputat în Arena „Antonio Alexe” din Oradea, iar astfel gazdele au deschis seria cu o victorie, succes care aduce un moral bun pentru meciul secund tot de pe teren propriu. 

Băieții lui Cristian Achim au știut încă de la început ce își doresc de la acest duel, având un start fulminant de joc. După 8 minute scurse din joc, tabela din arena bihoreană indica un categoric 24-9 de partea amfitrionilor. Până la finalul sfertului inaugural însă, Oradea a mai înscris doar 2 puncte, în timp ce adversarii au replicat cu 6 puncte, iar astfel s-a intrat în actul secund cu 26-15 pentru roș-albaștrii bihoreni. Sfertul cu numărul 2 a fost unul ceva mai echilibrat, însă tot trupa lui Achim a reușit să dețină controlul, iar odată cu asta să-și țină rivala din București la distanță. Secvența a doua a partidei din finala campionaului s-a terminat cu 22-20 pentru CSM Oradea, echipă care a intrat la vestiare cu un ecart de 13 puncte, scor 48-35.

Reveniți din pauza mare, steliștii au intrat în joc mult mai hotărâți, având un început de sfert 3 destul de bun. Treptat însă, tot echipa gazdă a fost echipa care și-a ținut adevarsa la o distanță decentă. Pe finalul secvenței, Steaua a venit la doar 6 puncte în spatele Oradiei, 54-60, însă pe buzzer Richard le-a tăiat din având bucureștinilor, care s-au văzut din nou conduși la mai mult de 2 posesii, 62-54, scor cu care bihorenii au intrat în sfertul decisiv. Din păcate pentru frumusețea jocului, ultima parte a întâlnirii a fost una fără istoric. Steaua a încercat din răsputeri să revină foarte aproape de adversară și să arunce finalul în aer, însă Oradea a știut să gestioneze perfect actul decisiv și nu a mai cedat deloc teren. Din contră chiar, în urma unui parțial de 24-19 în ultimul sfert, CSM CSU Oradea a câștigat la 13 puncte diferență, 86-73, și conduce cu 1-0 la general în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, ediția 2017-2018. 

Punctele victoriei orădene în acest duel au fost marcate de Martin Zeno 20, Vaidas Kariniauskas 19, Arturas Valeika 11, Andrei Mandache 10, Sean Denison 9, Kris Richard 7, Bobe Nicolescu 4, Bogdan Țibîrnă 4 și Goran Gajovic 2. De cealaltă parte, din lotul Stelei au punctat Dragan Zekovic 16, Pavel Marinov 11, Jonte Flowers 10, Brandon Taylor 9, Iuri Fraseniuc 9, Georges Darwiche 5, Marius Runkauskas 5, Randal Falker 4, respectiv Cătălin Baciu 4. 

Meciul 2 al seriei este programat tot în Arena „Antonio Alexe” din Oradea, miercuri, 6 iunie, cu începere de la ora 20:00. Și acest meci al seriei va fi transmis în direct de DigiSport. 

O eventuală victorie a orădenilor miercuri le vor da acestora clar prima șansă la câștigarea trofeului, în timp ce o victorie a Stelei va arunca efectiv finala în aer. 

*Foto: Roby Boros @Facebook CSM Oradea

17 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    În primul rând multumesc Clujului că l-a dat afară pe Vaidas. Pot să spun că este indispensabil în acest moment.Conform clasamentului, azi s-au întâlnit echipele cu cel mai bun atac si cea mai bună apărare, apărare care a fost făcută sah-mat de maestrul Achim. Deocamdată trebuie consolidat avantajul terenului propriu, iar apoi asteptăm lovitura decisivă în bucale.Felicitări băieti!!

    cu 5 ani în urmă (04.06.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Posibil
      Daca mai face minim un meci ca asta da. Dar daca restul le da de gard nu as zice asta.

      cu 5 ani în urmă (04.06.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Ajax
      Ti-l facem cadou de la anul si pe KROMAH, căci maestrului nu ii place nici de el. Deci cum s-ar spune: va întărim!

      cu 5 ani în urmă (04.06.2018)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Nu m-ar deranja dupa mine e super jucator,poate nu e Dykes da e aproape.Acuma că mai erau faze când Silvășan i zicea numa cuvinte urâte part 2,poate deaia nu joaca ce știe 100% ex cel mai bun Kariniauskas.

      cu 5 ani în urmă (04.06.2018)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      U66
      Fără nicio ironie, să nu mă întelegeti gresit, dar unii jucători dau randament maxim cu un antrenor, altii ba. Achim a văzut potențialul acestui jucător , care se pliază foarte bine pe stilul său. Motivul pt care nu a dat randamentul scontat la voi probabil îl stiti mai bine ca mine.

      cu 5 ani în urmă (04.06.2018)
    • U BT Cluj-Napoca zol21:

      Cj
      Mai bine l-ati lua pe Silvasan, sezonul acesta punctul lui forte a fost sa “strice” jucatori pe banda rulanta.

      cu 5 ani în urmă (04.06.2018)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      :))
      Multumim, nu:))

      cu 5 ani în urmă (04.06.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      nu i Dykes
      clar...nici nu sufera comparatie, nu neaparat ca eficienta cat si ca stil si atitudine in teren, plus arsenal tehnic inferior. Dykes iti dadea energie intregii echipe, in marea majoritate a meciurilor, Kromah e o personalitate mai flegmatica. Ca sa nu mai vb de lipsa de constanta. Iti face un meci cu 20p si apoi unul in care e invizibil. Bineinteles ca toate astea tin si de cum este manageuit jucatorul,dar schimbare la 180 de grade nu va fi...Dykes avea stop shot, Kromah nu prea. Singurul capitol la care e superior Kromah fata de Dykes e apararea. In fine, nu stiu dlce sanse sunt sa schimbe si el barca. Dupa experienta de la CJ poate vrea altceva decat RO.
      Mai vreau sa spun ceva: poate DonDiablo sau ajax isi amintesc discutiile din perioada transferului lui Kari de la CJ la Oradea. Exista destul de multa reticenta din partea oradenilor si am spus atunci ca este un jucator cu mult potential. Intr adevar la Cj a fost f inconstant dar sezonul asta a fost de mai multe ori printre artizanii victoriilor pt Oradea. Nu e vb doar de meciul din seara asta, au mai fost meciuri, chiar in playoff, cand a iesit la rampa. Nu spun I told you so, dar 😉
      In final, mi a placut f mult jocul Oradei in primele doua sferturi. Am vazut baschet rapid si frumos ot nivelul ligii noastre. Sper sa continue bine seria si sa o inchida cat mai repede, la Buc. Daca nu invata din lectia Cjului e posibil sa se arda. Steaua are cativa jucatori care ii tin tot timpul in meci si apoi cu un pic de hei rup vin peste tine. Dar per total jocul lor colectiv, atat in ofensiva cat si in defensiva este inferior oradei. De aceea imi doresc sa castige oradea.campionatul.

      cu 5 ani în urmă (04.06.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      :)
      Poate la voi da de alt antrenor...sau stai ca el ii antrenorul😂😂 il bagă in training Sere

      cu 5 ani în urmă (04.06.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    @studentU
    ...perfect de acord cu tine. La voi a dezamăgit si venise cu imaginea pătată. Personal si eu eram sceptic la început, apoi s-a văzut cresterea nivelului în jocul său, datorită încrederii acordate de Achim.

    cu 5 ani în urmă (04.06.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73 :

    csm
    imi era frica de arbitrii ca vor fluiera pro steaua, dar spre mirarea mea a fost fair.
    Valeika e cel mai bun pivot de la Oradea din ultimii 10 ani, treb pastrat neaparat in echipa...
    intotdeauna meciul care urmeaza e cel mai important, deci treb neaparat sa mergem la bucuresti cu 2-0...

    cu 5 ani în urmă (05.06.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      in primul ran valeika nu i pivot
      in sensul de center sau power forward. mai degraba un small forward. iar meciul de aseara a fost o exceptie. nu are constant evolutii asa bune. oradenii pot confirma. sau nu :)

      cu 5 ani în urmă (05.06.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73:

      csm
      nu e 5 e 4 veritabil atunci, dar joaca cu usurinta si pe 5...
      a fost destul de constant, cu evolutii f bune, pe mine ma intere miscarea pe care o are ca si pivot veritabil...
      asta conteaza...

      cu 5 ani în urmă (05.06.2018)
    • CSM CSU Oradea antiadrian.or:

      Valeika
      Fara indoiala cel mai slab strain din cei 6 care joaca. Totusi pare un pic revigorat. Una peste alta nu vreau sa il vad si anul viitor. I-a pus capac inelul de prea multe ori anul asta. La libere sau la semidistanta nici nu are rost sa incepem discutia. Are miscare si uneori recupereaza decent.

      cu 5 ani în urmă (05.06.2018)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Da, dintre toti strainii e cel mai slab dar mie mi se pare mult peste ce a mai fost strain in istoria recenta la Oradea, inclusiv peste Nuhanovic. E flexibil, are viteza si e destul de mobil, cu recuperari bune, dar in functie de ce facem la anul si ce competitie europeana abordam sunt de acord, se impune mai bine. Sunt curios si cum vom aborda reinnoirile de contracte in ceea ce priveste toti pivotii si jucatorii mari. As vrea sa vad din nou un 4 clasic si un 5 clasic de mare valoare in lot. Eu zic ca de la Zeno, Vaidas, Richard si Muha se poate porni o reconstructie de calitate pentru a ataca Europa, cu Bobe si Andrei alaturi.

      cu 5 ani în urmă (05.06.2018)
    • CSM CSU Oradea antiadrian.or:

      Denison
      Eu unul ma gandesc la comparatia valeika de anul asta - Denison in BCL anul trecut. Nuhanovic mi se pare ca era putin peste Valeika. Zupan era sigur. Ma rog, s-ar putea sa fiu subiectiv. E important sa joace foarte bine azi! Hai Oradea!

      cu 5 ani în urmă (06.06.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Ilie Andrei :

    studentU
    Confirm, dar daca va continua in finala cu prestatii asemanatoare primului meci, nu va mai tine nimeni minte de inconstanta lui de pana atunci.

    cu 5 ani în urmă (05.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!