Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2018. CSM CSU Oradea s-a impus mereu după ce a condus cu 2-1 în acest play-off

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.06.2018

CSM CSU Oradea este la un pas de titlu după ce a obținut duminică cea mai clară victorie din ultimul act, 94-70 pe terenul Stelei. În acest play-off, bihorenii au încheiat în ambele tururi seria cu 3-1 după ce au preluat conducerea în meciul trei. Vicecampioana en-titre a fost condusă de două ori cu 1-2 și s-a impus de fiecare dată în decisiv. Jocul patru se joacă astăzi, de la ora 20.

„Leii roșii” au trecut cu 3-1 de BCMU FC Argeș Pitești în primul tur de play-off. În prima „dublă”, la Arena Antonio Alexe, cele două echipe și-au împărțit victoriile. Piteștenii s-au impus în primul meci cu 66-62, iar orădenii în al doilea, cu 88-58. Elevii lui Cristian Achim au preluat conducerea cu 2-1 după ce au câștigat cu 83-70 meciul trei, primul de la Pitești. După două zile a venit și a treia victorie, 74-67, iar bihorenii se calificau în semifinale.

La Sibiu, CSM CSU Oradea a împărțit, din nou, victoriile cu adversarii. Orădenii au preluat conducerea după 81-78 în primul meci de la sala Transilvania, iar sibienii egalau după 85-78. Campioana din 2016 a revenit la conducerea seriei după 76-64 în jocul trei, primul pe propriul teren. Calificarea în finală a venit după 71-61 în meciul patru.

Dacă orădenii au încheiat în patru meciuri ambele tururi din acest play-off, steliștii au jucat decisiv de fiecare dată, după ce au revenit de la 1-2. CSM Steaua Eximbank București a început cu o victorie clară faza eliminatorie, 89-67 acasă cu BC SCM Timișoara. Au urmat două victorii ale timișorenilor, 74-69 în al doilea meci de la București și 89-82 în prima partidă de pe propriul teren. Vicecampioana ediției trecute s-a menținut în joc după ce a câștigat cu 74-64 al doilea meci din Banat și a dus seria în decisiv. 76-69 a fost scorul meciului 5 și elevii lui Jukka Toijala avansau în semifinale.

A urmat o nouă serie de cinci jocuri pentru bucureșteni, în reeditarea finalei de anul trecut, cu U-BT Cluj. Ardelenii au profitat de avantajul terenului propriu și au trecut la conducere cu 2-0 după 89-79 și 85-75 la Polivalenta clujeană. Și formația din capitală a fructificat avantajul terenului propriu și s-a impus cu 79-71 și 86-78 în capitală. Decisivul s-a jucat la Cluj-Napoca, iar CSM Steaua a trecut mai departe după victoria cu 76-72.

Formația condusă de Cristian Achim s-a aflat într-o situație asemănătoare cu cea de acum și în finala din 2016. Atunci bihorenii și-au împărțit victoriile de la Arena Antonio Alexe cu BC Mureș, iar în meciul trei s-au impus în deplasare. Mureșenii au reușit atunci să câștige jocul 4 și au forțat decisivul. CSM CSU se impunea acasă în partida cu numărul 5 și câștiga primul titlu.

„Leii roșii” au fost la finala din 2014 în postura în care se află CSM Steaua acum. Atunci CS Municipal Oradea câștiga în primul meci cu CSU Asesoft Ploiești, dar le pierdea pe următoarele două. Ploieștenii conduceau cu 2-1 și elevii lui Cristian Achim s-au impus în jocul patru de acasă. Decisivul le-a revenit prahovenilor, la Ploiești.

Cu victoria din meciul doi, de la Oradea, CSM Steaua Eximbank a făcut deja un pas înainte față de finala sezonului trecut, când a pierdut cu 0-3. Dar atunci au fost diferențe mici în primele două partide, 2 și 4 puncte, iar cel mai dezechilibrat meci a fost ultimul, câștigat de clujeni la 14 puncte.

Orădenii pot ridica trofeul cu o victorie în jocul de astăzi, în timp ce steliștii speră să împingă finala în decisiv. Meciul patru se dispută de la ora 20, la sala Mihai Viteazul. Acesta va fi transmis în direct pe DigiSport 2.

*foto: Valentin Todea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    Let's get ready to rrrumble!
    La sedinta tehnica de dinainte de meciul patru de azi, Jukka Toijala mai are doar un singur lucru de facut: sa-si pregateasca echipa de "viol"! Adica sa-i dea cu ruj si cu multa vaselina... Asta ca sa-l parafrazam tot pe antrenorul finlandez, un tip deosebit de sincer pentru un stelist! Speram sa nu o vedem la "tribuna VIP" astazi pe nefericita primarita Gabitza umbland prin sala cu Cheia Bucurestiului...

    cu 5 ani în urmă (12.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!