Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2018. Cristian Achim: „Nu există om care să-și fi dorit mai mult această victorie decât mine”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
06.06.2018

CSM CSU Oradea nu și-a fructificat avantajul terenului după primele două meciuri din finala Ligii Naționale de Baschet Masculin și a fost egalată de CSM Steaua EximBank. Militarii au câștigat cu 75-70 în al doilea joc găzduit de Arena Antonio Alexe.

Cristian Achim, antrenorul bihorenilor, a vorbit la conferința de presă despre înfrângerea suferită de echipa sa:

„Astăzi, o înfrângere. Scorul este 1-1. Mergem mai departe. Ne asumăm această înfrângere cu toții, de la primul până la ultimul. O să încercăm să câștigăm la București cel puțin un meci. Steliștii au fost astă seară mai lucizii decât noi. Consider că au meritat acestă victorie.”

Nu am mai avut luciditate. Meciul l-am pierdut la începutul sfertului când am permis o revenire importantă a Stelei. Este nepermis să primești 12 puncte în primul sfert și 28 în cel de-al doilea. Mai mult decât dublu. Probabil că ne-am relaxat și evident că nu avea cum săă fie ușor. După această revenire a lor, lucrurile au mers din rău în mai rău. De asemenea, nu am avut nici în atac foarte multe soluții. Cam asta s-a întâmplat.”

Tehnicianul a vorbit și despre ceea ce trebuie schimbat în jocul echipei orădene:

„Soluțiile sunt să executăm ca în primul meci, să plimbăm mai mult minge. În momentul în care jucăm 1 la 1, apărarea lor se regrupează mai bine. Soluția e tot jocul nostru colectiv, cel care ne-a adus până aici.”

Cristian Achim a vorbit și despre diferența dintre cele două jocuri:

„Ei au avut aceiași revenire ca în meciul 1, iar noi am intrat într-un joc care nu este al nostru. În special pe faza de atac. Uitați-vă, am marcat 12 puncte și 14 puncte în sferturile 3 și 4. Pentru o echipă ca a noastră este foarte puțin. Repet, îmi asum că nu am reușit să fim lucizi pe faza de atac, pe cât mi-aș fi dorit. La toate time-out-urile am încercat să ne regrupăm și jucăm mai mult pe acțiune colective decât individual.”

Antrenorul și-a spus opinia și despre situația în care se află acum echipa lui, una care în CSM CSU Oradea s-a mai aflat:

„Categoric, nimic nu e pierdut. Am pierdut doar o oportunitate foarte bună. Mergem la București și ne vom juca șansa acolo. Am mai fost în situația aceasta, doar că Steaua este o echipă cu jucători foarte buni.

Nu există om care să-și fi dorit mai mult această victorie decât mine. Eu știu ce înseamnă un 2-0, totuși. Nu a fost să fie. Repet, ne-a lispit luciditatea în atac.”

foto: Roby Boros

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    pai cum ati incercat
    sa jucati pe actiuni colective cand la timeout s a auzit clar pe transmisie cand Achim le a spus jucatorilor ca vrea penetration, Richards si Zeno au patruns in nestire si au ratat atacuri pretioase pe final de meci cand puteau scoate mingea ot sut de.3?
    Imi scapa mie ceva?

    cu 5 ani în urmă (06.06.2018) Raspunde
  • radu44 :

    Penetrare
    Asta cu penetrarea..e veche.si in semifinala tot asta a vrut..dar lea si iesit..pe cind azi..nu pres...au penetrat..si au scos mingea exact in bratele adversarilor

    cu 5 ani în urmă (06.06.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Scor
    Au fost Runkauskas si Zekovic in zi proasta, dar au avut noroc cu Marinov si Lapornik care au fost peste media obisnuita. Raman la pronostic 60% in favoarea Stelei. Daca nu prinde Mandache sau Gajovic o zi de 20 de puncte, finala se termina la Bucuresti. M-a surprins decizia arbitrilor de repunere Steaua dupa ce Baciu primeste o mige in cap din care ea ricoseaza afara ca la biliard.

    cu 5 ani în urmă (07.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!