Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2018. Jukka Toijala: „Înfrângerea lasă un gust amar acum. Trebuie să treacă timp să vedem că a fost o cursă frumoasă”

Andreea Vlase, Eduard Popa

Andreea Vlase, Eduard Popa
13.06.2018

CSM Steaua Eximbank București este vicecampioana României pentru al doilea an la rând. Bucureștenii au cedatcu 89-92 meciul patru al finalei, iar CSM CSU Oradea a redevenit campioană după 3-1 la general. Antrenorul Stelei, Jukka Toijala, a lăudat ambele echipe după ultimul joc și a vorbit și despre oboseala acumulată de elevii săi care au jucat 14 meciuri în faza eliminatorie.

Ambele finaliste au făcut schimbări importante în lot față de startul sezonului.

„Este o înfgrângere, nu o victorie, de aceea jucăm, să mergem până la capăt. Am un respect uriaș pentru Oradea, cum au construit echipa după Crăciun. Este foarte atletică pe toate pozițiile. Sunt 2,3 jucători foarte buni în backcourt, foarte greu de apărat. Unii dintre băieții lor și-au ridicat nivelul în play-off. Echipă bună, cu siguranță.

Și noi am avut o echipă bună în acest an după ce am reconstruit-o. Am depus mult efort și am arătat mult caracter în play-off. Sigur că îți dorești mai mult pentru băieți, pentru că au muncit foarte mult în acest an. Este un grup de băieți foarte muncitori, care au fost uniți în momentele grele și au arătat că este ușor să-i recomanzi în viitor ca baschetbaliști. Dar este o înfrângere și lasă un gust amar acum. Cred că trebuie să treacă niște zile, săptămâni, luni ca să realizăm tabloul complet și să vedem că a fost o cursă frumoasă. Dar, din nefericire, nu am mers până la capăt”, a declarat Jukka Toijala după meciul care a încheiat această ediție a LNBM.

Tehnicianul a amintit de revenirile echipei sale în play-off, reușind să se impună în decisiv în ambele tururi.

„Cred că echipele din top 6 au fost apropiate în acest an, pentru că au fost niște reguli schimbate, mai mulți jucători străini. A fost greu pentru toată lumea. Cu siguranță cel mai mare moment al nostru a fost revenirea de la 0-2 împotriva Clujului. Am jucat un baschet foarte bun în anumite momente. Poate că acest play-off în care am jucat 14 meciuri ne-a luat multă energie. Nu am arătat atât de proaspeți ca Oradea. Este vorba și de jucători, dar am arătat puțin obosiți. Am luptat dar nu am putut merge până la capăt”, a mai spus Jukka Toijala.

Antrenorul finlandez s-a alăturat formației din capitală în luna februarie și a condus-o spre două finale. În acest campionat „militarii” au încheiat pe cinci prima fază a sezonului regulat, au urcat pe patru după top 6 și au reușit să ajungă în finală după ce în semifinale au eliminat campioana en-titre și câștigătoarea sezonului regulat, U-BT Cluj. Cu Toijala pe bancă, CSM Steaua a avut 28 de victorii și 18 înfrângeri în această ediție a LNBM, cu 7-7 în play-off.

*foto: Cătălin Soare

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    februarie a carui an?
    2017 presupun.

    cu 5 ani în urmă (13.06.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    un antrenor
    decent spre bun insa milogeala lui NON-STOP la arbitrii imi repugna maxim. La fiecare, dar la fiecare faza cand se da decizie pt echipa adversa el trebuoe sa dea din cap in semn de negare, sa dea din deget, sa si dea ochii peste cap, etc.
    Daca ar lasa deoparte maimutarelile astea, macar o parte din ele, ar fi un tip mai respectabil, dupa parerea mea. Si poate s.ar putea cncentra mai bine pe ajustarea jocului propriei echipe.
    Surprinzator (si nu prea) cum arbitrii ii canta in struna. Suntem milogi oricum cu strainii si stelutza are si spate. Daca ar face vreun antrenor roman asa circ, ar primi 10 tehnice pe meci. Spre ex, pt o singura faza similara cu ce face Tojala meci de meci de nenumarate ori, Costescu a fost trimis direct la cabine la Cluj.

    cu 5 ani în urmă (13.06.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    completare ca mi a sarit tasta 😜
    Una peste alta,sper la anul sa nu l mai vad in lnbm.

    cu 5 ani în urmă (13.06.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Toijala
    Mie personal mi se pare un tip foarte bine pregătit profesional, cu scheme excelente la time-out-uri cum n-am vazut la niciun alt antrenor. Pare puțin prea plin de el, sau poate e o impresie a mea. Cu reacțiile la arbitrii n-as zice ca e mult mai altfel decât alții, toti au reacții de neacceptare, cu diferite manifestări însă. Ca profesionist as vrea sa-l văd și la anul, ca om, nu.

    cu 5 ani în urmă (14.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!