Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2018. Jukka Toijala: „Seria începe cu adevărat atunci când o echipă câștigă primul meci în deplasare”

David Istrate

David Istrate
06.06.2018

toijala steaua oradea

La două zile după primul duel al ultimului act din sezonul 2017-2018, CSM CSU Oradea și CSM Steaua Eximbank București s-au întâlnit din nou în arena Antonio Alexe. Începutul partidei a fost identic cu cel din primul joc, Oradea deținând controlul total la ambele panouri, însă din sfertul secund, oaspeții au început să recupereze. În cele din urmă, datorită unei concentrări mai mari pe finalul confruntării, formația din Capitală a reușit să câștige cu scorul de 75-70.

Prezent la conferința de presă organizată imediat după fluierul final, Jukka Toijala a analizat pe larg lupta dintre cele două tabere, vorbind și despre câteva din mutările tactice.

„Uitându-mă la statistică observ că am condus doar 4 minute, deci am fost din nou foarte, foarte aproape să pierdem meciul în primele 10 minute. Începutul sfertului secund a fost decisiv în această partidă, pentru că am început să credem că putem reveni în joc. Ne-am apropiat la 7 puncte și astfel, am început să sperăm că putem să ne batem de la egal la egal în această seară. Oradea a avut foarte multă energie, Kariniauskas a marcat patru coșuri de 3 puncte, dar noi am schimbat defensiva după acel moment și această schimbare a fost foarte importantă astăzi. Ei și-au ieșit din ritm, iar un mare aport l-a avut apărarea noastră care a reușit să oprească niște jucători extraordinari, precum Zeno. Adversarii noștri sunt foarte buni, au făcut o treabă excelentă în această confruntare iar nouă ne-a fost destul de dificil. Cu siguranță, un alt aspect important a avut loc în ultimul sfert, când Lapornik a marcat 7 puncte consecutive. Am introdus un jucător odihnit, care și-a făcut treaba excelent și astfel, am reușit să revenim în joc. În final, cred că ambele echipe am încercat să ne păstram calmul, noi am realizat acest lucru puțin mai bine și am meritat să învingem. Dar, după cum se spune, seria începe cu adevărat atunci când o echipă câștigă primul meci în deplasare, prin urmare acum începem să jucăm.”

Tehnicianul oaspeților a mai evidențiat câteva din diferențele care s-au produs în această partidă, însă nu a dorit să se bucure excesiv de această victorie.

„Antrenorul Oradiei a declarat că 1-0 nu înseamnă nimic, iar acum pot să spun și eu că 1-1 nu înseamnă nimic. Seria se joacă până la 3 victorii, desigur că am spus că ar fi fost greu să mergem acasă conduși cu 2-0, însă această victorie nu ne consolează cu nimic. Noi vom continua să muncim pentru meciul de duminică, vom încerca să ne dăm seama cum putem fi mai buni în primele 10 minute pentru a juca de la început până la final. Una din diferențe a fost făcută de această schimbare în lotul echipei (n.r. Luka Lapornik a fost introdus în lot, în locul fundașului Brandon Taylor), deoarece am putut să jucăm cu o formație mai înaltă și astfel, să ne apărăm mai bine la anumiți jucători. Oradea are baschetbaliști înalți și noi am beneficiat de ajutor din partea jucătorilor mai mari din lotul nostru. Pe de altă parte, fără Taylor, noi am fost deficitari la capitolul tehnici. Nu știu duminică cum vom juca, însă astăzi aveam nevoie de oameni înalți și am vrut să jucăm un baschet urât pe partea ofensivă.”

După acest meci, seria devine 1-1 și se mută la București acolo unde confruntarea cu numărul 3 se va disputa duminică de la ora 18:00.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!