Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2018 O nouă prestație de excepție pentru duo-ul american - Kris Richard și Martin Zeno - în meciul 4 al finalei LNBM

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
11.06.2018

kris richard martin zeno

Începutul lunii ianuarie a acestui an se arăta a fi o perioadă extrem de dificilă pentru Cristian Achim și echipa sa. Totul avea să înceapă cu partida din data de 28 decembrie 2017, chiar contra celor de la Steaua CSM Eximbank.

Această partidă  a consemnat două pierderi extreme de importante pentru CSM CSU Oradea: Pedja Stamenkovic se afla la ultimul său meci în tricoul orădenilor, în urma problemelor legate de viza de ședere în România, iar Martin Zeno suferea a doua accidentare la genunchi în acest sezon, de data această fiind necesară o intervenție chirurgicală. Medicii estimau că perioada de inactivitate va fi de aproximativ 4 luni.Kris Richard urma să fie primul extratransfer al echipei orădene în acest sezon competițional, ca înlocuitor pentru Pedja Stamenkovic.

Pe 4 ianuarie, Kris Richard și-a făcut debutul pentru CSM CSU Oradea, în deplasare, contra celor de la CSU Sibiu. În ciuda înfrângerii, americanul a avut o prestatie mai mult decât încurajatoare, reușind, în 22 de minute petrecute pe parchet, 17 puncte și 2 recuperări. Unul din multitudinea de momente spectaculoase reușite de Kris Richard în acest sezon a fost un dunk reușit „peste” pivotul steliștilor, Cătălin Baciu. 

Cu puțîn timp înainte de cota celor 4 luni, Martin Zeno și-a semnat revenirea chiar în meciul retur al partidei contra celor de la Steaua CSM Eximbank din sezonul regulat, în data de 11 aprilie. Americanul a avut o prestație pe care toți orădenii o așteptau, fiind cel mai bun jucător al echipei sale. În 20 de minute petrecute pe parchet a reușit 16 puncte, 2 pase decisive și o recuperare. Din acel moment, ambii jucători au fost două dintre piesele cheie în fiecare partidă pentru trupa lui Cristian Achim.

Acest lucru este dovedit și de primele două meciuri din finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, unde cei doi și-au cedat, pe rând, “tronul” de performer pentru echipa lor:

Meciul 1: Martin Zeno- 29:37 minute // 20 puncte // 5 recuperări // 6 pase decisive

Meciul 2: Kris Richard- 30:43 minute // 22 puncte // 2 recuperări // 2 pase decisive

Partida a treia a finalei a reprezentat înfrângerea cea mai categorică aplicată de CSM CSU Oradea steliștilor în acest sezon. Asta și datorită faptului că ambii scoreri americani au avut prestații foarte bune.

Kris Richard, în 28:47 minute petrecute pe parchet, a avut procentaje de 75% la aruncările de două puncte (3/4), 67% la aruncările de la mare distanță (4/6) și 100% la linia de libere (2/2), pentru un total de 20 de puncte. La acestea a adăugat 5 recuperări și 5 pase decisive.

Martin Zeno, pe de cealată parte, a petrecut în teren 20:33 minute, timp în care a reușit să înscrie 17 puncte, cu procentaje de 57% la aruncările de două puncte (4/7), 50% la aruncările de trei puncte (1/2) și 75% la linia de libere (6/8).La acestea a adăugat 7 recuperări și 2 pase decisive.

Medii/meci în acest sezon:

Kris Richard: 32 meciuri // 13.7 puncte // 3.5 recuperări // 3.3 pase decisive

Martin Zeno: 19 meciuri // 14.0 puncte // 3.8 recuperări // 2.2 pase decisive

CSM CSU Oradea urmează să dispute marți, 12 iunie, începând cu orele 20:00, meciul 4 al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin 2018, meci care pornește de la scorul 2-1 la general în favoarea lor și cu care pot închide seria și adjudeca trofeul.

1 comentariu la aceasta stire:
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Oare cum ar fi aratat echipa cu Barnete in locul lui Gajovic?

    cu 5 ani în urmă (11.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!