Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2018. Sean Denison a reușit al doilea double-double în ultimul act

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.06.2018

Sean Denison a încheiat două meciuri din acest campionat în double-double, ambele în finala LNBM. Canadianul avut cel mai mare indice al eficienței în jocul care a dus titlul la Oradea, după 3-1 în ultimul act cu CSM Steaua. Pentru pivot este primul titlu câștigat în România, după finala pierdută acum patru ani.

Canadianul s-a transferat la finalul lunii ianuarie la Oradea și, alături de Richard și Kariniauskas, a fost unul din „implanturile” reușite, care au redresat echipa bihoreană. CSM CSU Oradea s-a impus cu 92-89 în meciul patru al finalei.

Sean Denison a pentrecut cele mai multe minute pe parchet pentru formația orădeană în meciul patru al finalei din acest an. Pivotul de 32 de ani a jucat 31:47 minute și a încheiat partida în double-double, cu 16 puncte și 12 recuperări (6 ofensive/6 defensive). A marcat de 4 ori din interiorul semicercului din 12 încercări. A înscris cu ambele aruncări de la distanță pe care le-a încercat și a transformat ambele libere de care a beneficiat. A mai avut o pasă decisivă, o minge pierdută, 2 intercepții și un capac, pentru +23 indice al eficienței, cel mai mare în ultima partidă. Cu Denison în teren, CSM CSU Oradea a fost la +3.

Sean Denison a jucat în 24 de meciuri din actuala ediție de campionat, cu 23:38 minute/meci. Are medii de 10.3 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă, cu 11.8 eficiență.

Pivotul este la al treilea sezon în echipamentul celor din Oradea. A venit în campionatul românesc în stagiunea 2013-2014 și a evoluat în 37 de meciuri pentru bihoreni. A jucat finala din 2014, pierdută în decisiv cu CSU Asesoft Ploiești. A revenit sub comanda lui Cristian Achim în sezonul 2016-2017. Anul trecut a cucerit bronzul cu CSM CSU Oradea, după ce a avut din nou 37 de apariții în LNBM. În ambele sezoane a înscris 10.9 puncte/meci. Cu titlul din acest an, Denison își completează setul de medalii obținute cu „Leii roșii” în Liga Națională.

*foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!