Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FRB își asumă greșeala din Regulamentul Specific LNBF 2017/2018

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
29.03.2018

FRB își asumă greșeala din Regulamentul Specific LNBF 2017/2018. În acest regulament nu era specificat clar numărul maixim de jucătoare non-europene care pot fi trecute pe foaia de joc, aceasta fiind considerată o eroare perpetuată de către Consiliul Director. Astfel 4, pct. C, alin. 1 si 2 din RSLNBF 2017-2018 a suferit următoarele modificări, după cum se arată în comunicatul de pe site-ul oficial al FRB:

Avand in vedere faptul ca s-a constatat ca in procesul verbal al sedintei presedintilor din LNBF, din 28.02.2017, de la Tg Mures, s-a produs o eroare prin omisiune referitoare la numarul maxim de jucatoare non-europene permis in LNBF, eroare perpetuata si in regulamentul specific al LNBF, precum si al Cupei Romaniei, Consiliul Director aproba cu unanimitate de voturi ca la art. 4, pct. C, alin. 1 si 2 din RSLNBF 2017-2018 sa fie precizat dupa cum urmeaza:
“- O structura sportiva participanta in LNBF poate sa inscrie pe foaia de arbitraj 12 jucatoare, dintre care maximum 5 (cinci) jucatoare straine, dintre care maximum 3 (trei) non-europene.
- O structura sportiva participanta in competitiile europene organizate de FIBA Europa poate sa inscrie in LNBF pe foaia de arbitraj, tot sezonul, maximum 6 (sase) jucatoare straine, dintre care maximum 3 (trei) non-europene.
- In situatia in care o echipa are un numar mai mic de 3 jucatoare non-europene, numarul maxim de jucatoare straine permis a fi inscrise pe foaia de arbitraj poate fi completat cu jucatoare straine europene.”

Regulamentul neclar a determinat-o pe CSM Satu Mare să conteste victoria lui Sepsi SIC din finala Cupei României – ediția 2017/2018. Atunci formația din Sfântu Gheorghe a folosit 4 jucătoare europene și 2 non-europene, iar în regulament era menționată folosirea a 3 jucătoare europene și 3 non-europene. A urmat un adevărat caz „Memoriul F8 F”, cu declarații spumoase de amblele părți. Câștig de cauză a avut tot Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, la fel ca pe teren, iar decizia finală o puteți consulta aici, Cazul „Memoriul F8 F”. Cupa României rămâne la Sfântu Gheorghe.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!