Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FRB: “Bogdan Pogăcean recunoaște că a făcut o greșeală în plan sportiv”

Paul Olar

Paul Olar
15.09.2014

Cazul lui Bogdan Pogăcean a reprezentat un subiect aprig dezbătut în această vară. Legitimat la U Banca Transilvania, jucătorul nu a participat la acțiunile lotului național U20 din cauza faptului că s-a înscris la studii superioare și a susținut un concurs.

Ulterior, clujeanul a fost admis pe loc bugetat la Facultatea de Educație Fizică și Sport, secția Performanță Motrică (SPM) din cadrul Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca. Absența sa de la Campionatul European avea să fie însă sancționată de FRB.

Forul a stabilit, în consecință, să nu-i ofere drept de joc lui Pogăcean pe o durată de șase luni, stârnind un val de reacții. Totuși, conducătorii baschetului din țara noastră au revenit asupra deciziei și au limitat suspendarea lui Bogdan, cu ocazia ultimei ședințe a Biroului.

Pentru a afla motivele care au stat la baza respectivei hotărâri, Total Baschet a solicitat Federației un punct de vedere oficial.

 “În urma unei scrisori adresate Biroului Federal și conducerii FRB de către sportivul Bogdan Pogacean, la ședința Biroului Federal din data 8.09.2014, cazul acestuia a fost reanalizat și s-a decis în cele din urmă reducerea suspendării la jumătate, respectiv la trei luni, ținând cont de următoarele:

- Prin scrisoarea adresată BF și conducerii FRB, sportivul Bogdan Pogacean recunoaște că a făcut o greșeală în plan sportiv prin neparticiparea la acțiunile lotului național și nu a informat din timp FRB despre intențiile sale; totodată, sportivul își cere scuze pentru lipsa de comunicare față de FRB și colegii săi de națională.
- Sportivul Bogdan Pogacean este un tânăr sportiv, de perspectivă.
- Se află la prima abatere de acest gen.” A precizat Federația Română de Baschet, printr-un comunicat trimis site-ului nostru.

Născut pe 18 mai 1995, Pogăcean activează la seniorii lui U BT Cluj-Napoca de aproape doi ani. Extrema este multiplă campioană națională la juniori, bifând prezențe la Campionatele Europene din 2011 și 2013. La ultima apariție internațională, “Pogă” s-a remarcat cu medii de 7.7 puncte, 2.6 recuperări și 0.6 pase decisive.

Nu în ultimul rând, ardeleanul se mândrește cu 19 prezențe în Liga Națională, acolo unde a înregistrat statistici de 2.9 puncte, 1.5 recuperări și 0.6 assist-uri.

Pe aceeași temă: FRB dorește să-l suspende pe Bogdan Pogăcean; Bogdan Pogăcean a fost suspendat pe o perioadă de șase luni

*Foto: Nagy Melinda/u-mobitelco.ro 

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    !
    Cel mai destept cedeaza primul!!!

    cu 9 ani în urmă (15.09.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!