Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FRB a schimbat din mers regulile pentru faza a doua din LNBM

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.01.2019

Federația Română de Baschet a confirmat astăzi componența celor patru grupe valorice din faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Retragerea din campionat a celor de la Cuza Sport Brăila a dus și la modificarea punctajului din startul ultimelor două grupe, Albastră și Galbenă.

Regulamentul Specific al Ligii Naționale de Baschet Masculin prevedea că în runda secundă doar echipele din Grupa Roșie vor continua în faza a doua cu toate punctele acumulate în prima fază din grupa A. Celelalte trei grupe ar fi trebuit să pornească de la 0 puncte.

Site-ul oficial al federației a confirmat astăzi componența grupelor din a doua fază a campionatului. În Grupa Roșie vor juca primele șase clasate din grupa valorică A. Grupa Galbenă va fi formată din ultimele două clasate în grupa A, primele trei din grupa B și prima din grupa C.

În Grupa Albastră ar fi trebuit să fie ultima clasată din grupa B și locurile 2-6 din grupa C. Retragerea celor de la Cuza Sport Brăila (locul 4 din grupa B) a făcut ca CSM VSCK Miercurea Ciuc (locul 7 din grupa C) să intre în Grupa Albastră. Ultima grupă, cea Verde, rămâne cu ultimele trei clasate din grupa C.

Cu intrarea echipei din Miercurea Ciuc în Grupa Albastră, aceasta are în componență doar formații care au fost în grupa C în prima fază.

În aceste condiții, FRB a decis că și în ultimele două grupe se vor păstra punctele din prima fază, având în componență formații care au fost în aceeași grupă în faza anterioară. Astfel, singura grupă din faza a doua care începe de la 0 este cea Galbenă, unde sunt echipe care au fost în trei grupe diferite până acum, după cum a anunțat și 24secunde.ro.

Această schimbare de punctaj la startul fazei a doua nu afectează prea mult echipele din Grupa Verde, toate trei având 19 puncte. Dar se produc modificări importante în Grupa Albastră. Astfel, în loc să plece de la egalitate de puncte, prima clasată pornește cu un avans de patru puncte față de următoarea clasată, iar ultima din clasament pornește cu -10 față de lider. Pozițiile din clasamentul grupelor fazei secunde sunt importante pentru faza eliminatorie care va stabili clasamentul final, inclusiv pentru locurile 9-16 și 17-22, care vor conta pentru repartizarea în grupe din sezonul următor. 

De menționat că aceasta nu este prima prevedere din Regulamentul Specific al LNBM modificată în timpul acestui sezon. În regulament era prevăzută o depunctare de 5 puncte în LNBM pentru echipele care nu au participat la cel puțin 4 turnee în Liga Națională 3x3 în vară. Între timp, depunctările s-au stabilit în funcție de numărul de turnee care au lipsit până la îndeplinirea normei.

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    deci e pe sistemul
    facem ce vrem ,cand vrem si cum vrem. E bine, competitie serioasa, nene. Vai de capu si de zilele noastre. De la guvern la anaf, la primarii, la frb si tot ce inseamna ticalosi si incompetenti in tara asta, toti fac ce vor, cand si cum vor. Cluburile stai capra si isi apara,in masiranin care ai vreo carte buna in mana, propriile interese, noi, cetatenii facem cam la fel. Divide et impera. Pana acum le si iese...asta, cumulata cu mentinerea unei bune parti a populatiei in saracie si lipsa de educatie. In fine, sorry, prea multa politica pe un site de baschet.
    FRB, da i inainte cu tupeu si aj sa vezi ca nu e greu 😜

    cu 5 ani în urmă (14.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      in masura in care au
      scuze, scris de pe mobil...

      cu 5 ani în urmă (14.01.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!