Stiri Cupa României Feminin

FRB a sesizat Interpolul în cazul meciului dintre Olimpia Brașov și FCC ICIM Arad

Eduard Popa

Eduard Popa
03.12.2018

frb interpol baschet

Consiliul director al FRB a luat o nouă decizie în ceea ce privește suspiciunea de blat la meciul retur dintre Olimpia CSU Brașov și FCC ICIM Arad, din turul 1 al Cupei României la baschet feminin, câștigat de gazde cu scorul de 74-66, exact cât a trebuit pentru ca ambele echipe să se califice în turul următor al competiției.

CITEȘTE ȘI: Suspiciune de blat la un meci de Cupa României (Video)

Fazele care sunt incriminate de către adversarii celor două echipe apar în acest video:

Federația Română de Baschet a declinat competența și a sesizat autoritățile de specialitate:  

„Reprezentantii cluburilor CSTBv Olimpia CSU Brasov si FCC ICIM CSB Arad isi prezinta punctul de vedere legat de jocul retur din turul 1 al Cupei Romaniei, feminin. In urma prezentarii de catre reprezentantii cluburilor a punctelor de vedere asupra desfasurarii jocului retur din turul 1 al CRF dintre echipele CSTBv Olimpia CSU Brasov si FCC ICIM CSB Arad, pentru eliminarea oricaror suspiciuni referitoare la corecta desfasurare a jocului si intrucat Consiliul Director nu are competenta de organ de ancheta, Consiliul Director a hotarat, cu 9 voturi pentru, 2 impotriva si 1 abtinere, declinarea competentei si sesizarea autoritatilor de specialitate in acest caz”, se arată într-un comunicat al FRB.

În apărarea lor, cei de la Arad au zis că ei nu știu nimic despre niciun meci trucat. Antrenorul brașovencelor, Dan Calancea, a plusat și a spus că în baschet se mai întâmplă să pasezi la adversar. El a prezentat un video cu veterana Larisa Toma, când a pasat din greșeală adversarelor pe finalul partidei dintre Târgoviște și Satu Mare. Mingea a fost interceptată de către Andra Mandache, cu mai puțin de 30 de secunde rămase, iar această fază avea să aducă în cele din urmă victoria sătmărencelor.

Potrivit surselor noastre, Federația a decis să sesizeze tocmai Interpolul, care ar avea competența pe acest caz. Rămâne de văzut cum se va soluționa acest caz misterios. 

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Hai să ne spălăm pe mâini. Nu e nevoie să fii specialist să observi niște lucruri nelalocul lor, Dzombeta de la Arad ar trebui expulzată fără drept de viză în următorii 10 ani în România, nu mai zic de "feblețea" lu' Marcel, blonda din Serbia, nu-i rețin numele, cum îi cere mingea lu' Mercea și repune ea fix în brațele lu' Ferenczi, uitase că doar anul trecut au fost coechipiere, anul asta sunt adversare. Da' sinecuristii din comitetul director al FRB simt că e mai simplu cu Interpol, de ce nu DNA?

    cu 5 ani în urmă (03.12.2018)
    • ioujhi:

      intradevar
      Chiritaaa...singurul meci pierdut de sepsi saint ghiorgy anul trecut il mai ti minte ? nu a fost nimic suspect asa-i? cand marshall anne si cine mai era pe acolo erau niste jaloane in sala Horia Demian din cluj ? doar ca selectionerul sa prinda un loc 4 in defavoarea aradului ? hai sa fim seriosi! lucruri de genu s-au intamplat in fiecare an in liga asta!

      cu 5 ani în urmă (04.12.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!