Stiri Acvile

Fabiana Martinescu va arbitra una dintre semifinalele EuroBasket Women 2017

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.06.2017

Românca în vârstă de 35 de ani, arbitru FIBA, Fabiana Martinescu, va oficia astăzi semifinala de la EuroBasket Women dintre Grecia și Franța alături de Janusz Calik din Polonia, respectiv Sergei Beliakov din Rusia. 

Confruntarea dintre cele două reprezentative feminine, Grecia și Franța, va debuta la ora 21:30, fiind transmisă în direct de TVR HD. Cealaltă semifinală din cadrul competiției din Cehia se va da între Spania și Belgia cu începere de la ora 19:00, tot în direct pe TVR HD. 

România este reprezentată la EuroBasket Women 2017 prin doi oficiali, Andrada Csender și Fabiana Martinescu făcând parte din corpul de arbitri la competiția găzduită în această perioadă de Cehia. Andrada Csender a oficiat partide din faza grupelor, în timp ce Fabiana Martinescu a fost prezentă pe parchet și în faza grupelor, dar și în fazele superioare, mai exact în optimi la partida dintre Serbia și Letonia, respectiv în sferturi la duelul dintre Belgia și Italia. 

Câștigătoarele partidelor de astăzi vor juca mâine seară de la ora 21:30 marea finală a EuroBasket Women, în timp ce echipele care vor pierde azi vor disputa finala mică de la ora 19:00. Rămâne de văzut dacă arbitra românca va oficia și într-unul din cele două jocuri de duminică. 

*Foto: fiba.com

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    zi le, Fabiana! :))
    Adevarul e ca si in ultimul meci arbitrat la CJ anul asta - pare mi se in finala meciul 1 sau 2, a fost mai decenta in comportament si mai exacta si echilibrata in decizii. Se pare ca pana la urma i a prins bine experienta internationala.
    La inceputuri era o combinatie de Ciulin cu Grigoras 🤢

    cu 6 ani în urmă (24.06.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    Pasare rara
    Se pare ca d-na ( d-ra) Fabiana face parte din categoria, tot mai rara, a autodidactilor.
    Probabil ca vizioneaza inregistrarile meciurilor, nu numai cele arbitrate de dansa, si incearca sa identifice erorile....si poate si inclinatiile "artistice" ale unor combatanti.
    Daca mai are si capacitatea de a-si adapta stilul de arbitraj la rigorile si pretentiile tehnice ale oficialilor competitiei respective, atunci nu e de mirare ca i se incredinteaza partide cu miza importanta.
    Alde colegii de breasla, (LNBM mai ales) ar putea lua exemplu.....slabe sanse insa :((

    cu 6 ani în urmă (24.06.2017)
    • BC CSU Sibiu danb61:

      Oldtimer..
      ..nu puteai gasi un titlu mai neinspirat!!!??

      cu 6 ani în urmă (25.06.2017)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Ba da.....
      " O "floare" intre atatia Ciulini, nu face o gradina "

      " O floare si multi Ciulinari "

      " Pata de culoare din desertul gri-cenusa "
      s.a.m.d. ...parafrazele pot continua..
      dar tot primul e mai potrivit....e un eufemism utilizat si in alte limbi, cu exact acelasi inteles....

      si e rara numai la noi, in tara in care (auto)suficienta e la rang de virtute....
      intr-o lume normala dorinta de autodepasire, de perfectionare profesionala, de satisfactia "lucrului bine facut" ( sic !! :D ) sunt atitudini firesti, naturale....
      am ajuns sa ne bucuram de normalitate ca de o minune....
      Tulai, in ce tara traim....

      cu 6 ani în urmă (25.06.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Da, așa e. Insă colega ei de CE, Csender, arbutrează bine afară și după cum dictează interesu' acasă! Când arbitrează Brașovul în LNBF bineînțeles că aceasta echipă are cel puțin 30 de libere!!! A avut exemple anterioare, lotri acasă, alde Roberspiere afară! Dau exemplu? Ii știți voi, nu vă mai sictiresc cu amintiri grețoase!

      cu 6 ani în urmă (25.06.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii