Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Fair-Play Hristo Nikolov

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
21.04.2013

Foto: Andor Marton

Sâmbătă seară, la Sala Sporturilor Horia Demian, CSM Oradea a învins formaţia gazdă în confruntarea cu numărul trei din cadrul primei runde a playoff-ului, fiind foarte aproape de o calificare istorică în semifinalele Ligii Naţionale de Baschet masculin.

Un aspect extrem de interesant s-a petrecut în repriza a doua a confruntării, la un duel între Milos Pesic şi Hristo Nikolov. Jucătorul sârb a lansat o minge de la mare distanţă, pe final de atac, fiind apărat agresiv de către extrema clujenilor. Aruncarea nu a atins instalaţia, iar Pesic l-a căutat cu privirea pe arbitrul responsabil cu acea zonă, Alexandru Olaru, protestând la decizia de a nu-i acorda trei aruncări libere. Discuţiile au continuat şi la faza de atac imediat următoare a bihorenilor, când Milos Pesic i-a arătat arbitrului bucureştean că a fost lovit peste mână de către Nikolov. Olaru a negat cele susţinute de Pesic, însă, spre suprinderea oficialului, Nikolov a confirmat varianta adversarului său, recunoscând că a fost fault la faza precedentă.

Câteva minute mai târziu lui Nikolov i s-a fluierat un fault pe recuperare, în zona panoului orădenilor, fază judecată de acelaşi Olaru. După ce a indicat către masa oficială abaterea comisă de către bulgar, Olaru l-a întrebat pe sportiv dacă a fost fault sau nu, Nikolov răspunzându-i diplomat, gesticulând că faza este discutabilă.

Trebuie menţionat faptul că extrema clujenilor este unul dintre cei mai fair play sportivi din Liga Naţională de Baschet masculun, rareori, dacă nu niciodată, contestând deciziile cavalerilor fluierului.

16 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca pfiU :

    hai \U
    foarte corecta observatia. Este foarte fair play si prin atitudinea pe care o are arata respect fata de propria meserie. Nu ca toti simulatorii gen Pesic care la fiecare faza se dezmembreaza sau are ceva de comentat. Sau Cuic. Foarte utili pentru echipele la care joaca dar un adevarat cosmar sa le suporti meci de meci acest circ.
    Problema la Nikolov mi se pare lipsa de motivatie, de implicare. Calitati sunt, slava Domnului..

    cu 10 ani în urmă (21.04.2013) Raspunde
  • man_08 :

    :)
    Si acea aruncare violenta a mingii de catre Nikolov catre picioarele adversarului sau(daca imi aduc aminte bine tot Pesic era adversar) tot din "fair play Hristo Nikolov" face parte, nu ? Cei care au vazut meciul la TV stiu despre ce faza vorbesc. De obicei arunci mingea in adversar cand doresti sa recuperezi o minge pierduta, dar nu asa...

    cu 10 ani în urmă (21.04.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    PESICl
    Faptul ca Pesic gesticuleaza la fiecare fault accentuand efectul e problema lui si a arbitrilor. De aia sunt platiti sa decida cand e fault si cand nu. Nikolov si chiar si suporterii clujeni au fost Fayr play insa arbitrajul NU. Poate sunt subiectiv dar ce am vazut eu aseara in sala Horea Demian au fost decizii eronate cam 20-3 in favoarea Clujului, si fara acestea meciul putea fi transat inca de la pauza mare cu o diferenta de 30 de puncte. Ca sa fiu mai explicit de 2 ori s-au acordat 3 libere la niste faulturi in opinia mea inexistente si nici macar nu am vazut intentia de aruncare. Apoi un capac unde s-a acordat cos valabil+ fault(in viata mea nu am vazut asa ceva). In sfertul III, 3 faulturi in prima faza ofensiva a clujului, din care doar 1 cred ca a fost. La recuperare mingea il loveste pe Barnet sub ochii arbitrului si iese in aut dar se da posesie Cluj. Pe final de atac Oradea (4 secunde) fault clar, dar se da doar aut si cronometrulramane la 4, insa Franklin inscrie de 3 in ultima secunda. Aici s-a facut diferenta. La fiecare furt al fluierasilor Oradea replica imediat pe tabela.
    Repet, poate sunt subiectiv. Nu am nimic cu U. Respect pt valoarea individuala jucatorilor si pt frumusetea publicului. Dar intentia fluierasilor e clara. Totul pt ASE-hoti. Seria Oradea-Cluj sa fie cat mai obositoare si daca se poate, sa nu promoveze Oradea deoarece a terminat in fata Ploiestiului, si spre deosebire de U, ar avea avantajul terenului in primele meciuri.
    PS. Diseara vine Ciulin. Stim toti ce-i poate capul.

    cu 10 ani în urmă (21.04.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    man_08
    La faza amintita de tine a fost Ok. Trebuia sa faca orice pt a recupera mingea. Am vazut clar faza eram la 10 metri de ei, nu cred ca a fost intentie de a-l lovi pe Pesic. In schimb au mai fost vre-o 2 recuperari unde s-a calcat clar afara inainte de a scoate mingea si fluierasii cred ca erau atenti la fair-play-ul din tribune.

    cu 10 ani în urmă (21.04.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    3 sec
    au mai fost si citeva situatii in care jucatorii lui U erau 'uitati' in 3 sec, fara sa se fluiere, dar, na, cind cistigi, nu mai faci caz de alte celea. Urit gestul lui Nikolov de dat in pamint cu mingea, nervi si lipsa de control - eu stiam ca asta se sanctioneaza; o fi Pesic 'artist' dar nu l-am vazut scapindu-si nervii in teren.

    cu 10 ani în urmă (21.04.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    mira 3 sec
    Cind cistigi, nu mai faci caz de alte celea. Dar cand platesti biletul si suferi in tribune 2 ore in care vezi ca se fluiera doar antiOradea, la sfarsitul meciului bucuria victoriei iti e atenuata de sila pe care ti-au creat-o fulierasii. Si adu-ti aminte ce a declarar Bavcevic dupa meciul 1. Unde dupa parerea mea au fost cam 10 greseli anti U si vreo 15 anti Oradea. Bine... el trebuia sa-si justifice infrangerea, dar pana acum per ansamblu s-a fluierat anti Oradea in toate cele 3.

    cu 10 ani în urmă (21.04.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    aLbitrii
    nu are rost sa discutam ce se fluiera la acest meci...tot arbitrajul play-offului are o singura directie...si in mod sigur aceasta nu e nici oradea, nici cluj , nici alt oras ....
    nu a fost chiar asa cum spuneti
    dar, indiferent cine va juca cu asehotii , va avea parte de albitraj , si atunci sa vedeti
    a-ti vazut ieri meciul cu Timisoara?
    pe dracu ala in negru cu zambet lataret ce facea pe artistu?
    o sa-l mai vedeti! el e vedeta principala a filmului !

    cu 10 ani în urmă (21.04.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Quetz :

    @mira
    Gestul cu aruncatul mingii in Pesic nu poate fi calificat drept lipsa de fair-play. E vorba de posesie, Hristo recuperase mingea, era in viteza, ar fi cazut cu ea in mana in aut. Nu a incercat sa il loveasca (raneasca) in vreun fel pe Milos, pur si simplu a vrut sa obtina posesia, ceea ce a si reusit. Faze de genul asta se intampla in orice meci, la orice nivel, nimeni nu acuza vreodata jucatorul care vrea sa mentina posesia pentru echipa lui.
    Referitor la meci, a fost usor dezamagitor din punct de vedere calitativ, Oradea aproximativ 3 clase peste noi, executia tactica foarte buna, sarcinile trasate de Achim respectate, si Pesic si Maric cuminti. Victorie mai mlt decat meritata.
    De asemenea de remarcat galeria oradeana care a facut un spectacol superb. Nu vreau sa par rautacios, dar inavatati si voi niste cantece pentru ca refrenul C-S-M! repetat obsedant devine usor agasant :) Altfel tot respectul si (sper eu) sa avem ocazia sa va mai vedem o data la Oradea :)

    cu 10 ani în urmă (21.04.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    fair-play?!?! ce gluma!!!
    cel mai fair play a fost nikolov cand l-a lovit cu multa multa ura pe Pesic care era cazut pe jos....atunci s-a vazut dimensiunea fair-playului de care poate da el dovada!!! cine i-a vazut privirea lui nikolov intelege de ce e capabil acest jucator!!!

    cu 10 ani în urmă (21.04.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    nikolov
    saracu Pesic, el e marele perdant in aceasta faza, nu isi putea arunca manutele inaer si ochii peste cap!

    cu 10 ani în urmă (21.04.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    Leii Rosii
    Eu nu fac parte din galerie. M-am deplasat la Cluj pe cont propriu pt ca atat mi-a permis timpul. Dar gestul acestor frumosi nebuni care si-au insotit echipa si in deplasari lungi (gen ROVINARI) e admirabil. Oradea e o echipa tanara si pana la venirea lui Achim juca meciurile de acasa cu sala goala. Deci si galeria e la inceput si nu are traditia si cantecele lui U. Dar e alaturi de echipa si la bine si la greu si cred ca si baietii simpt asta.
    @Quetz Daca ai fost vreodata in Sala Sporturilor din Oradea stii ca acolo e un poster imens cu Antonio Alexe pe al carui tricou scrie FAIR-PLAY. Acesta e si spiritul Leilor Rosii. FAIR-PLAY.
    Ei au scandat in fiecare meci si numele adversarului si i-au aplaudat, indiferent daca am castigat la 50 de puncte (gen Dinamo)si cand am pierdut cu 14 puncte dar dominati clar cu Asesoft, si cand au tras arbitrii pt noi dar si cand am pierdut fiind furati pe fata de fluierasi. La urma urmelor, de aceea mergem la sala, sa vedem un spectacol si sa facem parte din el. CU FAIR-PLAY

    cu 10 ani în urmă (21.04.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    meea@Pesic
    Dupa cum am mai spus, Pesic isi amplifica gesturile, dar asta nu inseamna ca nu are valoare, sau ca nu e niciodata faultat. Asa era si Lacatus la fotbal, mai mereu pe jos. Poate nu place ochiului si poate e enervant pt adversar care il acuza de cerseala, dar asta nu inseamna ca nu a fost de multe ori faultat si nu a primit nimic. Dupa cum am mai spus, de aia sunt platiti arbitri sa decida cand e fault si cand nu. Si circul facut de Pesic e un nimic fata de cel facut de Bavcevic pe banca de rezerve, uneori am impresia ca el a fost cel faultat.

    cu 10 ani în urmă (21.04.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Quetz :

    @oradeafun
    Da am fost la Oradea, si atmosfera de acolo e superba, ajuta si constructia salii :). Chiar imi doresc sa ajungem in meciul 5 ca sa pot sa mai vin.
    Din nou sfatul cu invatatul unor cantece nu era deloc rautacios, pur si simplu ar fi frumos sa ii auzim cantand mai multe (diverse) lucruri. Oricum spectacolul pe care l-au facut ieri a fost foarte frumos si sunt sigur ca si azi va fi la fel.

    cu 10 ani în urmă (21.04.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @Quetz
    Sunt sigur ca atmosfera va fi si azi la fel. Vin si azi la meci desi am un presentiment ca va invinge U la 2-3 puncte. Dar vin sa cantam impreuna SLAVA TIE STUDENTIE

    cu 10 ani în urmă (21.04.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    oradeafun
    dupa cum am mai spus-o, eu nu sunt fan Bavcevici...nici daca ar castiga campionatul nu as deveni...!

    cu 10 ani în urmă (21.04.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    of!
    @oradeafun - pai stiu de la TV - s-a vazut si acolo arbitrajul, dar eu nu vreau sa ma amarasc pentru chestiile astea care-s total neproductive
    @Quetz - am inteles intentia, insa executia a fost lipsita total de sportivitate; btw, Pesic era 50% afara din teren, deci era 'in' sau 'out'? intreb specialistii! sau d-aia I-a dat cu mingea in posterior, sa fie sigur ca nu e in out? :))
    P.S. invatam, invatam cintece - o sa dam la compus un imn: propun sa-l faca Celelalte Cuvinte!

    cu 10 ani în urmă (21.04.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!