Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Fanii sibieni cer 1 milion de euro pentru CSU. Petiție online adresată Primăriei!

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
08.06.2017

Suporterii galben-albaștri cer mai mulți bani pentru CSU Sibiu, după ce formația sibiană a ajuns în sezonul recent încheiat până în finala mică. Fanii speră să impulsioneze autoritățile locale și au lansat o petiție în mediul online prin care cer Primăriei Sibiu să aloce un milion de euro pentru CSU Sibiu. 

„Suntem foarte mulți, suntem o comunitate întreagă care ne dorim performanța echipei de baschet CSU Sibiu. Dar asta nu se poate fără o susținere financiară la nivelul celorlalte adversare. Așa cum Primăria Cluj, Primăria Oradea, Primăria Mureș, Primăria Craiova, Primăria Timișoara sau Primăria București pot susține echipele de baschet din orașele lor, asa cerem și noi Primăriei Sibiu să se implice mult mai mult financiar și să aloce 1 milion de euro pentru CSU Sibiu. E timpul pentru performanță în baschetul sibian, e timpul să cerem celor care administrează banii noștri să ne creeze condițiile necesare pentru a aduce din nou un titlu la Sibiu! Așa cum se poate în alte orașe, e timpul să se poată și la noi! Haideți să ni se audă vocile până în sediul Primăriei! CSU Sibiu!”, se arată în petiția online lansată de Mircea Damian. 

Următorul pas este strângerea a cel puțin 4.000 de semnături, urmând ca apoi suporterii sibieni să adreseze o scrisoare deschisă Primăriei Sibiu prin care vor cere „găsirea unei formule de susținere mult mai puternică a echipei”, după cum spune inițiatorul petiției. 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

16 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca zol2121 :

    Cj
    "U" BT a primit aprx. 120.000 euro de la primarie si 30.000 de la consiliu judetean anul acesta.

    cu 6 ani în urmă (08.06.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    prostii...
    ...atat ideea de petitie online cat si milionul de la primarie.

    cu 6 ani în urmă (08.06.2017)
    • BC CSU Sibiu Hermannstadt:

      Nu exagera !
      Este binevenita o cerere de acest gen . Poate se reuseste sensibilizarea administratiei sibiene fata de sport in general si baschet in special. Ca suma ceruta este exagerata este altceva , dar pana ptr. FITS care dureaza o saptamana se pot aloca peste 1,2 milioane de euro ptr. a satisface grandomania unora , nu vad de ce nu s-ar putea cel putin dublarea bugetui alocat ptr. CSU.

      cu 6 ani în urmă (08.06.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      acuma no...
      Ca unu' care negociaza tot felul de chestii in fiecare zi, pot sa-ti spun ca atunci cand te asezi la masa cu pretentii exagerate exista un mare risc de a parea ridicol si sa te ridici apoi cu buzele umflate. Relativ la chestia cu petitia online, cred ca stim cu totii ce impact are un astfel de demers (zero, nula, nincs, nada....). Iar apoi cu cat trebuie sa sprijine o primarie o echipa sportiva relativ profesionista, parerea mea e cu cat mai putin (infrastructura, alte cheltuieli,...) cu atat mai bine. Marea majoritatea a bugetului trebuie sa vina din bani privati, iar aici cadem intr-o alta discutie.

      cu 6 ani în urmă (09.06.2017)
    • BC CSU Sibiu csv:

      subscriu...partial
      DAR cand ma gandesc ca vine fotbalul din urma si vom constata cu groaza ca aceste lucruri ce noua ni se par morale ( sustiere din bani publici ) vor fi spulberate de aceleasi persoane de decizie. Eu am semnat petitia,e calea grea de urmat, NU pentru ca am asteptari de la asa ceva,ci pt.ca e usor sa stai pe margine si sa nu dai solutii. Macar atat pt.cei care incearca CEVA... sa te abtii de a da calificative. Daca radem orice initiativa, pt.ca noi am trecut prin viata si nu asa se face...apai nu suntem pe drumul cel bun ... Nu inseamna ca ce nu au reusit unii, altii nu pot duce la bun sfarsit
      De ce nu 1mil.? Pt.a obtine cifre mari si sa te apropii de asa ceva, trebuie sa-ti propui cifre mari. Ar fi bine sa aplici asta si in negocierile tale de zi cu zi. De ce nu s-ar promova Sibiul (pt.ca jucam in Europa)pe tricoul CSU? La cat da acum, parerea mea este ca nu-si face decat datoria fata de aceasta comunitate si doar pt.asta nu se justifica sigla "Primaria Sibiu" pe tricoul CSU.

      cu 6 ani în urmă (09.06.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      pai stai asa...
      Ca eu nu am ras de initiativa asta, doar ca o consider nepotrivita si nerealista. Banii publici nu sunt o solutie pe termen lung. Punct.
      Inca o data: 1 milion reprezinta de 10 ori cat ai primit anul trecut (more or less). Daca fiu-meu ar veni la mine si mi-ar zice ca de la anul vrea de zece ori mai multi bani de buzunar, ar insemna ca sunt ca nu prea am reusit sa-l fac sa inteleaga niste lucruri in viata...
      Banii dati de Primarie anul trecut au fost putini, dar relativ rezonabili. Anul asta sa vrei de 10x mai mult e absolut nerealist (cuvant bland). In plus, sunt prevazuti bani cu destinatia cupe europene, care sunt absolut suficienti pentru participarea in FIBA Europe Cup. Salariile trebuie sa vinade la sponsori privati, iar pentru asta exista presedinte, director, etc. Plus ca sunt multi alti suporteri obisnuiti care incearca sa faca lobby pe langa patroni, CEO... Pana la urma fiecare face demersurile in care crede, dar va mai zic o singura data, banii de la administratii azi ii ai, iar maine nu, si cand ponderea lor in bugetul tau e prea mare, riscul e direct proportional si nu merita din punctul meu de vedere.

      cu 6 ani în urmă (09.06.2017)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      .
      Nici eu nu sunt de acord ca ponderea banilor publici sa fie mai mare decat banii din mediul privat, DAR trebuie sa tinem cont de cateva aspecte:
      1. modificarea Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000 permite primariilor sa aloce sportului maxim 5% din bugetul local,
      2. chiar daca rata somajului in Sibiu este aproape inexistenta si e plin de multinationale, din pacate acestea nu sustin sportul (decizia nu se ia in Romania),
      3. diferenta dintre lobby si trafic de influenta este relativa si interpretabila. Nu cred ca cineva din primaria Sibiu se risca sa faca lobby la firmele din zona industriala sa investeasca in sport.... Asadar, tinand cont de toate aceste aspecte si ca acum avem cam al 8-lea buget din tara, plus deschiderea altor primarii pentru echipele de baschet, putem risca sa ramanem cam la acelasi nivel cu bugetul, dar diferenta sa fie mult mai mare fata de celelalte echipe si sa nu mai reusim sa facem din rahat bici, asa cum am facut in ultimele doua sezoane.

      cu 6 ani în urmă (09.06.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @markus
      si ce faci cand vine dracnea la anu' si schimba legea ca nu mai are de unde se imprumuta? sau vine alt primar care zice ca el da mai putin de 5%, da doar 1%, ca trebuie sa cumpere banci in parc...

      cu 6 ani în urmă (09.06.2017)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      .
      N-ai inteles. Nu sunt de acord cu banii publici bagati in sportul de performanta, primariile ar trebui sa se ocupe de infrastructura, juniori, sport de masa etc. Dar o varianta destul de probabila este sa ramanem la acelasi buget, iar o buna parte din echipe sa primeasca mai multi bani de la primarie decat avem noi tot bugetul si sa nu mai prindem play-off-ul si sa disparem incet incet. De acord, bugetele cele mai bune pe termen lung sunt cele din mediul privat (vezi Cluj si Oradea), dar de la anu orice e posibil daca s-a deschis cutia Pandorei. Cate minuni crezi ca se mai pot face cu un buget de locurile 8-10? Nu cred ca e foarte usor de scos bani de performante notabile de la multinationalele din Sibiu. E drept, nu am nici mare incredere in Horatiu, dar daca altcineva nu e, ce sa facem? A castigat concursul la MTS, momentan a obtinut locul 2 (4 in playoff) cu al 8-lea buget. Pe hartie pare un manager perfect, sezonul recent incheiat. Dar repet, crezi ca mai functioneaza smecheria din 2018 daca ne vom lupta cu mai multe echipe cu bugete mult peste al nostru? Eu nu cred.

      cu 6 ani în urmă (09.06.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Dezinformare !
    Nu dezinformati sibienilor,asa cum s-a aratat mai sus, U BT a primit in total 150.ooo euro de la autoritatile locale .Daca primeam 1 mil pe langa banii generosi dati de Banca Transilvania, faceam o echipa care batea la Sibiu cu min 30 puncte diferenta , asa ca, inca odata, luptati pt echipa dar nu prin dezinformare !!!

    cu 6 ani în urmă (08.06.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      vass
      Ori tu nu înțelegi bine textul ori eu înțeleg altfel. Oamenii s-au referit la faptul ca respectivele primarii au oferit o suma mai mare decât a facut-o cea din Sibiu (ceea ce este corect si in cazul nostru, din ce știu, este adevărat ca diferența nu este foarte mare). Ca ei vor 1 mil eur, asta e altceva. Iar cu partea ca dacă aveam, îi băteam de-i nenoroceam las-o balta ca ne facem de ras. După ce ne-au bătut în 1-6 în condițiile în care salariul lui Dykes este cât a 5-lui lor de baza luați împreună. Este lăudabilă inițiativa, însă nu cred ca vor obține nimic. La Sibiu altele sunt prioritățile și probabil, în egala măsură, nici conducerea lor nu are expertiza necesara pentru așa ceva.

      cu 6 ani în urmă (08.06.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Markus :

    Laudabila initiativa
    Foarte frumos, am semnat petitia. Din fericire avem suporteri si in extrasezon, este de datoria noastra sa facem tot ce putem pentru echipa de suflet. Pacat ca nu sunt sanse foarte mari de concretizare, cu siguranta nu 1 milion de euro, dar ca in orice "negociere" este bine sa ai de unde lasa. :)

    cu 6 ani în urmă (08.06.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Succes!
    Acum veti vedea cati sunteti de fapt.

    cu 6 ani în urmă (08.06.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    trancer
    " Asa cum primariile Cluj, ...sustin baschetul, asa cerem si noi primariei Sibiu ... " Deci eu am inteles exact ce s-a scris, " expresia " asa cum " cred ca-mi da dreptate in privinta afirmatiei mele, in rest mult succes la aceasta initiativa !

    cu 6 ani în urmă (09.06.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca mihaicj :

    ... un sfat daca-l acceptati ...
    Sibienilor, spuneti un mare NU banilor publici daca vreti sa fiti vreodata club profesionist. Sibiul e un oras dezvoltat, cautati sponsori privati. NU acceptati banul public si nu-l cautati !

    cu 6 ani în urmă (11.06.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Petitie
    Eu sunt de parere ca nu e o abordare sanatoasa. Noi trebuie sa cautam sponsori, nu e ok sa te bazezi pe bani publici pentru nu ai nici o siguranta pe viitor. Stim ca nu se cheltuiesc foarte ok banii publici dar echipa trebuie sa isi creasca bugetul cu ajutorul banilor veniti de la investitori.

    cu 6 ani în urmă (14.06.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!