Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Fanii sibieni vor rememora sezonul precedent într-o expoziție cu „Emoții galben albastre”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
10.09.2017

Suporterii sibieni vor retrăi, la jumătatea săptămânii, unele dintre cele mai importante momente traversate de CSU Sibiu în sezonul precedent. Trei fotografi din Sibiu, printre care și colega noastră, Ana-Maria Mătușoiu, aduc în fața iubitorilor de baschet din Sibiu 30 dintre cele mai bune fotografii realizate pe parcursul sezonului competițional 2016-2017. Expoziția, denumită simbolic „Emoții galben albastre”, va fi vernisată în Sala Transilvania miercuri, 13 septembrie, în prima zi a Memorialului „Elemer Tordai”.

O poveste despre „emoții galben albastre”, ce cuprinde esența unui întreg sezon, va fi expusă, miercuri, începând cu ora 18:30 în templul baschetului sibian – Sala Transilvania. Ana-Maria Mătușoiu, Cristian Cojocariu și Adrian Bugariu au strâns mii de fotografii de la partidele disputate de CSU Sibiu în campionat și în restul competițiilor la care a luat parte echipa sibiană, iar la finalul sezonului s-au întrebat ce vor face cu ele. Așa a pornit ideea unei expoziții inedite.

„Nu a fost meci în Sala Transilvania la care să lipsesc în sezonul trecut și de fiecare dată aparatul de fotografiat mi-a fost alături. Am strâns sute, chiar mii de fotografii de la meciurile de baschet și am considerat că ar fi păcat să rămână uitate pe undeva. Așa că m-am gândit să fac o expoziție împreună cu cei doi colegi și prieteni ai mei, Adi și Cristi, care au răspuns pozitiv ideii mele”, spune Ana-Maria Mătușoiu.

Cei trei fotografi anunță că vor urma și alte ediții ale expoziției, care se dorește a fi o retrospectivă a fiecărui sezon parcurs de echipa sibiană.

„Fiecare dintre noi și-a dat tot interesul pentru ca acest eveniment să fie unul memorabil și longeviv, pentru că planul este de a începe fiecare nou sezon cu o astfel de expoziție, o retrospectivă a precedentului sezon”, spune Cristian Cojocariu.

Vernisajul se anunță a fi un moment emoționant atât pentru autorii expoziției, cât și pentru suporteri și reprezentanții clubului sibian.

„Credem că va fi un moment emoționant atât pentru noi, cât și pentru fanii sibieni, dar și pentru personajele principale ale acestei expoziții: jucători, antrenor, întreaga echipă sibiană”, spune Adrian Bugariu.

Expoziția va fi vernisată în cadrul primului eveniment baschetbalistic al noului sezon, Memorialul „Elemer Tordai”, și va cuprinde fotografii care au surprins, în sezonul 2016-2017, întreaga familie galben-albastră - jucători, suporteri, antrenor.

La 24 de ani, Ana-Maria Mătușoiu îmbină pasiunea pentru sportul cu mingea la coș cu cea pentru scris și fotografiat. Cu doi ani în urmă s-a alăturat echipei Total Baschet, iar de atunci o vedem mereu pe parchetul Sălii Transilvania, fotografiind cu bucurie fiecare meci.

Cristian Cojocariu studiază fotografia în Londra și la numai 20 de ani este un nume cunoscut în Sibiu și nu numai în domeniul fotografiei. A lucrat pentru un ziar local și pentru Focus Sibiu, iar fotografia pe terenul Sălii Transilvania este un hobby de care profită cu orice ocazie.

Adrian Bugariu are 36 ani și în ultimii 10 a fost neîncetat alături de CSU Sibiu. Este cel mai „longeviv” fotograf de pe parchetul Sălii Transilvania, imaginile lui fiind publicate pe pagina CSU Fans.

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!