Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Farul și Timba se înfruntă în duelul subsolului clasamentului

Marius Petri

Marius Petri
24.01.2014

Liga Națională

Etapa a XV-a

sâmbătă, 25 ianuarie

ora 14:00

Sala Sporturilor Constanța

1-13 Fișa meciului 1-13

CS Farul Constanța va întâlni formația BC Timba Timișoara sâmbătă în Sala Sporturilor din Constanța într-un meci contând pentru etapa a XV-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida este aparent una dintre cele mai echilibrate din această rundă, ambele echipe situându-se în partea inferioară a clasamentului și având bilanțuri identice.

Farul Constanța se află pe poziția cu numărul 12 în clasamentul Ligii Naționale, acumulând 16 puncte în cele 14 etape disputate până acum, cu un bilanț de o victorie și 13 înfrângeri. De partea cealaltă, Timba este “lanterna roșie” a campionatului, cu 15 puncte și același bilanț cu echipa de la malul mării.

Deși în tur galben-negrii s-au impus în mod clar cu 106-33, returul pare a fi mai echilibrat, datorită faptului că Timba s-a despărțit de cei mai mulți baschetbaliști străini, din lotul actual mai făcând parte doar John Florveus și nou-venitul Vedran Nakic. Cu toate acestea, “urșii” au un bilanț mai bun în întâlnirile cu “marinarii”, câștigând ultimele 3 partide meciuri directe.

Ambele formații au câțiva jucători care au avut evoluții bune în etapele precedente. Timba se bazează în primul rând pe aportul lui Florin Popa, cel mai bun marcator al echipei în ultimele meciuri, dar și pe jucători ca Florveus sau Pătru, care pot face diferența dacă prind o zi bună. De neglijat nu este nici determinarea lui Nakic, ultima achiziție a Timbei dorind să își arate calitățile.

Slăbiți de plecarea lui Marian Minea la BCM U Pitești, constănțenii mizează în principal pe forma bună arătată de Adrian Trandafir, care a marcat 22 de puncte în ultimul meci, dar și pe Georgian Păun și Cezar Stănescu, principalii marcatori ai echipei în acest sezon.

Partida CS Farul – BC Timba va fi arbitrată de o brigadă formată din Alexandru Anica, Dragoș Stan și Costin Bogdănescu, observator fiind Ioan Constantin. Meciul nu va fi televizat.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!