Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Farul Costanța și Gaz Metan deschid etapa a 17-a din Liga Națională

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
06.02.2014

LNBM

etapa XVII

vineri, 7.02

14:00

Arena de Baschet

1-16 Fișa meciului 6-8

Farul Constanța primește vizita lui Gaz Metan Mediaș vineri, începând cu ora 14:00, într-un nou meci considerat pe teren propriu pentru marinari dar disputat în Arena de Baschet din capitală.

Confruntarea dintre constănțeni și medieșeni a fost programată pentru ziua de vineri, în condițiile în care Gaz Metan se va deplasa duminică la Ploiești pentru o restanță din prima etapă a returului.

Cele două formații se întâlnesc într-un joc în care vor încerca să rupă seria eșecurilor din ultima perioadă. Dacă la Farul situația este destul de clară și situația actuală a trupei de la malul mării, care are o singură victorie în acest sezon, nu surprinde pe nimeni, la Mediaș lucrurile stau altfel.

Lotul ardelenilor a fost măcinat de accidentări de la începutul anului, fapt ce a condus la scurtarea rotației cu fiecare meci. Astfel, după ce a început anul cu o victorie în fața lui SCM Craiova, Gazul a cedat, însă poate mai greu de cât părea inițial, primele trei meciuri din EuroChallenge Last16. De asemenea, trupa lui Țenter a fost nevoită să amâne meciurile din etapele 14 și 16 din LNBM, cu CSU Asesoft, respectiv Steaua CSM EximBank.

Mediașul a pierdut ultimul meci din Liga Națională, 75-81 cu BC Mureș Tg. Mureș, în timp ce Farul a cedat fără drept de apel cu SCM Craiova, 100-55.

Istoricul dintre Farul și Gaz Metan este favorabil oaspeților de vineri, care conduc cu 2-1. În stagiunea precedentă, constănțenii realizau una dintre cele mai mari surprize, depășind Mediașul pe teren propriu. Însă, meciul din turul sezonului în curs a fost adjudecat fără probleme de alb-negrii, 137-44, care au reușit cea mare diferență de scor și cele mai multe puncte marcate de o echipă în această stagiune.

Partida va consemna, cel mai probabil, debutul noului jucător din tabăra Gazului, Bojan Radetic, adus să îl supliniască pe accidentatul Tsiaras.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!