Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Federația Română de Baschet este în pericol de a sancționa clubul Rapid București

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
10.01.2016

Flori Diaconu a terminat jocul cu 9 puncte, dar și 13 mingi pierdute / Foto arhivă: Răzvan Păsărică

Record de asistență la partida desfășurată pe teren propriu de către penultima clasată în Liga Națională de Baschet feminin, Rapid București. Conform statisticii oficiale a Federației Române de Baschet, nu mai puțin de 550 de spectatori au fost prezenți pentru a urmări duelul cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, media sezonului fiind de 129 de fani. Numărul ridicat se datorează galeriei ultras a echipei de fotbal Rapid București ce a fost prezentă în tribune ca urmare a celor petrecute marți seară la Sfântu Gheorghe.

Cei aproximativ 400 de suporteri rapidiști s-au manifestat încă de la încălzirea echipelor și până la scorul de 50-12 în favoarea grupării oaspete când, conform mediafax.ro, a izbucnit un conflict intern între fanii de la peluză și cei de la Tribuna a II-a. Jandarmeria București a intervenit pentru a înăbuși conflictul și au scos afară din sală aproximativ 40 de suporteri pentru a fi identificați.

În urma acestor incidente Federația Română de Baschet se află într-o ipostază dificilă fiind nevoită să aplice regulamentul în defavoarea echipei căruia i-a acordat sprijin necontenit, singura formație feminină din capitală, Rapid București. Nu este o noutate faptul că gruparea de sub podul Grant beneficiează de un regim preferențial față de celelalte formații din Liga Națională de Baschet feminin.

Sezonul trecut forul românesc a schimbat regulamentul în plin sezon luând decizia ca playout-ul să nu se desfășoare în sistemul „cel mai bun din trei meciuri” ci printr-un singur turneu de retrogradare atribuit aleatoriu formației ce acumulase la vremea respectivă o singură victorie în 26 de partide, clasându-se pe ultima poziție, Rapid București. În urma rezultatelor Rapid a smuls două victorii, cu Oradea și Craiova, salvându-se de la retrogradare și condamnând la desființare grupările învinse.

Uitându-ne peste lista cavalerilor fluierului ce au oficiat duelurile de pe teren propriu din acest an putem observa aceleași delegări prin rotație a arbitrilor din împrejurimile capitalei sau chiar din București cât și comisari ce oficiează cu regularitate jocurile din sala Rapid. În acest fel conducerea clubului Rapid este scutită de plata unor bareme de arbitraj mai ridicate, ca urmare a distanței mici pe care o parcurg oficialii până în capitală.

Rapid vs Sepsi SIC - Valentin Negrea (Constanța LNBM), Andrei Răileanu (Focșani LNBF), Alexandru Nicolae (București); Cristian Vilcinschi (București - membru CCCLT FRB)
Rapid vs. Phoenix Galați - Bedir Sefer (Corabia LNBM), Andrei Bădilă (București LNBF), Alexandru Nicolae (București); Ungurian Cristian (Brașov)
Rapid vs. Olimpia Brașov - Bogdan Badea (București LNBF), Andrei Răileanu (Focșani LNBF), Alexandru Nicolae (București); Marius Udrică (Craiova)
Rapid vs. ICIM - Nu a fost publicată lista oficialilor de către FRB
Rapid vs. Satu Mare - Nu a fost publicată lista arbitrilor de către FRB. Doar a comisarului: Ungurian Cristian (Brașov)
Rapid vs. Alexandria - Alexandru Ivan (Târgoviște LNBM), Bogdănescu Costin (București, LNBM); Valerian Ioan (Târgoviște)
Rapid vs. Timișoara - Alexandru Ivan (Târgoviște LNBM), Alexandru Vasile (București LNBF); Alina Moanță (București - membru BF FRB)
Rapid vs. Cluj-Napoca - Alexandru Stamate (Ploiești, LNBF), Lavinia Gheorghe (București LNBF); Marius Udrică (Craiova)
Rapid vs Târgoviște - Andrei Bădilă (București, LNBF), Andrei Răileanu(Focșani LNBF); Marian Oprea (Brașov)

Revenind la jocurile de sâmbătă, aceleași scandări s-au auzit și înaintea confruntării dintre Universitatea Cluj-Napoca și CSU Alba Iulia, însă la scurt timp galeria Universității a fost somată de către comisarul confruntării, prin intermediul crainicului, să înceteze cu scandările triviale, în caz negativ urmând a fi evacuată din sală. Spre deosebire de acțiunea promptă a delegatului FRB de la Cluj-Napoca, membrul Comisiei Centrale de Competiții Clasificări, Legitimări și Transferări și în același timp comisarul jocului, Cristian Vilcinschi, nu a luat atitudine cu privire la cele petrecute în sala Rapid din capitală.

Rămâne de urmărit cum va soluționa forul românesc cele petrecute sâmbătă dupămasă în Sala Rapid. 

10 comentarii la aceasta stire:
  • Vander :

    FaniI sau clubul?
    Ar fi bine o atitudine impotriva fanilor, si nu a clubului, caci sunt convins, ca oficialii sectiei de baschet condamna totatl comportamentul unor astfel de oamani (caci fanii baschetului rapidist sigur nu sunt. Asa se intampla cand de dragul unor conflicte nationaliste se importeaza asa numiti ultrasi din alte sporturi si totul bazt pe niste informatii incomplete sau cuâ tenta manipulatoare.

    cu 8 ani în urmă (10.01.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe hoo_ember:

      SENZATIONAL, INCREDIBIL, DE NEIMAGINAT!!!
      Sfantu Gheorghe sau București? Care sintre comportamentul celor două galerii a fost mai "românesc"?
      Asta nu mai este INCREDIBIL? Nici SENZAȚIONAL?
      După INCIDENTELE de la Rapid, să nu vă mai aud gura despre "inculții" si "xenofobii" si nu mai știu ce suporteri maghiari din Sfântu Gheorghe. Mulțumim suporterilor rapidisti, pentru exemplul extraordinar de "fair -play".

      cu 8 ani în urmă (10.01.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe hoo_ember :

    De rasul lumii...
    Astia nici macar imnul de stat propriu nu-l respecta! Au fluierat si urlat pe toată durata lui. Afara cu ei din țară! Țăranilor!

    cu 8 ani în urmă (10.01.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Pierdutii...
    Pierdutii din partea galeriei de fotbal a Rapidului, au gresit locatia ieri seara. Sãracii. Nu intelegeau de ce sunt asa putini jucatori pe teren si nu sunt portarii in poartã. Pierdutii au inteles macar cum se mananca jocul si cu ce? Poate se credeau la sectia de filarmonica fc rapid. Acesti pierduti nu se pot chema spectatori.

    cu 8 ani în urmă (10.01.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    V-ati prostit?
    Bai baieti, ce tampenii scrieti acolo? Ce apel al comisarului catre suporteri la meciul de la Cluj. Voi scrieti in stare avansata de ebrietate? Au fost ceva scandari dar nu a fost nicio interventie prin statia de amplificare. Voi incepeti sa scrieti dupa ureche?

    cu 8 ani în urmă (10.01.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    Rusine
    Rapidistii sunt cei mai spurcati si inculti "suporteri" din tara! De ce va mirati de ce au facut? Atata stiu! Acum sunt curios de reactia frb-ului!

    cu 8 ani în urmă (10.01.2016)
    • Vander:

      Să nu generalizăm
      Ei oameni buni, să nu generalizăm... nu toți rapidiștii se comportă la fel...

      cu 8 ani în urmă (10.01.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr :

    Nu e nicio rusine
    A-ti batjocorit tara asta, si mai vreti respect...Singurul lucru bun este ca va faceti tot mai putini, pentru ca in adevar, noi nu avem nevoie de voi, si disparitia voastra e un lucru pe care toti romanii il doresc, chiar daca vor sa il recunoasca sau nu.

    cu 8 ani în urmă (10.01.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Curiosii suporteri
    O parte din suporterii clubului rapid dintr-o datã sau adunat si sau mobilizat sã nu piardã momentul in 2016 sã vadã cât mai repede cum primeste clubul lor de suflet o infrângere usturãtoare. Asa sã-i tinã tot anul.

    cu 8 ani în urmă (12.01.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe megan :

    pacat
    http://www.frbaschet.ro/stiri/2016-01-15/decizia-comisiei-de-disciplina-a-fr-baschet
    păcat de bani şi de echipa rapid. o avalansă pornită de un bulgăre bosniaco-sârb cu iz de propagandă naţionalistă al unui preşedinte a adus rezultate nedorite. sau chiar asta şi-au dorit?

    cu 8 ani în urmă (15.01.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!