Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Federația Română de Baschet face apel la fair-play

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.05.2015

Federația Română de Baschet a remis un comunicat de presă, în cursul zilei de joi, în care a făcut un apel public la fair-play atât către echipele participate în Liga Națională de Baschet masculin cât și în celelalte Campionate Naționale. Vă redăm întregul comunicat de presă:

Federatia Romana de Baschet condamna si dezavueaza toate gesturile nesportive, manifestarile huliganice, precum si afisarea bannerelor ostile, cu caracter xenofob, rasist sau discriminatoriu, la meciurile desfasurate in cadrul competitiilor baschetbalistice nationale. La toate actiunile organizate de Federatia Romana de Baschet, aceasta promoveaza spiritul de fair-play, atat in randul participantilor (sportivi, antrenori, oficiali), cat si in randul suporterilor, si consideram ca toate iesirile necontrolate si nedorite nu isi au locul in salile de sport si nici nu fac cinste sportului, in general, si baschetului, in special.

Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet face un apel catre toate echipele participante in Liga Nationala de Baschet si in celelalte Campionate Nationale si roaga sportivii, antrenorii, oficialii si spectatorii sa se manifeste in spiritul de fair-play si solicita cluburilor organizatoare sa ia toate masurile administrative de prevenire a unor incidente nedorite si sa respecte legislatia in vigoare referitoare la prevenirea si combaterea violentei in sport (Legea 4/2008 siLegea 10/2012).

Totodata, facem apel si la oficialii jocurilor de baschet (comisari si arbitrii) sa intervina prompt si sa apeleze la fortele de ordine si la organele abilitate ale Statului, respectiv la reprezentantii Jandarmeriei Romane, pentru a preveni si combate gesturile nesportive, manifestarile huliganice, precum si pentru a inlatura rapid bannerele ostile, cu caracter xenofob, rasist sau discriminatoriu.
 
Federatia Romana de Baschet isi doreste ca manifestarile baschetbalistice sa se desfasoare in deplin spirit de fair-play si multumeste tuturor participantilor la meciurile de baschet pentru ca inteleg si actioneaza in acest spirit.

FRB se implică activ în astfel de acțiuni după ce, în luna martie a acestui an, a fost sancționată de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării deoarece unii fani ai echipei din Sibiu au afișat un banner cu caracter discriminatoriu, în deplasarea de la Târgu Mureș.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    dada, marmota invelea ciocolata
    asta suna ca in reclama "dormiti linistiti, FNI (FRB) are grija de campionat"!!! Indemn la oierism, adica sa fim oi, ca ciobani se gasesc destui sa manipuleze turma de ovine/bovine!!!

    cu 8 ani în urmă (09.05.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!