Stiri

Fenerbahce câștigă în premieră titlul Euroligii

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
21.05.2017

Fenerbahce Istanbul este noua campioana a Euroligii, după ce a învins-o în finală de Olympiacos Pireu cu scorul de 80-64. Trupa condusă de Zeljko Obradovic și-a impus punctul de vedere încă din start și a controlat în mare măsură partida care le-a adus primul al Euroligii.

Jocul s-a desfășurat în favoarea turcilor încă din start. Elevii lui Obradovic s-au instalat conducere și după primul aveau 8 puncte, cu 26 de puncte și doar 18 primite. Fener și-a creat un avantaj format din două cifre după jumătatea sfertului secund, însă Olympiacos avea să înjumătățească acest ecart până la pauza mare, când tabela din Sinan Erden Dome indica scorul de 39-34. După revenirea de la cabină turcii s-au desprins grației preciziei de la linia de libere și a coșurilor marcate de la distanță de Datome și Kalinic. Diferența după 30 de minute de joc era de 12 puncte în favoarea lui Fenerbahce, scor 60-48. Tot turcii au început mai bine sfertul decisiv și reușeau un parțial de 8-2, obligându-l pe Ioannis Sfairopoulos să ceară repede timp de odihnă. Grecii nu au găsit resursele care să alimenteze o revenire spectaculosă, așa cum ne-au obișnuit în mai mult rânduri în Final Four-ul Euroligii. Olympiacos a încercat să surprindă, aliniând un small ball pe parchet. Fenerbahce nu a avut probleme în fața liniei mici propuse de greci și s-au desprins la 20 de puncte după reușita lui Kalinic, scor 78-58. Nimic spectaculos nu avea să se întâmple până la final și Fenerbahce câștiga finala Euroligii cu scorul de 80-64.

Ekpe Udoh a fost desemnat MVP-ul finalei după ce a înregistrat un indice al eficienței de 29 de unități în urma a 10 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive și 5 capace.

Nikola Kalinic și Bogdan Bogdanovic au fost cei mai buni marcatori ai partidei, fiecare cu câte 17 puncte. Luigi Datome a adăugat 11 puncte pentru turci.

Khem Birch a fost principalul marcator al lui Olympiacos cu 14 puncte.

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Fain Final 4
    Meritata victoria lui Fener, o misiune mai usoara azi, Oly au terminat resursele in semifinala cu TSKA.

    cu 6 ani în urmă (21.05.2017) Raspunde
  • CSM Târgu Mureș Mordred :

    hmm
    dupa cum am vazut eu Olympiakos a fost clar ajutat in semifinala ca sa invinga Cska Fener fiind sigur ca e echipa mai usor de invins sunt grecii si nu rusii.oricum euroliga a evoluat enorm anul acesta multumit sponsorilor turci si incepe sa devina un spectacol si business asemanator NBA la scara mica desigur.

    cu 6 ani în urmă (22.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!