Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Filiera americană, decisivă pentru Târgoviște în meciul 4 al finalei

Marius Petri

Marius Petri
08.05.2014

CSM Târgoviște este noua campioană a României la baschet feminin după victoria cu 3-1 din finala campionatului, disputată în compania celor de la ICIM Arad. Fetele antrenate de Dan Fleșeriu au câștigat cel de-al patrulea meci al ultimului act pe teren propriu cu scorul de 70-62. Antrenorul dâmbovițencelor a mizat în principal pe valoarea și experiența celor mai bune 5 americance din lot, care au fost prezente pe parchet în majoritatea timpului. Deși Porsche Poole nu a reeditat prestațiile foarte bune din meciurile precedente, Givens, Smith, Green și Sanford au fost la înălțime, terminând jocul cu minim 10 puncte și 10 unități la capitolul eficiență.

Ținută pe bancă doar 2 minute și jumătate, Chrissy Givens a fost cea mai bună jucătoare a confruntării. Fosta baschetbalistă a ICIM-ului a avut 6/10 la aruncările de două puncte și 6/8 la cele de la linia de “libere”, totalizând astfel 18 puncte. Aceasta a mai contribuit la succesul formației sale cu 8 recuperări și 2 pase decisive, acumulând 21 de unități la eficiență. Interesant este faptul că în toate cele patru meciuri contra fostei sale echipe, Givens a avut prestații remarcabile, cu minim 18 puncte marcate.

Porchia Green a fost a doua marcatoare a formației dâmbovițene, cu 14 puncte înscrise. Americanca nu a fost în cea mai bună formă în ceea ce privește aruncările din interiorul semicercului, unde a scuturat plasa coșului o singură dată din 5 încercări. Green s-a revanșat însă prin aruncările de 3 puncte, unde a reușit 4/7, fiind singura care a marcat de la mare distanță în echipa lui Fleșeriu. De asemenea, baschetbalista de 1.76m a mai acumulat 4 recuperări, 3 assist-uri și o intercepție, având un indice al eficienței de 15.

Cea mai eficientă baschetbalistă a partidei precedente, Jenna Smith, nu a fost la fel de productivă și în meciul 4, însă prestația ei a fost de mare ajutor pentru gruparea de lângă Turnul Chindiei. Utilizată timp de 39 de minute și jumătate, jucătoarea de peste ocean a pus 10 puncte pe tabelă în dreptul echipei târgoviștene. Smith a avut 4/8 la aruncările din apropierea panoului, 0/3 la cele de după linia de 6.75m și 2/3 la aruncările libere. Aceasta a fost aproape de double-double, cu 9 recuperări, reușind și o intercepție. În urma acestei evoluții, pivotul de 1.91m a încheiat partida cu 12 la eficiență.

Lenita Sanford încheie topul celor 4 remarcate din tabăra dâmbovițeană cu 10 puncte marcate și 11 unițăți la eficiență. Performanța acesteia este de apreciat și datorită faptului că a jucat aproape 28 de minute, cu mult mai puțin decât celelalte 3 coechipiere, care au fost folosite minim 35 de minute. Sanford a avut procentaj de 100% la aruncările de un singur punct, transformând ambele aruncări, însă a fost mai puțin eficientă din interiorul semicercului, unde a avut doar 4/10. Extrema s-a remarcat și în jocul sub panou, de unde a cules 8 mingi și a realizat un capac. 

*foto: Dudea Cristian

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!