Stiri

Filip și Corpodean vor juca la Meciul Speranțelor

Adrian Micinic

Adrian Micinic
13.03.2013

Filip vs Corpodean, un duel pentru viitor

FR Baschet a prezentat componența loturilor pentru Meciul Stelelor baschetului masculin românesc - ediția 2013. Lista cuprinde jucători de la toate cele 16 echipe din Liga Națională.

Toți cei care sunt familiarizați cu baschetul românesc și în special cu modul în care acest eveniment a fost organizat în anii anteriori s-au așteptat la câteva nominalizări interesante. Însă, fără a minimaliza meritele cuiva dintre jucătorii nominalizați în cursul zilei de marți (12.03), ar trebui subliniat faptul că o echipă precum CSU Ploiești are un singur reprezentant la All Star Game 2013, similar ultimelor clasate în campionat. De asemenea, Gaz Metan Mediaș, echipa care a scris istorie în baschetul românesc pe parcursul acestui sezon, nu are niciun străin nominalizat.

Pe de altă parte, e limpede că puteau fi selectați alți jucători, dar consider că acest lucru ar avea un grad de subiectivism, așa cum am recunoscut-o și atunci când mi-am prezentat propriile opțiuni pentru un Meci al Stelelor jucat pe bune.

Vreau să evidențiez absența a doi tineri jucători români de mare perspectivă. Repet, nu vreau să pun la îndoială nominalizarea colegilor acestora, însă sunt de părere că Leo Filip (în special), dar și Vlad Corpodean ar merita un loc la All Star Game 2013 strict pe baza a ceea ce au arătat în acest sezon competițional.

Filip, venit la Dinamo de la Timișoara, este de departe cel mai bun și constant jucător din echipa lui Nicolae Toader în Liga Națională. Este liderul lui Dinamo din punct de vedere statistic la eficiență, puncte (între jucătorii care au evoluat cel puțin în jumătate din meciurile echipei), recuperări și procentaj al aruncărilor de două puncte. Dacă acest lucru nu este suficient ar trebui să știți că Leo Filip este liderul Ligii Naționale la recuperări ofensive. Între toți jucătorii care evoluează în primul eșalon baschetbalistic al României! Vorbim despre recuperare ofensivă (nu e același lucru cu recuperarea defensivă) și un jucător în vârstă de 19 ani!

În schimb, Corpodean are statistici mai puțin strălucitoare decât Filip. Ce-i drept este și puțin mai în vârstă decât jucătorul de la Dinamo. Însă Vlad a înregistrat un evident progres față de sezonul precedent. A trecut la o echipă mai modestă în care i se oferă șansa să joace. Iar de curând, adică în retur, a avut prestații excelente împotriva unor echipe de calibru precum Oradea, Pitești, Timișoara și chiar Ploiești. De asemenea, în tur a evoluat exemplar împotriva fostei sale echipe, U Mobitelco, chiar la Cluj. Statisticile nu sunt strălucitoare, însă Corpodean chiar muncește și procentajele sale spun multe despre maturitatea de care dă dovadă, respectiv despre selecția și precizia aruncărilor sale. Nu am să amintesc că un astfel de eveniment putea să fie o modalitate de recompensare a lui Vlad pentru contribuția sa la medalia de argint obținută de România la 3x3 în vara anului trecut în Serbia.

Vorbim despre doi jucători români tineri, de mare perspectivă și pe care cu siguranță i-ar fi ambiționat suplimentar o nominalizare la Meciul Stelelor. Pentru că vorbim despre doi tineri care sunt dornici de afirmare și dispuși să muncească. Filip și Corpodean vor juca în Meciul Speranțelor. Desigur, e posibil ca cei doi să fi fost lăsați în mod expres la Meciul Speranțelor pentru a oferi o șansă în plus pentru un spectacol agreabil în partida de deschidere a evenimentului de la Craiova. În orice caz, pasionații de baschet sunt invitați să-i urmărească pe cei doi. Sunt jucători extrem de productivi și se află de abia la început de drum. Au nevoie de încredere. Haideți să le-o acordăm!

Foto: Răzvan Păsărică (www.rpressport.ro) 

1 comentariu la aceasta stire:
  • bc :

    curios
    documentati-va putin mai bine si veti vedea ca nu au fost selectionati jucatori de la toate echipele din prima liga

    cu 11 ani în urmă (13.03.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate