Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Filip Adamovic a semnat un contract pe un an cu Belfius Mons-Hainaut

David Istrate

David Istrate
27.07.2019

Filip Adamovic a semnat un contract pe un an cu Belfius Mons-Hainaut

Sâmbătă, 27 iulie, conducerea clubului Belfius Mons-Hainaut a anunțat transferul lui Filip Adamovic, multiplu campion al României cu CSU Asesoft Ploiești și U-BT Cluj-Napoca. Acesta sosește de la Igokea, echipa din orașul său natal.

Prima experiență a lui Filip Adamovic în România a avut loc în sezonul 2013-2014, atunci când baschetbalistul de 1.80 a semnat cu CSU Asesoft Ploiești. Alături de formația antrenată de Vladimir Arnautovic, bosniacul a reușit să cucerească titlul național.

În următoarea stagiune, Adamovic a plecat la BC Mureș Târgu-Mureș, acolo unde a jucat pentru prima oară împreună cu Ousmane Barro și Kyndall Dykes. Cei trei jucători au evoluat împreună în sezonul 2015-2016, însă pentru U-BT Cluj-Napoca. Atunci, formația ardeleană a reușit să cucerească un trofeu, Cupa României, după o finală intensă cu CSM CSU Oradea (Adamovic a fost desemnat MVP-ul finalei). Însă următorul sezon a fost unul de excepție pentru U-BT Cluj-Napoca, echipă ce și-a adjudecat toate trofeele puse în joc: Supercupa României, Cupa României și Liga Națională.

În 51 de partide jucate în maioul alb-negru, Filip Adamovic a avut medii de 12.5 puncte, 5.7 pase decisive, 2.6 recuperări și 1.8 intercepții. În ciuda cifrelor excelente, fundașul de 30 de ani nu a fost păstrat de formația clujeană, acesta plecând la Tsmoki-Minsk. După un an petrecut în Belarus, Adamovic a plecat acasă, la KK Igokea.

Iată, însă, că bosniacul nu a stat prea mult în Aleksandrovac, ci a decis să încerce o nouă experiență în Belgia, la Belfius Mons-Hainaut. Acolo, Adamovic va lucra cu Vedran Bosnic, cel care este și antrenorul echipei naționale de baschet a Bosniei.

*foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!