Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Filip Adamovic se desparte de U-BT Cluj, în timp ce șansele ca americanul Kyndall Dykes să continue sub Feleac sunt destul de mici

Radu Bărăian

Radu Bărăian
28.06.2017

Filip Adamovic nu mai este jucătorul formației U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, conform spuselor vicepreședintelui Mircea Cristescu, într-o declarație acordată site-ului cjsport.ro. De asemenea, oficialul clubului clujean a spus că foarte probabil nici americanul Kyndall Dykes nu va mai continua în alb și negru, fiind căutat deja un înlocuitor pentru acesta. 

„Avem doi fundaşi acum. Cu Adamovic a fost o decizie pur tehnică, schimbându-se rolul românului pe teren, adică nemaifiind Vlad, am încercat să compensăm prin cele două transferuri, dar s-ar putea să avem în Watson un foarte bun român. Referitor la Dykes, de o lună aşteptăm oferta, din câte ştiu el caută să găsească o soluţie mult mai bună în altă parte. Între timp, noi căutăm jucători pe poziţia lui şi, în curând, vom afla dacă doreşte să revină sau aducem pe altcineva. După ce câştigi tot în sezonul trecut, normal că fiecare jucător în parte are aportul lui şi fanii noştri, emoţional, pot să spun că au dreptate, dar e bine ca echipa să meargă mai departe şi poate reuşim să câştigăm cele două trofee interne.

Am încercat să ţinem nucleul care a făcut performanţa posibilă, am discutat mai cu toţi cei importanţi. Au fost unii care au acceptat propunerile noastre, alţii care îşi doresc mai mult. Poate, pentru România, cred eu un pic cam exagerat, şi normal că am început să discutăm şi cu alţi jucători. Am aflat şi de Vlad, de dorinţa lui de a pleca, şi până la urmă nu ne puteam opune. Era vorba de o carieră frumoasă pe care şi-o doreşte, mai ales acum la maturitate, şi aveam nevoie şi de jucători care să aibă motivaţie. Iar pentru Vlad, motivaţia era probabil în cupele europene, însă el îşi doreşte să joace mult mai sus. Sper să reuşim să dovedim că echipa e cel puţin la fel de solidă, dacă nu mai solidă ca anul trecut”, a explicat Mircea Cristescu pentru cjsport.ro. 

Cifrele lui Filip Adamovic în sezonul 2016-2017 din LNBM pot fi consultate AICI, în timp ce statisticile lui Kyndall Dykes pot fi consultate AICI

Până în prezent, echipa pregătită de Mihai Silvășan a semnat cu 9 jucători pentru stagiunea 2017-2018 și anume Ousmane Barro, Aleksandar Rasic, Vaidas Kariniauskas, Zeljko Sakic, Giordan Watson, Nandor Kuti, Rolland Torok, Andrii Kalnichenko și Alexandru Olah. 

*Foto: Răzvan Păsărică @sportpictures.eu

18 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    adrian.or
    Pe Dykes nu cred ca si-l permite alta echipa din Romania in afara de Cluj, si nu cred ca-si doreste el sa ramana in tara. Dar de Adamovic nu stiu ce sa zic, gandeste oare Achim ca are loc la Oradea sau cineva la Steaua, sau se intoarce frumos in tara natala, pe undeva prin Adriatica sau VTB? Abia astept sa vad.

    cu 6 ani în urmă (28.06.2017)
    • BC CSU Sibiu danb61:

      ?
      ..sau poate se gandeste Dan F....??

      cu 6 ani în urmă (28.06.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Adrian.or
      Sau, dar acolo cred ca e mai importanta alocarea bugetara, plus Mijajlovic, care deja e excelent. Nu stiu cu cat ar cere mai mult Adamovic, dar ma gandesc ca nu mult peste Franklin.

      cu 6 ani în urmă (28.06.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    ...
    Watson este peste Adamovic la toate capitolele mai puțin la 3p. Un upgrade clar pentru Cluj. Cred ca va fi cel mai valoros conducător de joc care a evoluat vreodată în România, sa vedem, timpul ne-o va arata. În privința lui Dykes va fi greu sa fie înlocuit cu ceva mai bun, dar sunt absolut convins ca înlocuitorul lui va fi o surpriza plăcută, cel puțin pentru unii dintre noi, depinde și de gusturi, normal.

    cu 6 ani în urmă (28.06.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ARK :

    .
    Sa fi fost oare Dykes sau Adamovici cel care a cerut un salar imposibil pentru situatia Romaniei ?

    cu 6 ani în urmă (28.06.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      Dykes
      Daca ar trebui sa ghicesc as zice ca e Dykes 95%. La Adamovic cred ca s-a renuntat pur si simplu pentru TO si pentru ca au stiut ca pot găsi ceva mai bun. Dar Dykes dintotdeauna a avut printre cele mai mari salarii si acuma dupa sezonul asta cred ca a cerut si mai mult.

      cu 6 ani în urmă (28.06.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca hunteru:

      pana la urma...
      ... ce mai conteaza? Ca idee, oricare dintre ei ar fi fost faptul ca salariul cerut a fost "imposibil pentru situatia Romaniei" ma face sa cred ca nici o alta echipa din Romania nu si l-ar/i-ar permite (decat daca nu si-ar strica bugetul pentru un singur jucator...).

      cu 6 ani în urmă (28.06.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca Eduard Cristea:

      Dykes
      Moldoveanu a avut un salar exagerat pt Romania, iar cel mai probabil Dykes a cerut un salar similar cu a lui Moldoveanu in conditiile in care cel mai probabil (n-am verificat) Dykes a avut un indice al eficientei mai ridicat decat Moldoveanu in 1-6 + PlayOff. Cerinta lui Dykes mi se pare justa. Daca s-a putut pt Moldoveanu si a plecat ... de ce nu s-ar putea pt Dykes? Sunt convins ca Dykes n-a cerut mai mult decat Moldoveanu. Insa Cristescu este un bun negociator si joaca tare, declarand ca are si alte variante (si sunt convins ca le are), ca pana la urma sa mai lase si Dykes stacheta mai jos, iar la randul sau Cristescu sa mai puna un 10% peste salariul lui Dykes din sezonul trecut.

      cu 6 ani în urmă (28.06.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca zol2121 :

    cj
    Vom avea doar 6 straini ? Nu stiu daca e ok avand in vedere accidentarea lui Rasic + cupele europene.

    cu 6 ani în urmă (28.06.2017)
    • streetball44:

      Corect
      De acord. Voiam si eu sa subliniez acest fapt, dar mi-a scapat. Considerand ca Dykes ramane/se aduce un inlocuitor vom avea atunci 6 straini, insa pana in noiembrie cel mai probabil, va trebui sa jucam in 5 straini, pana isi revine Sasha. Avand in vedere ca intram din turul 2 preliminar in BCL, sper ca, indiferent daca ramane Kyndall sau se aduce un inlocuitor, sa mai vedem un transfer, pentru ca altfel ne-ar fi foarte greu. Vom vedea.

      cu 6 ani în urmă (28.06.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Super fain
    Din informatii cvasioficiale va spun ca Sibiul ca avea o echipa f frumoasă la anul, nu o sa spun detalii, mi am dat cuvantul.
    Numai bine!

    cu 6 ani în urmă (28.06.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Cronicaru
      Este interesant ce spui cu atât mai mult cu cât se aude ca bugetul lor este tot unul neînsemnat, fără pretenții deosebite.

      cu 6 ani în urmă (28.06.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Adamovic
    Posibil sa ajunga la Sibiu

    cu 6 ani în urmă (28.06.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe baschet3x3:

      in romania
      daca ramane in romania cel mai probabil la oradea o sa joace.

      cu 6 ani în urmă (29.06.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Super fain
    Nu vreau sa se insinueze nimic de Adamovic

    cu 6 ani în urmă (28.06.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Dykes
    Sper ca nu de el e vorba

    cu 6 ani în urmă (28.06.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Markus :

    Haha
    Adamovic la Sibiu? O gluma buna. Din pacate nu avem buget de astfel de jucatori. Nici bugetul nu cred ca va fi cu mult mai mare decat cel din sezonul trecut. Am vrea si noi un Cristescu la club, dar nu avem asa ceva. Din ce am auzit eu, se pare ca schimbam aproape toti jucatorii, in afara de Mirel si Paliciuc.

    cu 6 ani în urmă (29.06.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Whomever :

    Dykes
    Ce misto ar fi daca Dykes ar reveni la Tg.Mures langa un Martinic si Reed. Ar fi extraordinar...

    cu 6 ani în urmă (30.06.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!