Stiri Cupa României Masculin

Final 4 - Câte doi jucători ai finalistelor au încheiat cu minus în dreptul eficienței

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
13.04.2014

Sâmbătă (12.04) am aflat noua deținătoare a trofeului Cupei României, după ce Energia Rovinari a trecut de CSM Oradea. Chiar dacă ultimul act unei competiții presupune ca fiecare jucător să-și etaleze tot ce are el mai bun, în această finală au existat patru sportivi care au dezamăgit, doi din fiecare tabără.

Să începem cu „protagoniștii” lui CSM Oradea. Dani Popescu și Radovan Markovic au fost numele din echipa lui Cristian Achim care au dezamăgit, ambii terminând fără punct marcat chiar dacă au prins minute bune pe parchet. Radovan Markovic a stat în teren 20 de minute timp în care a strâns o recuperare, o pasă decisivă și a pierdut două mingi. Sârbul a avut 4 aruncări la coș, toate de la mare distanță, fără ca una să-și atingă ținta.Cu două posesii pierdut, Radovan Markovic a avut un indice al eficienței de -4 unități. Dani Popescu a primit jumătate din minutele lui Markovic, dar nici el nu a rupt gura târgului. Internaționalul român a avut o posesie pierdută și una câștigată plus două tentative eșuate de a marca de la mare distanță. Index-ul său de eficiență a fost de -2 unități.

Pentru Energia piesele vulnerabile au fost Rait Keerles și Daniel Tudosă. Drept este faptul că cei doi au primit minut foarte puține, împreună strângând abia 6 minute de joc. Linia statistică a lui Daniel Tudosă indică 0 peste tot mai puțin la posesii pierdut și faulturi scoase unde apare cifra 2. Astfel că în dreptul eficienței sale stă u -2. Estonianul Keerles a avut o încercare de a marca de la două puncte și una de la trei puncte, ambele eșuate. Fără nimic altceva notabil în statistica sa, extrema a contabilizat tot -2 unități la eficiență.

Cu siguranță partidă dintre CSM Oradea și Energia Rovinari nu a fost una extrem de ridicată din punct de vedere calitativ. Ambele formații au făcut multe greșeli și au ratat la fel de mult. Poate oarecum această situație este explicabilă mai ales că vorbim despre o partidă jucată pentru un trofeu iar presiunea în multe momente poate fie sufocantă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!