Stiri Cupa României Masculin

Final Four-ul Cupei României se va desfășura la Cluj-Napoca

David Istrate

David Istrate
25.03.2019

Astăzi, 25 martie, la sediul Federației Române de Baschet a avut loc o ședință în care s-a decis locația unde se va desfășura Final Four-ul Cupei României. De asemenea, s-au tras la sorți și cele două partide din semifinalele Cupei.

Așadar, în acest an, Final Four-ul Cupei României va avea loc în BTarena din Cluj-Napoca. Turneul se va desfășura în perioada 17-18 aprilie și va fi urmat de All-Star Game. Conform tragerii la sorți, semifinalele vor fi următoarele:

CS Dinamo Știința București - BC CSU Sibiu

CSM CSU Oradea - U-BT Cluj-Napoca

În acest sezon, CS Dinamo Știința București și BC CSU Sibiu s-au întâlnit de două ori și în ambele rânduri s-a impus formația pregătită de Dan Fleșeriu (92-96 la București și 101-75 la Sibiu). În schimb, CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca s-au duelat de patru ori pe parcursul acestui sezon competițional și toate confruntările au fost câștigate de clujeni (76-83 la Oradea, SupercCupa României, 69-72 la Oradea, 93-78 la Cluj-Napoca și 73-71 la Cluj-Napoca).

Revenim cu detalii.

*foto: Mara Mihăilescu

17 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu Jim :

    Sansa
    Ce bine am prins. Avem sansa la prima finala.

    cu 5 ani în urmă (25.03.2019)
    • BC CSU Sibiu Fr3aksway:

      ...
      Dupa ce ani la randul am nimerit cei mai grei adversari posibili, era cazul sa mai avem si noi noroc. Chiar si in mansa trecuta, am nimerit cu Craiova, care era cea mai periculoasa.

      cu 5 ani în urmă (25.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @Fr3aksway
      Vezi ca turul trecut puteam prinde si Clujul sau Oradea, deoarece nu au existat capi de serie.

      cu 5 ani în urmă (26.03.2019)
    Raspunde
  • RG :

    All Star
    Cand se stabilesc echipele pentru All-Star?

    cu 5 ani în urmă (25.03.2019) Raspunde
  • pipzn :

    Asadar
    Meciuri la mijlocul saptamanii. Bifat. Daca vor mai pune si niste ore de desfasurare "speciale" sunt sanse sa piarda vreo 20% din spectatorii clujeni care ar fi mers sa vada meciul in conditii normale.

    Dupa cum arata lucrurile in urma tragerii la sorti cred ca e o buna sansa pentru Sibiu sa castige trofeul.

    cu 5 ani în urmă (25.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @pipzn
      Logic ar fi ca prima semifinala sa fie Sibiu - Dinamo, undeva pe la 17 si U BT vs Oradea de la 20. Iar a doua zi, jucandu-se doar finala mare, sa fie tot in jur de 20. La ASG nu cred ca vor fi mai mult de 300 de oameni in sala, la orice ora ar programa ...

      cu 5 ani în urmă (25.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      exagerezi
      cu 300 de persoane. vor fi 1-1.5k lejer zic eu. totusi avem sala de 10k locuri, 1k par putini fata de 1k intr-o sala de 2k ;)
      pun intended :D

      cu 5 ani în urmă (25.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @studentU
      Poate..., sper sa fi exagerat. Am vrut doar sa subliniez,ca dupa capul meu, ASG a devenit un eveniment nu foarte atractiv; mai ales in mid april, chiar inainte de playoff. Va fi mai rau ca un meci de oldboys; dar no, daca ma insel eu, cu atat mai bine pentru baschet...

      cu 5 ani în urmă (25.03.2019)
    • pipzn:

      @gyke
      Astept si anuntul oficial privind orele de desfasurare. Eu mai am experiente de anul trecut cand Sala Polivalenta a avut multe evenimente si nu numai ca au mutat jocuri in sala Horia Demian dar au mai si pus ore de genul 17:15. Foarte multi dintre spectatorii obisnuiti lucreaza inca pe la orele acelea.

      In ceea ce priveste o eventuala prezenta slaba eu doar pot sa fac urmatoarele precizari: am fost la reunirea lotului pentru acest sezon (prin august 2018), eveniment foarte putin popularizat (cel putin pentru cei care nu au Facebook) si anuntat cu vreo 2 zile inainte. Si cu toate acestea eu estimez ca au fost aproximativ 150-200 persoane atunci.
      De asemenea am fost si la ASG organizat de Cluj in 2014. Sala a fost plina, sigur ar fi dorit mai multa lume sa mearga. A fost un eveniment destul de reusit pentru acest tip de spectacol.

      cu 5 ani în urmă (25.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @pipzn
      In legatura cu ASG, inca odata, sper sa fi exagerat eu si sa fie cat mai multa lume. Doar ca atunci, jucatorii vor fi cu mintea in alta parte si nu cred sa fie vreun spectacol baschetbalistic. Osa fie ceva show, dar cam atat... Pe de alta parte, daca il "imbracati" bine, puneti ceva concerte si alte chestii inainte / in timpul / dupa, veti atrage si un alt tip de spectatori decat simplii iubitori de baschet. Iar daca va iesi un eveniment fain, cu atat mai bine, bravo voua. Eu unul ma bucur ca e la Cluj Final 4 ul, voi veni cu siguranta miercuri si joi.

      cu 5 ani în urmă (25.03.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Finala
    U - Dinamo. O patra cupa pentru noi!

    cu 5 ani în urmă (25.03.2019)
    • CSM CSU Oradea Black_Mamba:

      Finala mica?
      Se da cupa si pentru asta? :)

      cu 5 ani în urmă (25.03.2019)
    • tsc_1980:

      raress23
      Eu nu stiu de ce se mai joaca F4, nu mai bine v-ar da voua direct cupa? Nu ar fi mai corect fata de așa-zișii suporteri ai Clujului?

      cu 5 ani în urmă (25.03.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Cupa
    Eu sper ca vom însoți Sibiul în finala deși va fi greu pt ca Oradea are acum o trupa tare, iar într-un singur meci orice este posibil.
    Dar fiind acasă nu ar trebui sa ratam cupa.

    cu 5 ani în urmă (25.03.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Greu
    atât pentru noi, cât și pentru Cluj (cine va ajunge în finală) întrucât Sibiul nu se va întrebuința prea tare cu Dinamo și va fi mai proaspătă în finală. Deocamdată Silvasan are un ascendent moral în meciurile cu noi, vedem cum va pregăti Achim confruntarea, cert e că acum luptam de la egal la egal, cu lotul complet.

    cu 5 ani în urmă (25.03.2019)
    • tsc_1980:

      Csm Oradea
      Eu cred ca Sibiul nu prea are sanse la Cupa, romanii lor sunt mult sub cei de la Cluj sau Oradea.

      cu 5 ani în urmă (25.03.2019)
    • pipzn:

      Observatie
      Asa o fi insa daca am retinut bine, in acest an (spre deosebire de cel trecut) regula ce se aplica in Cupa este identica cu cea din campionat, deci nu mai este obligatoriu sa fie 2 romani pe teren permanent.
      Si dupa regula din campionat, Sibiu a reusit sa invinga atat Clujul cat si Oradea la un moment dat. Deci... se joaca.

      cu 5 ani în urmă (25.03.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii