Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Final controversat de meci la CSM CSU Oradea – BCM U Piteşti

Eduard Popa

Eduard Popa
13.03.2018

arbitri oradea pitesti decizii controversate baschet Romania

CSM CSU Oradea și BCM U FC Argeș Pitești au jucat luni un meci extrem de spectaculos, încheiat cu victoria gazdelor, scor 85-81.

La finalul partidei, antrenorul oaspeților, Hristu Șapera, a acuzat arbitrajul că a favorizat Oradea în două situații în ultimele 30 de secunde de joc.

Este vorba despre un out pe care arbitrii l-au fluierat în defavoarea Piteștiului (de la 00:05 în video-ul de mai jos) și un fault la Porter Troupe fluierat jos de arbitri, chiar dacă americanul se înălțase să arunce de la 3 puncte. (de la 02:30 mai jos)

Citește și: Hristu Șapera: „Au fost două decizii de arbitraj care au decis soarta meciului”

foto: Roby Boroș/facebook CSM Oradea

19 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    video
    si ar mai fi faultul la Russell... dar deja sunt 2 importriva Pitestiului aici :)

    cu 6 ani în urmă (13.03.2018)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Ce spuneam ?
      Acum o săptămîna parcă defineam metrul etalon al prostiei ( în arbitraj) ca fiind egal cu faurul ! Să vezi minune, cine a fost în brigadă ...

      cu 6 ani în urmă (14.03.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Adrian.or
    Out clar pentru Pitesti, fault jos clar la Troupe, antisportiv pentru Agafonov ratat si fault normal la faza cu Richard, care totusi nu e ninja cum cred unii.

    cu 6 ani în urmă (13.03.2018)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Adrian.or
      Sa o spun altfel, daca vrei antisportiv la Russell dai si la Agafonov, nici o treaba cu mingea.

      cu 6 ani în urmă (13.03.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      Sa nu vorbim de antisportiv. Ciotlaus in prima repriza...

      cu 6 ani în urmă (13.03.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      cum clar jos
      cand din mom in care ii da peste mana el nu mai face pas, fenta, nimic, doar ridica bratul pt aruncare? 9 arbitrii din 10 fluiera fault pe aruncare la asa ceva.

      cu 6 ani în urmă (13.03.2018)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Adrian.or
      Nici ala nu a fost, da nu era in clip si am uitat. Fault jos mi se pare mie dar nu sunt nici pe departe expert, pentru mine daca nu esti in miscarea de aruncare si incerci sa ii ridici mingea peste mana e jos.

      cu 6 ani în urmă (13.03.2018)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Out
    Clar la faza cu Richard. O decizie importantă, care cred ca trebuia observată de arbitrii. În rest, un meci frumos in a doua parte prin revenirea noastra, în prima parte Oradea a controlat jocul.

    cu 6 ani în urmă (13.03.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Fault
    Se pare ca nu sunt multi cunoscatori pe aici. Daca un jucator este pregatit de aruncare de la 3 si ridica pe cat de putin mainile, fiind atins de adversar, e fault pe aruncare.

    cu 6 ani în urmă (13.03.2018)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Sunt absolut convins ca nu e asa. Plus, nu era nici pe departe "pregatit" sa arunce. Si-a ridicat mainile si a gesticulat ca o gaina dupa ce Pasalic deja faultase, nu e ca si cum deja incarcase aruncarea. Asa pot si eu sa arunc de 3.

      cu 6 ani în urmă (13.03.2018)
    • U BT Cluj-Napoca A.Cr:

      A.Cr
      Cu tot respectul , dar cand zici ca un jucator e pregatit de aruncare nu e cu mingea la genunchi proaspat oprit din dribling..

      cu 6 ani în urmă (14.03.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca A.Cr :

    A.Cr
    1. Mingea balbaita intre Troupe si Richard -> out pentru Pitesti parerea mea pentru ca nu avea nicio sansa sa sara mingea asa din Troupe

    2.Faultul lui Pasalic la Troupe-> fault jos , ii atinge mana in dreptul cotului , apoi Troupe face miscarea de aruncare stiind situatia jocului.

    3. Fault Agafonov la Pasalic-> Fault normal de joc , nu e fault dur, nu ataca jucatorul fara a avea treaba cu mingea , e o obstructie prin care incearca sa il impinga in aut.

    La mai mult de atat nu ma pot pronunta ca nu am vazut meciul , doar videoul acesta. E o parere obiectiva a unuia care a avut treaba cu arbitratul...

    cu 6 ani în urmă (14.03.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      de dragul argumentului
      daca puneti stop la 2:57 veti vedea ca mana lui Pasalic este pe mana lui Troupe in momentul in care mingea este la piept. Daca dati play, din pozitia respectiva Troupe duce mingea sus. Daca nici asta nu e fault sus, atunci nu stiu care este. Probabil ca in viteza jocului nu a fost atat de clar si probabil ca daca mingea ar fi mers spre panou impresia asupra arbitrului ar fi fost ca a amenintat cosul. Asa, cum mingea a fost scapata din mana, arbitrul a considerat ca a fost doar o incercare de a scoate fault pe aruncare. Raman la parerea ca este fault sus.

      cu 6 ani în urmă (14.03.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Am pus stop la 2:57 si vad mana lui Pasalic pe mana lui Troupe dar mingea nu e mana acestuia. Imediat dupa prinde mingea si ridica sa arunce. Troupe a batut de 2 ori mingea iar dupa prima bataie Pasalic deja era cu mana pe el. Parerea mea ca aici e fault jos. Cand l-a faultat nici macar nu era cu fata spre cos ci era in dribling. Troupe a simtit mana lui Pasalic si cand a prins mmingea s-a ridicat imediat.
      La aut e clar ca s-a gresit. La Agafonov a fost putina frustrare, normala de altfel, nici vorba de antisportiv. Nici la Ciotlaus nu a fost antisportiv. Richards cade din saritura pe adversar, nici vorba de intentie sau de antisportiv.

      cu 6 ani în urmă (14.03.2018)
    • ptroupe5:

      Opinions over FACTS
      I have been a visitor to this site for years... and seen "opinions" of fans skewed in favor of their teams. It's normal, but the FACT is.. rule of basketball is this. If I start my shooting motion...it doesn't matter if I'm on the ground or in the air. It is clear I have started my shooting motion which means its a foul on the shot. I know everyone is commenting here back and forth about their opinions.. but facts are facts. Fact is.. the ball wasn't off me, and I was in my shooting motion therefore 3 free throws. Andriy's foul is one of interpretation (meaning opinions here are valid for discussion) my opinion is not anti sportive. Nicks foul, if you give Ciotlaus an anti sportive foul in the first half, it is also an anti sportive foul on Richard. I don't believe EITHER warranted it. My point is the refs made two major calls in the end that influenced the game, but I will NOT cry and say we lost BECAUSE of the refs. We got what we deserved after an AWFUL first half by us. That's life you win some and you lose some.

      cu 6 ani în urmă (15.03.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      @ptroupe5
      You read romanian or Google translate? 😃
      Most if not all of the comments on TB are in romanian. Good luck!

      cu 6 ani în urmă (15.03.2018)
    • FC Argeș Pitești adu:

      Troupe
      Trebuie doar sa vrei sa citesti un comentariu in alta limba...solutiile sunt destul de multe pentru a reusi.eu chiar sunt bucuros ca a vorbit aici si a facut.o foarte elegant (la fel ca pe teren).ma bucur ca macar porter a spus ceva ..inseamna ca il intereseaza de echipa asta.in conditiile in care la noi e o liniste totala.ce sa mai...o sa fiu prezent la urmatorul meci datorita lui troupe.eu asta vreau sa vad ..dorinta si determinare.imi dau seama ca nu poti bate mereu.eu cred ca cel mai frumos lucru la un sportiv e acela ca poti face niste oameni fericiti macar atunci pe moment.

      cu 6 ani în urmă (15.03.2018)
    Raspunde
  • CS Municipal Mediaș Fisherman :

    "Specialisti"
    Aici nimeni nu e specialist, dar toti isi exprima opiniile despre deciziile care trebuiau luate de arbitri, la actiunile specificate. Pai atunci, de ce nu intrebati "specialistii" ca sa va lamuriti ? "Specialisti" pot fi arbitri si presedintele lor, comisari si presedintele lor sau mai nu stiu cine (Ion Craciunescu, de exemplu ...) Eu am intrebat un prieten arbitru care m-a lamurit pe deplin cu argumentele lui ... Nu le inserez pentru ca ele sunt in contradictie cu opiniile "specialistilor" suporteri oradeni, carora, totusi, le pot respect pentru ca de multe ori au demonstrat ca sunt mai degraba obiectivi si mai putin subiectivi !

    cu 6 ani în urmă (14.03.2018)
    • YMCA alin67:

      Poate ar trebui...
      ... sa scrieti despre acele informatii, daca sunt relevante, altfel unii de pe aici par a fi precum Olguta si Liviu, au si raman la propria lor realitate. Acum ne legam de faultul lui Agafonov, care se produce cand meciul era jucat. Daca celelalte decizii erau luate conform regulamentului nu se mai ajungea la faza aceea, dimpotriva, probabil "oradenii" ar fi fost cei obligati sa comita faulturi "fara nicio treaba cu mingea" pe final, pentru recastigarea posesiei. Asta este o tactica bineintalnita in aceste zile: sa provoci mult "fum" in jurul unui aspect neinsemnat, pentru a distrage atentia de la adevaratele probleme. Pe maestrii momentului in aceasta tactica i-am amintit mai devreme.

      cu 6 ani în urmă (14.03.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!