Stiri Cupa României Masculin

Final4. Andrei Calenic: ”Am încercat să joc cât de agresiv am putut”

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
18.04.2019

CS Dinamo Știința a pierdut semifinala Cupei României, după un meci de foc contra liderului LNBM, CSU Sibiu. Partida a început echilibrat, însă în sfertul secund sibienii au reușit să se desprindă, cea mai mare diferență fiind atinsă în sfertul secund, 15 puncte. În ultimele 10 minute ale meciului, CS Dinamo a produs revenirea, reușind să revină la doar un punct în spatele adversarilor. Finalul de meci a aparținut, însă, celor de la CSU Sibiu, care s-au impus la 6 puncte, scor 78-72.

La conferința de după partida contra CSU Sibiu, Andrei Calenic a declarat că, ”am avut un meci destul de bun din punct de vedere defensiv în a doua parte, chiar dacă ni s-au fluierat foarte multe faulturi în sfertul 4, adversarii noștri având în total 23 de aruncări libere. În atac am fost destul de agresivi și am reușit să executăm ce ne-am propus.  Știu că atât Chris Cooper, cât și Randal Falker sunt doi jucători foarte puternici. Am încercat să joc cât de agresiv am putut împotriva lor, să nu-i las să marcheze ușor și să facă recuperări ofensive. În atac, îmi este mult mai ușor să joc poziția 4 cu Ouszy în teren. Este un jucător foarte bun și experimentat, care ne ajută foarte mult și ne crează un joc mult mai bun sub panou.”

În ceea ce privește seria din play-off contra CSU Sibiu, dinamovistul a adăugat că, ”vom merge la Sibiu să dăm totul pe teren, să facem două meciuri cât se poate de bune și sperăm la un rezultat cât mai bun.”

În semifinala din cadrul Final Four-ului Cupei României, Andrei Calenic și-a trecut în cont 9 puncte, 4 recuperări și o pasă decisive, toate pentru un indice al eficienței de +9. Pivotul dinamoviștilor a marcat 1/5 de la 2 puncte (20%), 2/2 de la 3 puncte (100%) și 1/2 de la linia de fault (50%).

 

*foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!