Stiri Cupa României Masculin

Final4. Andrei Calenic: ”Ne-am săturat să pierdem”

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
15.04.2019

*montaj foto: facebook Dinamo Știința Baschet

CS Dinamo Știința a obținut calificarea  în fazele finale ale Cupei României, după ce a recuperat deficitul de 11 puncte în fața celor de la SCM Timișoara. Andrei Calenic a oferit un interviu in exclusivitate site-ului nostru, în care a vorbit despre ultimele rezultate ale echipei sale și despre partida contra CSU Sibiu.

Cum te simți sa lucrezi cu un veteran al LNBM, Ouszy Barro?

Sunt foarte norocos să am un coechipier precum Ouszy. Acesta este un jucător excepțional, iar în afara terenului este un om de nota 10, antrenament după antrenament mă împinge să devin un jucător mai bun.

Poți considera grupa albastra ca pe un duș rece și motivant pentru următoarea etapa a campionatului?

Cu siguranță, participarea în grupa albastră ne-a făcut să ne unim mai mult că echipa, să realizăm adevăratul nostru potențial și clar a avut un rol important în creșterea moralului atât cel individual, cât și cel al echipei.

O calificare la limita în play-off-ul LNBM și neașteptată în final 4-ul Cupei României, cum v -ați motivat sa atingeți aceste performanțe?

Ne-am săturat să pierdem. După ce am terminat prima parte a campionatului cu acel record de 0/14 toți aveam același gând, că nu asta este valoarea noastră adevărată și că trebuie să demonstrăm că putem mult mai mult de atât.

Ultimele secunde ale Derby-ului cu Steaua au fost foarte tensionate. Care a fost atmosfera pe banca în acele momente?

Nu am renunțat niciun moment să credem în calificare. Experiența acestui sezon ne-a învățat printre altele, că trebuie să rămânem uniți până la fluierul final. Baschetul este un sport în care se poate întâmpla absolut orice.

Deși ați pierdut cu SCM Timișoara la o diferență destul de greu de incomoda, ați reușit să produceți surpriza și sa mergeți în etapa finala. Cum te ai simțit după fluierul final al partidei?

Înainte de meciul cu Timișoara de acasă am avut un feeling că vom face o partida foarte bună, chiar dacă ne lipseau doi jucători importanți: Modestas Kumpys și Willie Kemp, și chiar așa s-a întâmplat. A fost un meci în care am demonstrat că atâta timp cât dai totul pe teren, lucruri bune se întâmplă. După fluierul final toți am fost extrem de fericiți că am reușit calificarea în final four, una meritată.

E prima ta participare la un Final 4. Cu ce gânduri mergi la Cluj?

Mergem la Cluj cu gândul de a da tot ce avem mai bun și să ne luptăm fiecare secundă. Pentru mine personal va fi o experiență interesantă și binevenită. Îmi doresc foarte mult să facem o figura frumoasă în acest final four.

CSU Sibiu, liderul sezonului regulat, este un adversar de temut?

CSU Sibiu este o echipa foarte puternică, cu un lot foarte valoros, care cu siguranță își dorește câștigarea acestui trofeu, însă acest lucru nu ne va impedica să ne jucăm șansă până în ultima secundă.

Care consideri ca sunt atuurile voastre în fata sibienilor?

Cu siguranță, faptul că noi nu jucăm cu aceeași presiune pe care o au ei este un avantaj.

Suporterii sibienilor sunt cunoscuți pentru faptul ca își urmează echipa peste tot. Va fi o presiune în plus pentru voi?

Va fi un plus pentru echipa sibiană, dar cum am spus si mai sus noi mergem la Cluj fără nicio presiune.

CS Dinamo Știința va întâlni CSU Sibiu în semifinala Cupei României, miercuri, 17 aprilie, începând cu ora 17 în BT Arena din Cluj-Napoca. 

 

*foto: Sabin Malisevschi

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!