Stiri Cupa României Masculin

Final4. Cristian Achim, după a patra finală de Cupă pierdută: „Bat un record”

David Istrate, Bogdan Isailă

David Istrate, Bogdan Isailă
18.04.2019

Final4. Cristian Achim, după a patra finală de Cupă pierdută: „Bat un record”

Joi, 18 aprilie, BTarena a găzduit lupta dintre CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu pentru trofeul Cupei României. Partida a fost una foarte tensionată, jucătorii celor două formații oferind un joc de calitate. În cele din urmă, trupa antrenată de Dan Fleșeriu s-a impus cu 88-78 în fața echipei bihorene.

Cristian Achim, evident supărat pentru rezultatul echipei sale, a început conferința de presă cu o glumă dulce-amară, spunând că a ghicit jucătorul ce va fi lăsat în afara lotului de către antrenorul echipei adverse. Aceasta vine în contextul în care miercuri, după victoria în fața Clujului, tehnicianul Leilor-Roșii a refuzat să își spună părerea legat de cine va sta pe bancă de la adversari.

Aș începe cu o glumă: am ghicit jucătorul care n-a jucat de la Sibiu. Ce să spun, pentru noi este o seară neagră pur și simplu. Aș dori să felicit echipa din Sibiu. După părerea mea, în seara asta au fost mai buni în toate aspectele: dorință, putință fizică. Cum să spun eu, la un moment dat, clarviziune însă părerea mea e că au fost mai puternici, mai potenți fizic decât noi. În prima parte, cred că am primit peste 20 de puncte după recuperări ofensive ale lor și mingile pierdute ale noastre s-au transformat în coșuri ușoare pentru ei. Sunt peste 20 cu siguranță. În condițiile în care noi am primit 47 de puncte dar mai mult de 20 din astfel de situații, cum să spun eu, este absolut jenant. Să pierzi o finală pentru că nu alergi și pentru că nu te bați cum trebuie. Aceasta este părerea mea, le-am spus-o și lor de la pauză, din vestiar. În repriza a doua, lucrurile s-au mai reglat din acest punct de vedere însă deja, cum să spun eu, îi pusesem în ritm. De asemenea, am pierdut o finală în care adversarul a marcat 55% la trei puncte. Când se întâmplă și chestia asta, este cu adevărat foarte dificil, în condițiile în care și noi am băgat de trei puncte bine. Însă Sibiu, o echipă care nu excelează la acest aspect, au avut 55% procentaj la trei puncte pe echipă. Fabulos. Felicitări, merită tot respectul nostru. Fanii lor merită. De asemenea, toată lumea din Sibiu parcă este mai înfometată. Se pare că noi ne-am obișnuit un pic cu trofeele și asta nu e deloc bine. Îmi doream foarte, foarte mult să câștig această Cupă dar uite că n-a fost să fie.”

În această confruntare s-a observat un aspect interesant: Dragan Zekovic a avut +21 la eficiență, Kris Richard a terminat cu +13 însă amândoi au avut un indice „+/-” foarte mic. Zekovic a încheiat finala Cupei cu -15 în timp ce Richard a avut -16. Legat de acest subiect, Cristian Achim a spus că această categorie statistică nu reflectă întotdeauna realitatea.

Știți cum e cu statisticile astea, arată ceva dar nu arată chiar totul. Depinde și în ce configurație te afli pe teren. Dacă altcinevă dă două pase la adversar echipa s-a dus în jos dar ei au jucat bine. Depinde foarte mult și de lineup-ul în care te afli. Nu e neapărat un lucru care spune totul.”

Este a patra finală de Cupă pierdută de CSM CSU Oradea sub comanda lui Achim, după ce aceasta a mai cedat ultimul act în 2014, 2016 și 2018.

Da, bat un record. N-am ce să spun, e foarte dureros. N-am ce să spun pentru că, într-adevăr, este foarte dureros.”

În finalul declarației, antrenorul campioanei en-titre a vorbit și despre faptul că BC CSU Sibiu a avut un adversar mai ușor în semifinală în timp ce formația sa a disputat un meci foarte tensionat cu U-BT Cluj-Napoca.

Cu siguranță, acesta este un aspect foarte important. Să știți că cumva eu m-am gândit la aceste lucruri de dinainte de meciuri și m-am gândit că echipa care va câștiga dintre noi și Cluj va fi cumva epuizată și fizic mai mult decât Sibiu dar mai ales mental. Pentru că meciul acela a fost de o încărcătură uriașă, a fost un meci de o greutate foarte mare atât fizic cât și mental. A acționat cumva ca o supapă și acesta era într-adevăr unul dintre scenarii. Să știți, cumva lucrurile se leagă. Desigur că nu este o scuză că nu despre asta vorbim dar era posibil. Și Clujul dacă era în locul nostru aveau aceeași problemă. Iar Sibiul chiar având un meci slab în semifinale întotdeauna se întâmplă așa. Întotdeauna se întâmplă așa, este aproape o regulă. Cu un jucător odihnit, ceilalți mult mai puțin folosiți sau consumați în meciul din semifinale. Iată și asta poate să fie o explicație. Este clară treaba.”

După această partidă, CSM CSU Oradea se concentrează pe ultimul obiectiv al sezonului și anume titlul de campioană a României. În sferturile de finală ale playoff-ului, trupa din vestul țării o întâlnește pe BCM U FC Argeș Pitești.

*foto: Valentin Todea/Total Baschet

11 comentarii la aceasta stire:
  • marauder :

    Clar
    Omul asta e o tragedie pe doua picioare. Daca echipa asta avea un antrenor pe banca pana la ora actuala Oradea avea cel putin 2 trofee in plus in vistierie.

    Ramane de vazut cat se va mai insista cu el in viitor dupa ce titlul probabil ca va merge la Cluj sau Sibiu peste vreo luna jumate. E un scouter excelent, dar un antrenor care in afara de bun simt nu prea etaleaza nimic si este dominat de joc si de situatie in marea majoritate a meciurilor cu miza.

    cu 5 ani în urmă (18.04.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    ...
    Unul dintre cele mai deplasate comentarii pe care le-am citit în viata mea, în special începutul.
    Dacă după toată cariera d-lui Achim de la Oradea asta este concluzia ta, îți zic sincer ca ești paralel cu fenomenul.

    cu 5 ani în urmă (19.04.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 6X :

    Batem record.
    Da!!!!! Cu marele Muha pe teren care în ultimul timp egal cu zero. Așteptam să văd pe Barni pe teren .

    cu 5 ani în urmă (19.04.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    @Mailman
    Asteptam comentariul tau...

    cu 5 ani în urmă (19.04.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Și eu 😉
      Ca pe pita caldă...

      cu 5 ani în urmă (19.04.2019)
    • BC CSU Sibiu raz:

      @mailman
      e înca la bere , "sărbătorește"

      cu 5 ani în urmă (19.04.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      ...
      Omul e simpatic și are simțul umorului, de asta l-am provocat.

      cu 5 ani în urmă (19.04.2019)
    Raspunde
  • SCM Timișoara allentm :

    :))))
    Trancer...da'cate cometarii ai citit tu la viata ta? Se pune si moara cu noroc? Sa inteleg ca doar inceputul e cel mai deplasat din viata ta? Sau si restul e deplasat, dar nu asa...

    cu 5 ani în urmă (19.04.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Băi frate
      Dar din ce caverne ale frustrării apăreți toți?

      cu 5 ani în urmă (19.04.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    @Allentm - tu ești roman?
    Nu înțeleg ce legătură are comentariu tău cu baschetul și cu subiectul de fata, dar dacă insiști, incearcă sa traduci în românește ce vrei sa știi de la mine

    cu 5 ani în urmă (19.04.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Asta e
    Trebuia cineva sa castige. Acum are si Achim echipa tare. Markovic nu a dat totul pana acum, dar imi pare ca-i prieste stilul metodic a lui Achim. Daca intra Barnette in joc ... nu va mai fi la fel. Sa se reacomodeze numai.

    Dar eu astept mai mult de la Zekovic. Omul asta, cand juca la Steaua era Rasik-ul lor ca sa zic asa.
    Cosuri de la 7-8 m, 20 de puncte pe meci, 2.10m, greseli putine ... Daca stie Achim cum sa-l mobilizeze, el va avea un rol important in castigarea campionatului. Parerea mea.

    cu 4 ani în urmă (20.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii