Stiri Cupa României Masculin

Final4. Giordan Watson: „Trebuie să ne recăpătăm concentrarea, energia și foamea de rezultate”

David Istrate, Bogdan Isailă

David Istrate, Bogdan Isailă
19.04.2019

Final4. Giordan Watson: „Trebuie să ne recăpătăm concentrarea, energia și foamea de rezultate”

Joi, 18 aprilie, CSM CSU Oradea a pierdut finala Cupei României în fața lui BC CSU Sibiu, după un joc foarte spectaculos. Trupa lui Cristian Achim a părut puțin obosită după duelul extenuant din semifinalele cu U-BT Cluj-Napoca și a cedat la o diferență de 10 puncte, scor 78-88.

La conferința de presă, Giordan Watson, baschetbalistul naturalizat al orădenilor, a ținut să felicite formația adversă, care a dominat lupta la recuperare și cea de pe tranziție.

Felicitări echipei din Sibiu. Cred că ei au controlat în mare parte jocul. Doar uitându-ne la foaia statistică, ei ne-au bătut la recuperări, au avut cu un turnover în plus față de noi însă cred că ei au marcat după fiecare greșeală pe care am comis-o. Acest aspect a fost foarte important în duelul nostru cu ei. Ei își găsesc energie și lumină atunci când reușesc să plece pe tranziție și să marcheze sau să faăc recuperări ofensive și să înscrie. Da, cred că au controlat jocul și asta s-a întâmplat. Felicitări lor.”

Jucătorul de 33 de ani a fost întrebat ce trebuie să facă echipa sa pentru a-și reveni după o înfrângere așa de dureroasă, având în vedere că urmează playoff-ul Ligii Naționale.

Trebuie să ne recâștigăm concentrarea. Cupa este interesantă pentru că joci un meci și apoi încă unul și uneori o echipă ar putea avea mai multă energie decât alta. Am jucat în câteva finale de Cupă înainte deci am fost de ambele părți și știu că jucând o partidă la o zi după cealaltă poate să îi obosească mai mult pe unii decât pe alții. Niciodată nu știi cum se simte cineva. Cel mai important e să începem să ne concentrăm din nou și să facem ceea ce facem în mod obișnuit. Cred că ne-am arătat nouă înșine că atunci când jucăm într-un mod corect, cu atenția necesară, suntem capabili să câștigăm meciuri ca acestea și să ne batem cu cele mai bune echipe. De aceea, trebuie să ne recăpătăm concentrarea, energia și foamea de rezultate și vom fi bine.”

Giordan Watson nu este la prima finală de Cupa României. Acesta a mai participat în două rânduri în ultimul act al acestei competiții, pe care a reușit să o câștige cu Energia Târgu-Jiu și cu U-BT Cluj-Napoca. Astfel, fundașul naționalei României ne-a vorbit despre sentimentele sale acum că se află de cealaltă parte a baricadei, punctând faptul că din orice experiență este ceva de învățat.

Nu mă simt bine, pot să vă spun asta. Dar trebuie să găsești lucruri care te motivează în orice pentru a deveni un jucător mai bun, un coechipier mai bun. Trebuie să te uiți constant la lucruri noi care să te împingă mai departe. Prin urmare, vom lua acest sentiment pe care îl avem acum și îl vom folosi drept motivație pentru playoff. Nu este un sentiment grozav când știi că ai fi putut să joci mai bine și să câștigi trofeul. Dar dacă ești deștept, înveți din asta și nu lași ca aceeași greșeală să se repete.”

CSM CSU Oradea a terminat sezonul regulat pe poziția a 3-a și va juca în playoff-ul Ligii Naționale cu BCM U FC Argeș Pitești. În acest moment, echipa antrenată de Cristian Achim luptă pentru poate cel mai important trofeu al anului, campionatul.

*foto: Valentin Todea/Total Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!