Stiri Cupa României Masculin

Final4. Lucas Tohătan: „Avem șanse foarte mari atât pentru accederea în finală cât și pentru câștigarea cupei”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
16.04.2019

BC CSU Sibiu va întâlni pe Dinamo Știința București în semfinalele Cupei României din cadrul Final Four-ului de la Cluj-Napoca. Prima semifinală se joacă miercuri, 17 aprilie, cu începere de la ora 17:00.

Despre Final Four-ul Cupei României și semifinala cu Dinamo am stat de vorbă cu jucătorul lui BC CSU Sibiu, Lucas Tohătan. Tânărul internațional român a vorbit și despre ascensiunea sa în baschetul român dar și despre planurile sale de viitor.

Anul trecut ai învins Sibiul în Cupa României, acum care crezi că sunt șansele voastre pentru trofeu?

Din punctul de vedere al unui jucător, cred că avem șanse foarte mari atât pentru accederea în finală cât și pentru câștigarea cupei. Sperăm că într-adevăr o vom câștiga.

Cum vezi semifinala cu Dinamo?

Va fi un meci greu pentru că Dinamo o să-și joace șansa. Vor da totul pe teren. Dar noi vom face același lucru și vom ieși învingători.

Cum va fi să joci în fața echipei conduse Tudor Costescu, antrenorul tău de la echipa națională?

Va fi un challenge dar întotdeauna mi-au plăcut provocările. Tudor Costescu este un antrenor foarte bun și probabil vor face un scouting riguros pentru toți jucătorii din echipa noastră. Pur și simplu voi lua jocul ca atare și îmi voi face propriu.

Poate veni primul trofeu din cariera ta?

Chiar mi-l doaresc foarte tare și simt că avem șansa să-l câștigăm, să-l aducem la Sibiu.

Cum a fost pentru tine în prima parte a sezonului, când ai fost singurul conducător de joc de meserie din lotul Sibiului?

A fost o provocare dar cred că și o câștigarea de încredere pentru mine. Clubul mi-a oferit încredere și am încercat să profit cât mai mult de ea. Am ajuns acum să câștig tot mai multe minute din partea antrenorului și încerc să nu mai fiu privit ca un jucător român tânăr. Vreau să ajung o constanță.

Vorbești despre constanță dar deja ai minute multe atât la echipa națională dar și la echipa de club..

Scopul meu este acela de a reuși să ies din țară la un moment dat. Să fiu considerat un jucător matur cât mai repede posibil.

Care a fost secretul ascensiunii tale, ești deja la al 3-lea sezon în Liga Națională?

În primul rând a fost antrenorul pe care l-am avut la Baia Mare, Man Sebastian, care m-a pregătit și m-a stors la maxim la fiecare antrenament, atât din punct de vedere fizic cât și psihic. Pentru mine a fost un șoc când la Baia Mare s-a terminat totul dintr-o dată și a trebuit să plec. Am fost singur, într-un oraș ca Timișoara, venit de la Baia Mare. Mă bucur totuși că am reușit să mă adaptez repede și să joc multe minute în Liga Națională.

În final, spune-ne câteva cuvinte despre suporterii sibieni...

Suporterii aici sunt extraordinari. Nu mai este nicăieri în România ce este la Sibiu. Chiar cred că o să vină în număr foarte la Cluj-Napoca. Îi aștept cu mare drag.

foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!