Stiri Cupa României Masculin

Final4. Mihai Silvășan: „Trebuie să stăm uniți și să mergem mai departe”

David Istrate

David Istrate
17.04.2019

După victoria reușită de BC CSU Sibiu în fața lui CS Dinamo Știința București, a urmat cealaltă semifinală dintre CSM CSU Oradea, campioana en-titre și U-BT Cluj-Napoca, formația ce a câștigat ultimele trei Cupe ale României.

La conferința de presă, Mihai Silvășan a felicitat echipa adversă și a spus că diferența dintre cele două adversare a fost făcută de mentalitate.

În primul rând, vreau să felicit echipa din Oradea. Au controlat în bună măsură jocul. După un început bun al nostru, spun eu, am făcut niște schimbări și s-a văzut asta. Ne-am relaxat, nu am mai avut intensitatea de care aveam nevoie. Ei au intrat foarte tare în apărare și ne-au făcut viața grea la fiecare acțiune pe care am avut-o în atac. Într-un cuvânt, mentalitatea lor a fost mai puternică. Ei ne-au atacat pe noi, deși am vorbit despre asta. Trebuia să-i atacăm noi pe ei. Îmi pare foarte rău pentru această înfrângere, că nu am reușit să le oferim fanilor o victorie acasă, o Cupă a României câștigată pe teren propriu. Vom analiza jocul și vom merge mai departe.”

Antrenorul clujenilor nu crede că faptul că au jucat pe teren propriu a adăugat o presiune suplimentară asupra elevilor săi. În același timp, Silvășan este conștient de faptul că la fiecare joc, mai ales la cele eliminatorii, presiunea există.

Nu vreau să mă gândesc la asta. Suntem sportivi profesioniști, suntem staff profesionist și trebuie să ne facem treaba indiferent de condiții. Chestia asta cu jucatul acasă poate să fie, într-adevăr, o presiune însă poate să te și ridice. Eu cred că la orice semifinală, la orice meci decisiv există acea presiune. Mai ales că avem așteptări mari de la fiecare trofeu pus în joc, ne dorim să-l câștigăm. Evident, toată lumea își dorește să ne învingă. La fel este și cazul Oradiei, și ei au aceleași așteptări. Rezumând, astăzi ei au fost echipa mai bună și îi felicit din nou. Însă noi, așa cum a spus și Kyndall, trebuie să stăm uniți și să mergem mai departe.”

Întrebat despre aportul fanilor clujeni, Mihai Silvășan a ținut să le mulțumească declarând că și-ar dori să îi aibă la sală și în perioada următoare, pe care o consideră cea mai importantă din acest sezon.

Nu am nimic de reproșat publicului. Au fost alături de noi în momentele grele, ne-au împins de la spate când am revenit. Le mulțumesc celor prezenți pentru susținere și sper eu să vină și în continuare pentru că cea mai importantă parte a sezonului de-abia acum începe. Aici mă refer la playoff-ul Ligii Naționale.”

Așadar, după această înfrângere, U-BT Cluj-Napoca rămâne doar cu Supercupa României și se pregătește pentru principalul obiectiv al anului, câștigarea titlului. În prima rundă a playoff-ului, trupa clujeană o va întâlni pe CSA Steaua București.

*foto: Valentin Todea/Total Baschet

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    au fost submotivati
    submontati baietii si asta s-a vazut. au crezut ca pot face din nou un miracol pe final, parca s-au obisnuit sa castige tot in aceasta maniera. nu te poti prezenta cu o asemenea energie scazuta intr-un meci decisiv. oradea e echipa cu jucatori buni si experienta pe banca deci dificil de batut cu o astfel de abordare. lectie invatata pt playoff, hopefully.

    iar tu silva ai din ce in ce mai multi contestatari, daca nu vine titlul cred ca ii cam bai.

    altfel, zi zalgiris si luat-o la 33 de puncte de la fener si nu cred ca l demite nimeni pe Jasikevicius. la fel Juve cu Ajax la fotbal. Poate comparatile sunt fortate, dar le-am inclus pt ca la iesirea din sala am auzit fel de fel de specialisti frate. care mai de care. suporteri de rezultat cu 0 cunostinte de baschet si de sport in general. daca 1+1 ar face 2 atunci ar fi simplu. numa ca nu-i.

    hai sa lasam antrenorul si echipa sa termine sezonul si apoi tragem concluziile.

    cu 5 ani în urmă (17.04.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Silvasan / Cluj
    Pana la urma e un trofeu pierdut... după un meci în care Oradea a fost peste noi mai clar decât o arata scorul.
    De fapt a fost o demonstrație din partea d-lui Achim de cum se joaca într-un astfel de meci, atât ca și motivație a jucătorilor cât și ca și mișcări în timpul meciului.
    Acum nu știu dacă Silvasan a înțeles ceva, dar dacă fuge și titlul, la banii și pretențiile care se învârt la aceasta echipa, eu sper ca va face și Silvasan ceva bun la sfârșitul sezonului.
    Dacă Washburn nu avea nicio problema de sănătate, să-l lași pe banca în dauna lui Foulland într-un astfel de meci, asta este cea mai neinspirata (ca să zic frumos) alegere posibila...
    Felicitări Oradea! O echipa extrem de solida, are de toate, de la jucători la antrenor!

    cu 5 ani în urmă (18.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!