Stiri Cupa României Masculin

Final4: Muhamed Pasalic: “ Sper să am șansa să mă revanșez în acest an la Cluj.”

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
17.04.2019

muha

Miercuri, 17 aprilie, în BT Arena din Cluj-Napoca va avea loc debutul Final 4-ului Cupei României, zi inaugurală ce le va pune față în față pe Dinamo Știința București și CSU Sibiu, respectiv CSM CSU Oradea și U-BT Cluj Napoca, reeditarea finalei de anul trecut. 

Muhamed Pasalic, jucătorul “leilor roșii”, a vorbit în exclusivitate pentru site-ul nostru atât despre această partidă, cât și despre finala de anul trecut și așteptările sale de la acest sezon competițional:

În primul rând, veniți după o scurtă pauză și, în final de campionat, o înfrângere în fața celor de la BCM U Pitești. Ce nu crezi că a funcționat în jocul vostru în acel meci?

Da, într-adevăr, ultimul nostru meci nu a reprezentat o prestație foarte bună, în special în apărare, având în vedere faptul că am primit 90 de puncte, număr cu care nu te poți aștepta să câștigi un meci. Cred că principalul motiv a fost faptul că poziția noastră în clasament nu se putea schimba, lucru care a dus la o oarecare relaxare și nu am fost suficient de concentrati.

Ce ai avea de spus despre acest sezon până acum?

E un sezon cu multe suișuri și coborâșuri pentru noi, dar și multe schimbări în  lot, din cauza accidentărilor și a câtorva probleme personale pe care anumiți jucători le-au avut. Cred că puteam ajunge mult mai departe în Europa. Aveam o echipă care merita să fie în primele 16, dar din păcate nu am reușit. Acum tot ce contează e să fim toți lipsiți de accidentări și să rămânem concentrati până la final.

Cum vezi echipa acum, având în vedere că aveți 8 străini în lot? Te motivează asta să muncești si mai mult?

Cred că suntem foarte bine acoperiți pe toate pozițiile și cred, de asemenea că suntem o echipă foarte puternică. Faptul că avem 8 străini a fost o decizie a antrenorului, având în vedere toate accidentările de care am avut parte, dar și mult ghinion. Cu siguranță e un lucru foarte bun să fii competitiv chiar și la antrenamente, să lupți pentru locul tău în echipă.

Acum urmează un moment foarte important, Final 4-ul Cupei României. Anul trecut ați ajuns în finală, tot contra celor de la U-BT Cluj Napoca. Cum îți amintești acel meci?

Încă sunt dureroase amintirile de la acel meci. Aveam o chimie foarte bună și am arătat mult caracter anul trecut. Dacă țin minte bine, am revenit chiar de la -19 și asta a arătat cu adevărat nivelul echipei noastre în acel moment. Pierderea acelui meci ne-a motivat, însă, mult mai tare pentru ce a urmat, play-off-ul LNBM. Mereu o să îmi aduc aminte de acea partidă pentru că am ratat o aruncare de la mare distanță care putea fi decisivă pentru victorie. Va rămâne în mintea mea până la sfârșitul carierei pentru a mă motiva și sper să am șansa să mă revanșez în acest an la Cluj.

Cât de diferit crezi că va fi acum, că jucați în semifinală, dar și în fața suporterilor clujeni?

Cred că ei sunt favoriți. Sunt o echipă puternică, cu un antrenor bun și au opțiuni foarte bune pe fiecare poziție. În plus, ei au avantajul terenului propriu și cred că fanii îi vor ajuta foarte mult. Dar, până la urmă, este un meci ca oricare altul și orice este posibil.Trebuie să intrăm în teren și să luptăm pentru fiecare minge. Detaliile vor stabili câștigătoarea și echipa mai concentrată va avea prima șansă.

Cum vezi echipa din acest an, comparativ cu cea de anul trecut, din postura de căpitan?

În primul rând, să fiu căpitanul acestei echipe este cu adevărat o onoare. În fiecare an e o altă poveste, poate doar în iunie aș putea compara 100% cele două echipe, pentru că până acum nu am fost puși în situația de a lupta pentru un trofeu în acest an. Miercuri va fi adevăratul test, pentru a vedea unde ne aflăm.  Încrederea noastră e la un nivel înalt, cu siguranță, nu avem niciun motiv să nu fie.

Duelul dintre CSM CSU Oradea și U-BT Cluj Napoca va avea loc miercuri, 17 aprilie, începând cu orele 19:30, și va fi transmisă în direct de Digi Sport 4.

 

*SURSA: Roby Boros

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    Capitanul sa-si faca datoria...
    Finalul sezonului trecut l-a prins pe Muha in crestere de forma, dar apoi brusc s-a accidentat si totul s-a terminat pentru el. Echipa a castigat Campionatul, cu Capitanul Mandache in mare forma apoi Achim a decis... Anul acesta vrem sa avem Capitanul din nou in mare forma, vrem Echipa in crestere de forma pana in Finala, apoi e treaba lui Achim ce va decide! Daca tactica Antrenorului este sa intre echipa in forma pe final, restul nici nu mai conteaza, noi suporterii acceptam "sacrificiile ritualice" ale Capitanilor, sacrificii usor ne-ortodoxe la care recurge Vrajitorul Achim pentru ca sa multumeasca Zeul Baschet...

    cu 4 ani în urmă (17.04.2019) Raspunde
  • cristy :

    capitan
    Frumos scris -mailman-dar cu o "mica" diferenta,cu Mandache jucator-jucator in teren si capitan si capitan-jucator in teren ,in 3 ani avem 2 titluri spre deosebire de actualul capitan care tot in 3 ani(1 an cluj si 2 ani oradea)nu are/nu avem nici un trofeu.Bafta oradea.

    cu 4 ani în urmă (17.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!