Stiri Cupa României Masculin

Final4. U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea se întâlnesc miercuri pentru a 6-a oară în acest sezon

David Istrate

David Istrate
16.04.2019

Miercuri, 17 aprilie, U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea se vor duela din nou într-un meci eliminatoriu, de această dată în semifinalele Cupei României. Partida va avea loc în BTarena și va reprezenta cel de-al 6-lea duel stagional între cele două formații.

Primul meci al anului între U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea a avut loc în Supercupa României și a fost câștigat de clujeni cu scorul de 83-76. Formația antrenată de Mihai Silvășan s-a impus și în următoarele trei jocuri din Liga Națională, două pe teren propriu (93-78, 73-71) și unul în deplasare (69-72). Cu toate acestea, campioana en-titre a fost cea care a învins la ultima întâlnire (75-63), reușind astfel să obțină primul succes din acest sezon împotriva trupei clujene.

Cele două echipe au terminat sezonul regulat pe poziții vecine: U-BT Cluj-Napoca (41 de puncte) a fost a doua în clasament în timp ce CSM CSU Oradea (40 de puncte) a finalizat pe locul 3. Pentru a ajunge la Final Four, trupa bihoreană a fost nevoită să treacă de CSA Steaua București iar U-BT Cluj-Napoca a depășit-o pe BCM U FC Argeș Pitești.

Din punct de vedere statistic, gazda acestui turneu stă mai bine la patru categorii: puncte (83.5 – 81.5), recuperări (36.3 – 31.8), pase decisive (18.0 – 17.7) și capace (2.3 – 1.9). În schimb, CSM CSU Oradea are o medie mai bună la intercepții (5.9 – 6.5) și comite mai puține greșeli (13.1 – 12.0). De asemenea, echipa lui Cristian Achim aruncă mai bine din interiorul semicercului (57.2% - 58.8%) și de la linia de libere (69.0% - 73.4%), fiind depășită doar la procentajul aruncărilor de la distanță (38.5% - 37.3%).

De-a lungul acestui sezon, ambele formații au făcut numeroase schimbări de lot. U-BT Cluj-Napoca a renunțat la Pedja Stamenkovic și i-a adus pe Darrin Dorsey, Alhaji Mohammed și Nana Foulland. De partea cealaltă, CSM CSU Oradea s-a despărțit de Vaidas Kariniauskas, Sean Denison, Marcus Ginyard și Uros Lucic și i-a achiziționat pe Dragan Zekovic, Pavle Reljic, Nikola Markovic și Marc Carter. De asemenea, clubul orădean l-a reactivat pe Sean Barnette, jucător ce părăsise echipa din vestul țării din cauza unor probleme de sănătate.

Drept urmare, confruntarea din semifinalele Cupei va fi cu siguranță una foarte interesantă, fiind extrem de greu de prezis ce se va întâmpla. Principala luptă se va da sub panou între trio-urile Jason Washburn – Tony Easley – Nana Foulland și Arturas Valeika – Dragan Zekovic – Nikola Markovic. De asemenea, la nivelul extremelor, vor fi de urmărit duelul american între Kyndall Dykes – Alhaji Mohammed și Kris Richard – Marc Carter și cel balcanic între Muhammed Pasalic și Aleksandar Rasic. Din punct de vedere al autohtonilor, Bogdan Nicolescu și Nandor Kuti se vor confrunta pe poziția 1 în timp ce în spațiul de 3 secunde vom asista la confruntarea dintre Rolland Torok și Bogdan Țibîrnă.

Principalul aspect la care echipa clujeană trebuie să fie atentă este cel al turnoverurilor, acolo unde la ultima întâlnire a stat foarte prost. În schimb, formația oaspete va fi nevoită să câștige lupta la recuperare, atât în defensivă cât și în ofensivă.

Semifinala Cupei României este programată miercuri, 17 aprilie, la ora 19:30, fiind transmisă în direct pe Digisport 4. Înainte de acest joc, în cealaltă semifinală ce va începe la ora 17:00 se întâlnesc CS Dinamo Știința București și BC CSU Sibiu.

*foto: Valentin Todea/Total Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!