Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Finala 2018. Andrei Mandache: „Nu mi-am imaginat vreodată că o să reușesc să realizez așa ceva”

David Istrate, Eduard Popa

David Istrate, Eduard Popa
12.06.2018

Marți, 12 iunie, în București, CSM CSU Oradea a reușit să câștige meciul 4 împotriva lui CSM Steaua Eximbank București și astfel, a câștigat titlul național pentru a doua oară în trei sezoane. Jocul decisiv a fost câștigat în urma unei evoluții excelente venită din partea oaspeților, în ultimele 5 minute, care au stabilit și scorul final: 92-89.

La conferința de presă organizată după acest duel, Andrei Mandache a vorbit despre această realizare, arătându-se foarte emoționat.

„Mă simt nemaipomenit. Nu mi-am imaginat vreodată că o sa reușesc să realizez așa ceva, dar echipa a demonstrat că are valoare și a meritat să câștige în acest an. Finala a fost echilibrată în primele două meciuri, sincer îmi era frică să plecăm de-acasă cu 1-1. Cu toate acestea, consider că s-a văzut experiența noastră, mai ales că în finala de acum doi ani de zile sau în semifinala de anul trecut, am demonstrat că putem să revenim din situații dificile. Jocul al treilea a fost superb, însă astăzi, contrar celorlalte trei întâlniri, Steaua a început mai bine și am alergat noi după ei. Drept dovadă, diferența s-a făcut doar în ultimele 5 minute, când noi am reușit să ne distanțăm la 10 puncte. Indiferent de rezultatul final, adversarii noștri au arătat că au valoare și că merită să fie pe teren în această finală. Ciudat este faptul că mai erau 50 de secunde și finalul a ținut foarte mult. Probabil dacă noi nu am fi încercat să facem o fază spectaculoasă și am fi ținut de minge mai mult, s-ar fi încheiat mai rapid. În momentul de față, nu mai contează nimic, s-a terminat și toată lumea e fericită.”

Pe parcursul acestui joc, internaționalul american a suferit o accidentare la piciorul stâng, iar acesta s-a arătat îngrijorat de acest aspect.

„La plecarea de pe loc, am simțit ceva la gamba stângă, la fel ca acum doi ani la Galați, însă sper să nu fie ceva foarte serios. Mă bucur că împreuna cu doctorul și kinetoterapeutul am reușit să facem ceva ca să pot continua, dar pe măsură ce mă răcesc mă doare din ce în ce mai tare. Nu pot să zic că sunt super mega încântat deoarece e un titlu venit după un sezon extraordinar de greu. Legat de anul viitor, nu știu ce se va întâmpla.”

Andrei Mandache a încheiat această partidă cu 9 puncte (3/3 de la distanță) și 3 recuperări în 17 minute petrecute pe parchet. Astfel, jucătorul naționalei și-a adus contribuția pe deplin la câștigarea celui de-al doilea titlu din istoria clubului bihorean.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Campionule
    ...bravo, un nou titlu cu Oradea, meritat pe deplin. Asteptăm să te vedem si la anul la Oradea, sper că avem drept de preemtiune. Ti-ai făcut meseria când era mai mult nevoie capitane, în finală! Sper să uităm rautatile rivalilor, oricum contează mai putin, dar în inimile bihorenilor vei rămâne prin cele două titluri câștigate si o prezentă formidabilă în Champions League. Respect!

    cu 5 ani în urmă (12.06.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ALEXFOR :

    Victorieeeee!!!
    Bravooo Andrei!!!
    Bravooo Oradea!!!
    CSM suntem noi...
    CAMPIONII ROMANIEI suntem noi..

    cu 5 ani în urmă (13.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!