Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Finala LNBM dintre CSU Asesoft Ploiești și BC Mureș debutează luni (18.05) la Ploiești

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
17.05.2015

CSU Asesoft Ploiești LNBM
Finala
M1:Luni, 18.05 - Ora 20:00
M2:Marți, 19.05 - Ora 20:00
DigiSport 3
Sala Olimpia Ploiești
BC Mureș Târgu Mureș

Liga Națională de Baschet Masculin a ajuns la punctul culminant, la momentul finalei. CSU Asesoft Ploiești și BC Mureș Târgu Mureș își dispută cel mai râvnit trofeu din baschetul românesc. După 26 de meciuri în sezonul regulat și alte două serii de playoff, cele două combatante se vor duela pentru marele titlu pe durata a maxim 5 partide. Echipa care pleacă cu avantajul terenului în această finală este CSU Asesoft Ploiești care a triumfat în sezonul regulat în timp ce adversara BC Mureș, a reușit un parcurs perfect în playoff după ce a terminat sezonul regulat pe poziția a 6-a.

BC Mureș a avut un parcurs perfect în playoff până în acest moment. Echipa lui Audrius Prakuraitis a trecut în minim de meciuri de U BT Cluj-Napoca și de Steaua CSM București chiar dacă pleca cu dezavantajul terenului propriu în ambele serii. Mureșenii au câștigat patru partide pe teren străin și doar două în propria arenă. De cealaltă parte, CSU Asesoft Ploiești a cedat câte un meci în seria cu BC Timișoara și unul în fața Energiei Târgu-Jiu. Cu timișorenii, echipa lui Sasa Ocokoljic a pierdut prima partidă pe teren propriu iar contra gorjenilor a cedat partida a treia de pe teren străin.

CSU Asesoft Ploiești și BC Mureș se reîntâlnesc în finala LNBM după ce în 2013 se întâlneau pentru prima dată în ultimul act. Atunci, formația mureșeană venea din postura de câștigătoare a sezonului. Chiar și așa, CSU Asesoft Ploiești a reușit să se impună cu 4-2 la general, seria din finală desfășurându-se după regula „cel mai bun din 7 meciuri.”

Față de finala din 2013, CSU Asesoft Ploiești a rămas doar cu 2 jucători în efectiv în timp ce BC Mureș are 3 în actualul lot. Cătălin Burlacu și Levente Szijarto bifau minute pentru Asesoft în finala de acum două sezoane în timp ce de la ardeleni se regăsesc Vaidotas Peciukas, Ousmane Barro și Adrian Tudor. De menționat este faptul că fundașul român de la BC Mureș juca în 2013 pentru Asesoft.

În acest sezon, BC Mureș a reușit performanța de a trece de CSU Asesoft Ploiești atât în turul cât și în returul sezonului regulat. Totuși ploieștenii stau mai bine la capitolul confruntări directe, cu un bilanț de 24 de victorii și doar 9 înfrângeri în fața mureșenilor.

Duelul celor două bănci tehnice pune față-n față doi antrenori care nu au început sezonul ca principali a celor două combatante. Sasa Ocokoljic a fost secundul lui Vladimir Arnautovic, până în momentul în care cel din urmă a aflat că suferă de o problemă serioasă de sănătate. Dincolo, Audrius Prakuraitis a fost numit în februarie la cârma lui BC Mureș și a reușit să revitalizeze trupa din „junglă”. Duelul de la distanță dintre cei doi se anunță unul mai mult decât interesant, ambii fiind obișnuiți cu victoriile. Sasa Ocokoljic are un bilanț de 10 victorii și 2 înfrângeri pe banca Asesoft în LNBM în timp ce Audrius Prakuraitis are 12-2 în campionat.

Primele două partide ale finalei se vor disputa în Sala Olimpia din Ploiești. Primul meci se va desfășura luni, 18 mai cu începere de la ora 20:00 iar cel de-al doilea va avea loc fix cu 24 de ore mai târziu. Ambele jocuri vo putea fi urmărite la DigiSport 3.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    programare
    Excelenta programarea meciurilor. Probabil cei din federatie s-au gandit ca spectatorii sa nu vina la meciuri "ciupiti" de la micii si berea din week-end. Toata lumea abia asteapta luni sa se duca la meci.

    cu 8 ani în urmă (17.05.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe danms:

      Păcat!
      Şi televizarea e ''brici'' : Digi 3 - HD numai la ştiri !

      cu 8 ani în urmă (17.05.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!