Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Finala LNBM se decide astăzi la Oradea

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
02.06.2016

CSM CSU Oradea și BC Mureș Târgu Mureș au ajuns la ultimul meci al sezonului competițional 2015/2016, unul pe care îl vor juca cu trofeul și medaliile de campioni pe masă. După 4 partide, seria din finala Ligii Naționale de Baschet Masculin a rămas nedecisă și cele două echipe se află la egalitate, 2-2 la general. Meciul decisiv al finalei este programat joi, 2 iunie, cu începere de la ora 19:00 în Arena Antonio Alexe din Oradea.

BC Mureș a reușit să împingă finală în joc decisiv, după ce CSM CSU Oradea preluase pentru a doua oară conducere în acestă finală. Mureșenii au făcut un meci patru bun în care au avut inițiativa în majoritatea timpului, ca la final să se impună cu scorul de 79-70.

Meciul 3 al finalei a adus o schimbare de regim tactic în tabăra orădeană. Cristian Achim a folosit un prim 5 „mic” fără un jucător clasic pe pozițiile 4 și 5. Acest lucru i-a destabilizat pe mureșeni, iar 5-ul format din Franklin, Mandache, Zeno, Barnette și Zupan a fost la +18 în momentul în care s-a aflat pe teren. Acest „small ball” nu le-a permis mureșenilor să treacă la conducere deloc în acest meci, lucru care i-a determinat să grăbească atacurile și chiar dacă au avut cu 12 posesii mai mult decât orădenii au greșit mai mult și s-a văzut învinși la final cu scorul de 81-72.

În meciul 4 al finalei, jucat în jungla mureșeană, Cristian Achim a ales să continue cu linia mică și a făcut și o modificare în lot, a renunțat la Nuhanovic, un pivot clasic și a apelat la extrema Nemanja Barac. Și szaszgaspar Barnabas a operat o modificare, înlocuindu-l pe Mareks Jurevicius cu Ivan Ivanovic. Linia mică a orădenilor nu a mai funcționat la aceiași parametrii ca în meciul 3, Mureșul a fost mai răbdătoare, a înscris bine din acțiune și a trimis meciul în decisiv.

Egaliatate în acestă finală este una perfectă. La Oradea fiecare echipă a câștigat un meci la 6 puncte, în timp cel la Târgu Mureș diferența în ambele partide a fost de 9 puncte. Astfel după patru meciuri din finala LNBM scorul general între CSM CSU Oradea și BC Mureș este perfect egal, 307-307.

Presiunea poate atârna greu pe umerii jucătorilor într-un astfel de meci. CSM CSU Oradea joacă din nou cu trofeul pe masă în fața propriilor suporteri, la fel cum au făcut-o și în finala Cupei României pe care au pierdut-o în fața lui U BT Cluj-Napoca. BC Mureș ar putea pierde a 3-a finală în ultimii 4 ani, lucru nu tocmai pozitiv, însă în acest play-off, elevii lui Szaszgaspar Barnabas s-au simțit foarte bine pe teren străin, unde au un bilanț de 5 victorii și o singură înfrângere, ce-i drept în fața Oradea.

Există și o certitudine înaintea meciului decisiv de la Oradea. Oricare echipă va câștiga acest joc se va încorona pentru prima dată în istorie campioană a României la baschet masculin.

foto: Csaba Toth

Deznodământul finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin va putea fi urmărit în direct la Digi Sport.

13 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Game over
    Va un meci cu 10.000 de faulturi, greseli tehnice si nervozitate. FRB nu a mai publicta pe site numele arbitrilor ca sa nu mai putem face poze cu ei si Sere :) CSM Oradea va fi campioana editiei 2016. Felicitari!

    cu 7 ani în urmă (02.06.2016)
    • CSM CSU Oradea Big Ghitza:

      ...
      indiferent cine va castiga... sa speram ca nu de arbitrii se va discuta dupa meci. Sa speram ca ultimul meci a lui Achim la CSM sa fie cu noroc. Forta baietii..sa jucati si cu inima...aveti incredere in voi... psihic de fier va doresc.

      cu 7 ani în urmă (02.06.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Vdcnsrg18:

      Ultimul?
      A declarat Achim ca pleaca, sau ceva?

      cu 7 ani în urmă (02.06.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Da
      Citeste articolul cu Tarcea, asa a auzit el ca e posibil sa plece. Sunt de acord cu el, am aceeasi presimtire, indiferent de rezultat cred ca se va pune punct, spera el si eu in acelasi timp ca va pleca un campion si nu vicecampion.

      cu 7 ani în urmă (02.06.2016)
    • CSA Steaua București fanbaschet30:

      a
      Voi de la mures nu aveti cum sa castigati titlu in Romania, mai bine treceti granita la Oradea, si ramaneti acolo, poate "dincolo" aveti o sansa!

      cu 7 ani în urmă (02.06.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Tu esti mitic pur? Ca atunci te intelegem toti cei din Ardeal....

      cu 7 ani în urmă (02.06.2016)
    • tzontzolino:

      arbitrii
      Ciulin, Grigoras si Olaru?

      cu 7 ani în urmă (02.06.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Rezultat Final
    X.

    cu 7 ani în urmă (02.06.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    Hai Bc Mures
    Doamne ajuta BC MUREȘ sa câștige campionatul dupa a 3-a incercare in 4 ani! Go Tigers!

    cu 7 ani în urmă (02.06.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    Hai Bc Mures
    Va susținem de la fata locului cu putere maximă!

    cu 7 ani în urmă (02.06.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @mickey...
    O tot dai inainte cu "aranjamentele". Stiu ca e o chestie psihologica dar din pacate pt tine nu noi jucam asa ca "jocul" tau nu va afecta evolutia jucatorilor. Oricum avem intr-adevar o finala echilibrata si sper sa fie un meci frumos. Hai CSM!

    cu 7 ani în urmă (02.06.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Este o variantã
      Nu putem exclude sigur, cã nu e teatru...tot PO. In cazul in care lua Oradea sau Muresul cupa (in F4), mai juca aceea echipã finala acum?

      cu 7 ani în urmă (02.06.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    HAI BC MURES!
    DOAMNE AJUTA! AM AJUNS CU BINE LA ORADEA!

    cu 7 ani în urmă (02.06.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!