Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Finala Ligii Naționale de Baschet Masculin debutează vineri, 19 mai

Radu Bărăian

Radu Bărăian
15.05.2017

                                           

Stagiunea 2016-2017 a Ligii Naționale de Baschet Masculin a ajuns în ultima și cea mai importantă fază și anume finala play-off-ului, acolo unde se vor întâlni U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și Steaua CSM EximBank București. De asemenea, BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea se vor lupta pentru medaliile de bronz în finala mică a campionatului. 

Finala dintre U-BT Cluj și Steaua se va juca pe sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”, avantajul terenului propriu fiind de partea ardelenilor: 

Meciul 1 - U-BT Cluj vs. Steaua CSM / Vineri, 19 mai, ora 19:45 / DigiSport 

Meciul 2 - U-BT Cluj vs. Steaua CSM / Dumincă, 21 mai, ora 19:00 / DigiSport

Meciul 3 - Steaua CSM vs. U-BT Cluj / Vineri, 26 mai / DigiSport

Meciul 4 (dacă va fi necesar) - Steaua CSM vs. U-BT Cluj / Duminică, 28 mai / DigiSport

Meciul 5 (dacă va fi necesar) - U-BT Cluj vs. Steaua CSM / Miercuri, 31 mai / DigiSport

Finala mică dintre CSU Sibiu și CSM Oradea se va juca pe sistemul „cel mai bun din 3 meciuri”, avantajul terenului propriu fiind de partea sibienilor: 

Meciul 1 - CSU Sibiu vs. CSM Oradea / Joi, 18 mai, ora 19:00 / DigiSport

Meciul 2 - CSM Oradea vs. CSU Sibiu / Luni, 22 mai, ora 19:00 / DigiSport

Meciul 3 (dacă va fi necesar) - CSU Sibiu vs. CSM Oradea / Miercuri, 24 mai, DigiSport

*Foto: Mircea Roșca (sportpictures.eu)

21 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Play off, faza 3 (finala)
    Finala disputata intre doua echipe care si-au obtinut rezultatele in acest sezon si in foarte mare masura de pe urma realizarilor ofensive individuale. Acest lucru poate sa insemne ca vom vedea si scoruri de NBA in aceasta serie, daca si maniera de arbitraj o va permite.

    Prin accidentarea lui Rasic respectiv aducerea ultimilor jucatori la Steaua, cred ca loturile au devenit foarte apropiate valoric (inclusiv la nivelul bancii/jucatorilor romani). In acest caz va conta foarte mult forma si eficienta individuala.
    Steaua pare a avea un avantaj prin inbunatatirea (odata cu venirea noului antrenor) vizibila a jocului de echipa insa eu nu o pot compara nici cu Oradea si nici cu Sibiul (inainte sa oboseasca). In ultimul meci al seriei cu Oradea si Clujul a aratat ca o adevarata echipa (sa nu uitam ca a invins avand un procentaj de sub 20% la aruncarile de 3, caz unic in sezonul acesta pentru ei, din cate stiu) insa pana acum a parut ca asta este exceptia nu regula. Sper sa mi se dovedeasca contrariul

    Asadar o serie in care se poate intampla orice. Ma indoiesc ca seria va arata ca cea cu Oradea insa sper sa vedem un baschet cat mai frumos in conditiile date. Succes tuturor.

    cu 6 ani în urmă (16.05.2017) Raspunde
  • pipzn :

    Play off, faza 3 (finala mica)
    Serie disputata intre doua echipe care au demonstrat ca valoarea data de jocul de echipa poate sa fie mai mare decat cea data de suma valorii unor individualitati. (Personal, in acest sezon, mi-a placut si jocul de echipa practicat de echipa din Galati).

    Daca motivatia echipei din Sibiu, cel putin in jocul de acasa, nu poate fi pusa la indoiala, am ceva indoieli in privinta motivatiei echipei din Oradea. Daca aceasta va juca insa la nivelul seriei cu Clujul atunci o vad favorita.

    In orice caz sunt mari sanse sa fie o serie cu meciuri frumoase. Succes tuturor

    cu 6 ani în urmă (16.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Finalele
    Am citit cu atenție analiza pertinenta de mai sus dar nu sunt de acord. După mine Clujul este clar peste Steaua la nivel de individualități, care vor face iarăși diferența așa cum au facut-o în tot acest sezon. La Cluj sunt cel puțin 3 jucători care oricând pot decide singuri un meci. Steaua este o echipa care a crescut valoric după venirea finlandezului din punct de vedere al jocului, dar încă îi lipsește acel ceva sa fie de titlu. Cu meci decisiv la Cluj (deși nu cred ca se va ajunge) văd favorita la titlu echipa din Cluj. În cea mica va conta cred doar motivația pe care o mai au echipele, deși din punctul meu de vedere ar conta și un loc 3.

    cu 6 ani în urmă (16.05.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    o observatie
    pe partea psihologica seria cu Steaua are, dupa parerea mea, o incarcatura mult mai scazuta decat cea cu Oradea. Aspectul asta poate duce la o relaxare productiva sau contra-productiva. Avand in vedere ca se joaca pt trofeul pt care s-a muncit tot sezonul speranta mea este ca va fi o finala tratata cu maxima seriozitate si intensitate dar in acelasi timp cu mai putina incarcatura psihica decat in seria cu Oradea.
    Pipzn are dreptate, diferenta de loturi nu mai este asa semnificativa, Steaua avand si ea cel putin 3-4 jucatori care isi pot duce echipa in spate precum Runkaukas, Malesevic, Curry, Falker iar noi pierzand o piesa de baza si avand 2-3 jucatori in scadere forma, jucatori care au "datorii" pe care speram sa le achite in aceasta serie: Max, Roli si VM dar si jucatori care speram sa confirme statutul de jucator de baza: Dykes,Ada, Ouzy, respectiv de shinning star: Kariniauskas si Kuti.

    Una peste alta sper sa fie o finala cel putin la fel de frumoasa ca seria cu Oradea - atat in teren cat si in tribune, unde n-as mai vrea sa aud M88e steaua.

    Anticipez si sper la o victorie a Clujului in 4 meciuri.

    Haide U!

    cu 6 ani în urmă (16.05.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    Ubt vs steaua
    Țin cu U, dar totuși nu pot sa nu fiu obiectiv. În acest moment, Steaua a crescut în joc fata de ce era în campionat. Au multi aruncători de 3 p. Noi, suntem intr-o reducere de viteza. Cu Rasic accidentat, Torok în lipsa de forma, Max care face un joc bun și unul slab, a.i. nu știi ce sa te aștepți de la el, Vlad care joaca slab de ceva timp, consider ca titlul de joaca. Prevad un meci 5 decisiv și o baie în Someș. Haide U!

    cu 6 ani în urmă (16.05.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      max
      mah ce aveti cu max ... la capitolul +/- e cel mai bun in seria cu oradea :)

      cu 6 ani în urmă (17.05.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Eduard Cristea :

    Finala
    Seria cu Oradea a fost extrem de solicitanta dpdv fizic dar mai ales in plan psihologic. Iar dupa asa un consum (in special mental) in care dai 200% din tot ce poti va fi o provocare cu adevarat importanta pt Silva sa pregateasca aceasta serie ... in special primul meci. Haide "U"!

    cu 6 ani în urmă (16.05.2017)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Echipa va face diferenta
      mai exact abilitatea de juca in echipa, nu ca un sum-um de individualitati, eventual compatibile in formula de duo/trio, ci ca un mecanism bine reglat.
      Nu sunt singular in parerea ca actuala formula a U-BT mai are destul de mult de lucru la implementarea acestui concept / stil, jocul in echipa.
      Poate gresesc dar impresia mea este ca in ultimul meci, din atat de apreciata (adulata chiar si, sper eu, de lunga amintire) serie a semifinalei cu CSM Oradea, U-BT a fost (iertata-mi fie exprimarea) mai echipa decat in restul sezonului.
      Actualmente Steaua are un avans serios in implementarea stilului de joc " in echipa " , avans care poate compensa diferentele, minore zic eu, intre panopliile de " shooter " - i existenti in cele 2 echipe.
      Sper ca dl. Silvasan sa mearga pe linia aceasta, a jocului de echipa. Cu toate ca, din nefericire, e "vaduvit" de aportul celui care (parerea mea) stie cel mai bine sa joace in echipa si ar fi un excelent "secund" in implementarea acestui stil/concept de joc (ma refer, desigur, la Sasa Rasic), cred ca, mai degraba, aceasta abordare ar mari sansele de succes garantat comparativ cu asigurarea permanentei, pe teren, a unei linii de "shooter"-i.
      Oricum, sa dea Domnul sa fie BASCHET macar ca cel de care am avut, pana acum, parte.

      cu 6 ani în urmă (16.05.2017)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Finala
    Am citit cu atentie comentariile de mai sus si vreau sa fac o serie de consideratii, mai mult sau mai putin obiective.
    - Echipa clujeana, favorita certa acum 4-6 saptamani la titlu si-a aratat slabiciunile in ruda semifinala. L-au pierdut pe Rasic , jucator determinant in angrenajul echipei, Moldoveanu si Torok joaca mult sub nivelul aratat in sezon , Silvasan nu este " copt " pt acest post si in special pt aceasta faza a competitiei. In schimb are cine sa-l ajute : Pintea , Ciuc. De cealalta parte Steaua are un lot peste cel al oradenilor si un antrenor experimentat care incearca sa coaguleze un joc de echipa extrem de solid si care nu prea prieste echipei ardelene. Va rezulta o serie foarte echilibrata, cu baschet de calitate, sper eu si, mai sper eu , fara influientele unor arbitraje paguboase

    cu 6 ani în urmă (16.05.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Bun pt ca dupa meciul cu oradea am vazut tot felul de comentarii legat de jocul unor jucatori, eu m-am abtinut sa comentez pt ca deja nu mai conteaza, a fost o minune ca s-a resuit calificarea fara Rasic.

    1. Cu Rasic in echipa, acum eram campioni. Steaua are un stil de joc diferit, iar cu Rasic sansele de apierde ar fi fost mici...era mare nevoie de capacitatile lui de shooter pt ca nu are cine sa il tina un meci intreg la Steaua si era mare nevoie de el la Runkauskas si dublaje la Curry.

    2. Se tot zice dupa seria cu Oradea de forma slaba a lui Vlad si Roli. Eu as zice sa revedem putin meciurile din acest sezon, mai ales cele cu Oradea in formula completa. Vlad inca de la primul meci la Oradea a avut mari necazuri in a-si face jocul ofensiv pt ca Oradea are acolo pe poz 4 doi juctaori extrem de mobili si care ii reaza mari probleme de pozitionare in teren lui Vlad...Nicoara si mai ales Barnette. Roli pe poz 4 are exact aceleasi probleme. Dupa aia...Roli pe 5 si Vlad pe 4 din nou nu merge cu Oradea, pt ca are pivoti extrem de puternici, iar cu un Vlad mult prea ocupat si fortat de Nicoara sau Sean, Roli ramane fara ajutor pe 5 si din nou angrenajule dat peste cap. Acest lucur s-a intamplat in aproape fiecare meci in care Oradea i-a avut pe Tibarna, Denison, Nicoara si Sean cat de cat sanatosi. Sistemul cu ROli+Vlad merge in majoritatea meciurilor, dar nu si in cele in care ROli e lasta singur si nici Vlad nu face fata foarte bn. Echipele cu patrunderi bune, cu 4 mobili si cu 5 puternici care mai trag si de afara ne-au creat mari probleme anul asta si era de asteptat...vezi si Fehervar. Asadar ei sunt in aceeasi forma si sunt tot aia de acum 1 luna sau doua, doar ca adversarul nu e mereu acelasi.

    3. Trebuie gasite solutii pt jocurile cand Dykes nu va fi in aceasta forma si patrunderile la limita nu vor intra, pt ca meciuri cu procentaje fabuloase la 3 e greu de crezut ca mai pupam fara Rasic, care chiar daca nu le dadea el chiar pe toate, construia enorm pt ceilalti, lua oameni pe el.

    4. Ma bucur ca acest Kariniauskas a fost adus, sper sa fie tinut pt ca mi se pare printre cei mai interesanti juctaori care au fost adusi la CLuj si printre cei mai completi oameni de poz 1. Sper sa fie pastrat si un lucru e clar...cu el patrundem mai mult, impune un alt stil de joc...doar ca se va lovi de si de niste aparatori puternici.

    5. Ar fi o mica minune sa castige U finala fara cel mai bun jucator al campionatului, fara omul meciurilor si momentelor grele...

    Sper ca Rasic sa mai revina in baschet, desi e greu de crezut. Cred ca daca cineva ma facea sa aleg intre a-l pierde pe Rasic sau a pierde campionatului, sigur alegeam sa piarda campionatul.

    cu 6 ani în urmă (16.05.2017)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Moldoveanu
      Sa inteleg ca Vlad va avea evolutii excelente, pe faza ofensiva, in meciurile cu Steaua pt ca nu va avea aceleasi probleme ca in duelurile cu defensiva oradeana ? Personal nu cred. Eu cred ca aportul ofensiv i-a scazut nu doar pt ca a fost aparat foarte bine de Barnete si Nicoara ci si pt ca e in scadere de forma, conditie fizica si incredere. Vom vedea cine are dreptate...

      cu 6 ani în urmă (16.05.2017)
    • BC CSU Sibiu csv:

      Frumos spus ! Felicitari !
      ultima fraza inseamna cu adevarat "baschet". Multumesc pt.asta.
      Dpmv putin pesimista abordarea finalei. Steaua in semifinala cu CSU si-au aratat limitele. Cu ce au acum nu pot face mai mult. Nu sunt peste "U". In semifinala "U" mi-a lasat impresia ca "au sub control" si situatiile in care erau cazuti . Nimic nu era pierdut. Si-au creat sansa meciului 5 si au adormit cu asta. Nu cred ca la un 1-1 dupa prima serie, se juca la fel la Oradea. Sa ramana titlul in ardeal !

      cu 6 ani în urmă (16.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Excelente e greu de spus pt ca il va avea in fata pe Dudzinski(sper ca bn am scris), dar cu siguranta va avea evolutii mai bune. Atat el cat si Torok...cu siguranta vor juca mai bn decat in meciurile cu Oradea. Din pacate va lipsi Rasic si asta ii va afecta, dar daca vor fi probleme, in aceste meciuri cu Steaua vor aparea din alte locuri. Steaua cu siguranta nu va putea juca la nivelul la care a jucat Oradea, din pacate nu stiu Clujul cu ce va putea veni pt a suplini momentele alea cand Rasic intorcea meciul fara ntrenor si fara colegi...

      cu 6 ani în urmă (16.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Si nu a jucat slab ofensiv pt ca Barnette si Nicoara se apara bn, pt ca nu asta e calitatea lor, ci pt ca astia doi cand joaca bn efectiv te scot din joc, cu Barnette in forma e greu sa arunci de afra pt ca iese dupa tn foarte bn, pe aparare te suge de energie cu patrunderile alea. Daca Barnette nu se accidenta, Oradea lua campionatul fluierand. Lor nu le-a lipsit nimic fata de anul trecut, nici macar un Franklin mai in forma...ba in plus i-au avut pe Denison si Nicoara. Ala a fost cel costisitor moment pt ei...Barnette la Oradea e in acest moment jucatorul cheie si sa fim sicneri cand ii iese jocul si are un minim de spatiu, nimeni nu ii face fata...vb aia, cu asa 3 n-ai nevoie de 4:))

      cu 6 ani în urmă (16.05.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    Free62
    Legat de ultima dvs fraza, subscriu dar cred ca Rasic va reveni pe parchet atâta timp cât el își va dori asta. Dacă nu, va face antrenorul, căci are veleități mai bune decât multi.

    cu 6 ani în urmă (16.05.2017) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Toijala
    Sa nu subestimam competenta antrenorului finlandez care a facut din Kataja o nuca foarte greu de spart in competitiile europene iar de cand a venit la Steaua a transformat semnificativ jocul echipei bucurestene. E antrenor adevarat si daca Achim cu scoutingul si analizele lui a creat probleme, Toijala, SIGUR, va aduce surprize.

    cu 6 ani în urmă (16.05.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Achim a castigat in fata lui Tojilla in CL! Oricat detest nationalismul exacerbat ori excesul minoritatilor, hai sa nu luam din meritele unui antrenor roman doar pentru ca a venit un finlandez si a ridicat putin jocul de echipa la Steaua de la rigola la genunchiul broastei. Baschetul romanesc e la nivelul actual si pentru ca autohtonii sunt discreditati in fata unor vinituri care, in niciun caz, nu au venit aici cu rol de Mesia, au venit doar pentru ca nivelul de aici este ca si al lor. Iar unul adus pe bani mai multi decat un roman trebuie jucat ca sa-si merite investitia. Edificator e Tibarna pentru regalul din semifinale. Atunci cand a primit minute a jucat senzational. Am cautat in statistici sa vad daca in sezonul regulat a avut cifre precum in meciurile din semifinale. Nu se compara! Iar acum sa vedem calcaiul lui Ahile al Clujului ca sta in Moldoveanu e cam mult. Nu sunt fanul lui, imi face impresia unuia care isi stie statutul social in baschetul romanesc si trage foloase cat poate de mult, da' nu cred ca acum trebuie crucificat pentru cele 2 meciuri slabe de la Oradea. In revenirile din meciurile 1 si 2 a avut si el un aport semnificativ. Revenind la comparatia Achim-Toijila cred ca e fortata. Achim a dovedit ceva in LNBF, finlandezu' mai trebuie.

      cu 6 ani în urmă (17.05.2017)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Toijala
      Nu mai antrena la kataja cand a jucat cu oradea, principal era gibson, un american cu un spirit de invingator. Imi place de achim ca antrenor, dar antrenorul celor de la kataja mi-ar placea mai mult sa il vad la oradea

      cu 6 ani în urmă (17.05.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Free
    De ce crezi tu că doar Rasic e important și te rezumi la atât, chiar nu are echipa alți jucători care sa facă diferența

    cu 6 ani în urmă (17.05.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Free
    Sau Silvășan nu poate să facă ceva mai mult că antrenor, ar trebui să lași unele comentarii și să te bucuri de baschet și poate vei avea și o bucurie , atunci când titlul va veni la Cluj. Eu unul sper sa vină și acest titlul de campioni, dar vezi că până acuma in acest sezon am câștigat o Supercupă și o Cupă, iar coșurile de pe final sunt ale lui Rasic iar acest merit nimeni îl contestă. Dar atunci când ai pretenții la un campionat nu trebuie să te bazezi doar pe un jucător. Hai U-BT

    cu 6 ani în urmă (17.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Ba are si altii normal ca nu e doar Rasic, dar pt mine Rasic a fost cel mai bun juctaor al campionatului si implicit al lui U BT.

      Cred ca ma bucur de baschet destul, am si spus-o ca ma bucuram enorm sa avem un rasic sanataos, dar sa pierdem titlul, pt ca un baschet cu Rasic e mult mai mult decat un amarat de titlu.

      Asta cu atunci cand vrei sa fii campion nu stai intr-un jucator nu e deloc adevarata. Majoritatea echipelor au un juctaor determinant, un jucator in jurul caruia se rosteste angrenajul sua care iti intoarce jocul in momente grele...asta era Rasic. Asta e ca si povestea cu jucma prost tot anu, iar in playoff vom arata altfel...aproape imposibil. Orice pretentii ai la campionat, cand unul ca Rasic se accidenteaza ai probleme mari de tot...cum ar fi fost finala de anul trecut cu Barnette accidentat la Oradea...cum ar fif ost finala din 2006 daca in meciul 3 de la CLuj, Scutece de Pampers se accidenta...a doua zi avea 50 de pct mai putin si poate era 2-2...

      Silvasna are anumite calitati, Clujul in general are un staff bun, nu un principal foarte bun. Probleme e la toti 3 ca nu au reactie de multe ori in timpul meciurilor, decat eventual la pauza(vezi Orthez, Oradea, Mures, etc). Pintea avea problema asta si cand era principal ca uneori nu gasea solutia ideala in timpul jocurilor, SIlvasna e clar ca o are ca isi pierde firea si nervii...sigur ca ei sunt capabili sa pregateasca un joc impecabil, dar s-ar putea sa fie nevoie de multe reactii in timpul sferturilor mai ales acuma ca Rasic lipseste. Om vedea, dar eu chair ma bucur de baschet si as fi mai fericit sa vad baschet cu juctaor ca Rasic, decat rezultate...pt ca dac ai baschet la asa nivel, la un moemnt dat rezultatele vind e la sine

      cu 6 ani în urmă (17.05.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!