Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Finala campionatului feminin, la linia de start

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.04.2017

Finala sezonului 2016-2017 din Liga Națională de Baschet Feminin debutează astăzi și continuă mâine cu primele două partide ale seriei dintre Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Universitatea Cluj-Napoca. Confruntările din Sala „Kati Szabo” sun programate joi și vineri, de fiecare dată de la ora 19:00, fiind transmise în direct pe canalul de YouTube al celor de la Sepsi. Finala se dispută pe sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”.

Pentru Sepsi SIC Sfântu Gheorghe va fi cea de-a treia finală consecutivă, după ce a pierdut prima cu CSM Târgoviște și s-a impus anul trecut în fața celor de la CSU Alba Iulia. Câștigătoare detașate ale sezonului regulat, cu 26 de meciuri câștigate și doar 2 pierdute, fetele lui Zoran Mikes au trecut la pas de Alexandria în sferturi cu 2-0 la general, respectiv Olimpia Brașov în semifinale tot cu 2-0. 

De cealaltă parte, Universitatea Cluj a ajuns din nou într-o finală de campionat după o pauză de 14 ani, asta după ce a terminat sezonul regulat pe poziția a 2-a cu un bilanț de 20 de meciuri câștigate și 8 pierdute. În primele două faze din play-off, baschetbalistele pregătite de Dragan Petricevic au terminat de asemenea în număr minim de partide, având 2-0 cu ICIM Arad în sferturi, respectiv 2-0 cu CSM Târgoviște în semifinală. 

De-a lungul timpului, cele două formații s-au duelat de 13 ori, timp în care covăsnencele s-au impus de 12 ori, clujencele câștigând o singură dată chiar în ultimul meci direct. Doar în acest sezon, Sepsi și ”U” Cluj s-au întâlnit de 5 ori, de 4 ori în campionat și o dată în sferturile Cupei României, acolo unde câștig de cauză a avut gruparea din Sfântu Gheorghe (67-49). Meciurile din prima parte a sezonului regulat au fost câștigate de Sepsi cu 71-64 și 61-55, în timp ce în faza secundă din sezonul regulat cele două și-au împărțit victoriile, Sepsi a câștigat acasă cu 79-57, în timp ce Universitatea s-a impus în „Horia Demian” cu 70-57.

Desigur, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe pornește cu prima șansă în această serie, a demonstrat deseori în acest sezon de ce este în stare, fiind capabilă să tranșeze în favoarea ei o astfel de serie. Totuși, suntem în fața unei finale de campionat, finală în care au ajuns două echipe valoroase, Clujul având la rândul său forța de a reuși meciuri bune și să-i facă viața dificilă campioanei en-titre. Pe lângă duelurile interesante de pe parchet dintre baschetbalistele celor două formații sau duelul de la distanță dintre cei doi antrenori, Zoran Mikes și Dragan Petricevic, această finală ne va propune un duel interesant și la nivelul tribunelor, Sfântu Gheorghe și Cluj având suporteri devotați și fanatici, care cu siguranță vor crea o atmosferă demnă de o finală. 

Sepsi SIC are la dispoziție tot lotul valid pentru această serie, în timp ce ”U” Cluj este nevoită să abordeze încleștările cu trupa antrenată de Zoran Mikes fără două piese importante. Conducătorii de joc americani Naketia Swanier și Adrianne Ross nu mai fac parte din lotul formației alb-negre, prima sportivă amintită având o înțelegere semnată până la mijlocul lunii în curs, fiind nevoită să se întoarcă în țara natală pentru a se dedica unor scopuri caritabile. De asemenea, Ross s-a confruntat în ultima vreme cu probleme medicale și nu mai jucase pentru Universitatea din luna februarie.

Astfel, azi și mâine vom avea primele două jocuri ale finalei la Sfântu Gheorghe, în timp ce prima confruntare de la Cluj-Napoca va fi în 26 aprilie, urmând ca partidele 4 și 5 să se desfășoare pe 27 și 30 aprilie, dacă va fi cazul, disputa decisivă fiind programată în județul Covasna.

Disputa inaugurală va fi arbitrată de o brigadă formată din Fabiana Martinescu, Alexandra Stan, Ciprian Ciocan, în timp ce observator din partea Federației Române de Baschet va fi Tiberiu Rist.

*Foto: Szigyártó Szabolcs (Crow Security)

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Ce parere aveti de delegarea unui arbitru din Cluj la finala in care este angrenata echipa clujana ? Doar pentru evitarea suspiciunilor nu delegi un arbitru dintr-o localitate,din care provine una dintre echipele participante in finala!! Deci se poate interpreta aceasta delegare !Este o greseala imensa a federatiei sau este chiar facut cu buna stiinta si cu o oarecare asteptare !!Federatia ar trebuie sa dea tonul la fair play,chiar printr-o delegare fara suspiciuni.Deci vom juca contra 6,daca nu va fi atent comisarul bucurestean delegat !

    cu 6 ani în urmă (20.04.2017)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      HAI U!
      Ciprian CIOCAN Negresti Oas 21 sep 1983

      cu 6 ani în urmă (20.04.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!