Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Finala se mută la Târgu Mureș

Paul Olar

Paul Olar
27.05.2016

Liga Națională

Finala, meciul III

Sâmbătă, 28 mai

Sala Sporturilor Târgu Mureș

1 Fișa meciului 1

Sala Sporturilor din Târgu Mureș va găzdui sâmbătă, respectiv luni, două partide din finala Ligii Naționale de baschet  masculin. Gazdele de la BC Mureș primesc vizita echipei CSM CSU Oradea, ambele jocuri urmând a demara la ora 20:00, în direct la Digi Sport.

După două încleștări consumate la Arena Antonio Alexe, scorul general este egal, 1-1. CSM CSU s-a impus în duelul inaugural, 85-79. Meciul a fost unul strâns, BC Mureș izbutind să se desprindă la 54-48 în minutul 28. Împinsă de un public electrizant, Oradea a revenit și chiar a mers la 81-73 când tabela indica un singur minut rămas de joc. Acel ecart fusese suficient pentru un rezultat pozitiv.

A urmat a doua încleștare, în care BC Mureș a dictat aproape permanent ritmul. Grație lui Alhaji Mohammed, deosebit de periculos pe faza ofensivă, trupa pregătită de Barnabas Szaszgasbar și George Trif s-a bucurat la un moment dat de un avantaj de 14 puncte, 25-39. În ciuda eforturilor, Franklin și compania nu au putut prelua conducerea, astfel că BC Mureș a reușit break-ul.

Revenind la întâlnirea de sâmbătă, BC Mureș primește o veste bună, întrucât Laszlo Lazar va fi apt pentru meciul trei. Pivotul a încasat o lovitură dură sub ochi de la adversarul Salih Nuhanovic. Lazar a evoluat în ambele jocuri din finală, remarcându-se cu medii stagionale de 4.9 puncte, 3.7 recuperări și 0.2 assist-uri.

De partea cealaltă, CSM CSU nu va miza pe cunoscuții accidentați Rade Markovic și Nemanja Barac. De notat faptul că în garnitura lui Cristian Achim a revenit Uros Lucic.

Totodată, merită menționată posibilitatea orădenilor de a-și urmări favoriții în centrul orașului. Cu sprijinul Primăriei Muncipiului Oradea, clubul a instalat un led în Piața Unirii ce va transmite în direct disputa.

*Foto: Csaba Toth/BC Mures

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Da
    O mica, completare, Barac e apt, depinde de antrenor daca joaca. Reiterez, mi-ar placea sa-l vad pe el titularizat si pe Nuhanovic in afara lotului, Zupan a aratat ca desi e un jucator de pozitia 4 se descurca onorabil si la pozitia 5, iar Tibirna daca se trezeste poate duce greul. Nu vad o favorita clara. Daca reusim sa ne aparam agresiv si sa punem presiune pe aruncarile de la distanta putem inclina balanta in favoarea noastra, dar ne bazam pe productivitatea lui Sean si Gil si pe mana lui Lucic si Zupan.

    cu 7 ani în urmă (27.05.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    La Oradea
    In meciul 5 aflãm cine iese campioanã. Pãrerea mea si acum. Un alt cinci ar trebui sã inceapã jocul, nu cum era la Oradea in ambele meciuri. Poate muresenii ne suprind cu Ivanovic in lotul lor sau fãrã Laci vor juca din motive medicale.

    cu 7 ani în urmă (28.05.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea andreicovici :

    schimbare
    ceva trebuie intr-adevar sa schimbe Achim in lista cu straini, si am incredere ca o va face...Trebuie jucat Barac!

    cu 7 ani în urmă (28.05.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!