Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Flavius Lăpuște: “Nivelul campionatului este mult mai ridicat decât cel al arbitrajului”

Marius Petri

Marius Petri
23.12.2014

CSU Atlassib Sibiu a pierdut ultimul meci al anului cu scorul de 75-92, în deplasarea jucată pe Bega, contra formației BC Timișoara. Deși veneau după o perioadă bună în LNBM, sibienii nu au reușit să continue la fel de bine și pe teren străin, unde au pierdut 4 din cele 5 partide disputate în acest tur de campionat.

La finalul jocului, Flavius Lăpuște, fostul jucător al alb-violeților, a vorbit despre înfrângerea de la Timișoara, declarând:

“A fost un meci care mi-a plăcut foarte mult la început pentru ca noi am avut jucat mai bine în prima parte. Pe parcursul partidei, jocul a denaturat în niște conflicte între jucători și între cele două bănci care au făcut ca meciul să fie unul urât. Vreau să felicit echipa timișoreană, a jucat foarte bine în sfertul patru. Din păcate, se pare că orice meci în deplasare este de două-trei ori mai greu.”

Extrema de 36 de ani și-a exprimat opinia și în legătură cu rezultatele nefaste ale echipei sale în deplasare, fiind nemulțumit de prestațiilor brigăzilor de arbitri în meciurile disputate pe terenurile altor echipe:

“Am pierdut la Mediaș, unde eu am făcut 5 faulturi în 12 minute. Vă garantez că la 2 faulturi nici n-am fost acolo. Nu vreau să stârnesc un conflict, dar ar trebui să se ia măsuri. Cred că nivelul campionatului este mult mai ridicat decât nivelul arbitrajului. Sunt câțiva arbitri respectabili, dar unii se pare că încep să o ia razna, din păcate, la meciurile din deplasare, pentru că la cele de acasă suntem și noi zmei.”

În meciul contra Timișoarei, Flavius Lăpuște a evoluat aproape 6 minute, timp în care a reușit 2 puncte și o recuperare, înregistrând și o minge pierdută.

*foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș bigiuly :

    Mare dreptate ai
    Daa

    cu 9 ani în urmă (23.12.2014) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    respectabili
    Flavius,tu esti o persoana respectabila. Cariera pe care o ai in spate confirma asta si sunt convins ca viitorul,indiferent ce vei face,n-o va infirma. Cat despre arbitrii romani?! Cei respectabili fie s-au retras de mult,cu mult inaintea lui Banica si Udrica (care acum ii supervizeaza pe altii),fie n-au aparut inca in LNBM. Poate nepotul lui Olaru ... peste vreo 20 de ani .

    cu 9 ani în urmă (24.12.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Mihai1988 :

    Asa este, mare pacat.
    Arbitri ar trebui sa fie cei care reduc conflictele cand meciul este strans si tensionat, dar nu! ei sunt cei care enerveaza si mai mult jucatorii cu niste greseli de incepatori sau greseli in care arbitri doar trebuiau sa fie pozitionati sau atenti sa vada bine.
    O investitie mai mare in arbitraj !

    cu 9 ani în urmă (24.12.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!